Witam,
Mam koleżankę z pracy której bardzo nie lubię- działa mi na nerwy. Niestety muszę z nią przebywać. Jak sobie z tym poradzić? Próbowałam ja polubić ale nie potrafię.
A co się dzieje? Co ta koleżanka robi że tak nie możesz jej znieść?
Ignorować. Co więcej chcesz robić? Logiczne, że nie każdego da się lubić.
Nie zwracaj na nią uwagi po prostu. Kontaktuj się tylko wtedy, kiedy nie będzie innego wyjścia.
Uwaga, trudne słowo …..tolerować.
Witam,
Mam koleżankę z pracy której bardzo nie lubię- działa mi na nerwy. Niestety muszę z nią przebywać. Jak sobie z tym poradzić? Próbowałam ja polubić ale nie potrafię.
Problem jest w Tobie. Zaakceptuj ją taką, jaka jest. Nie oceniaj. I zajmij się proszę sobą.
Nie da się wszystkich lubić jak i nie da się by wszyscy Cię lubili. Co zrobić? Żyć z tym, praca to praca, płacą Ci za te godziny, a jak aż tak nie pasuje sytuacja, ta osoba, to zmienić pracę .
8 2019-08-11 18:03:12 Ostatnio edytowany przez ulle (2019-08-11 18:11:06)
Może tak naprawdę widzisz w tej koleżance siebie, ale siebie w tym gorszym wydaniu i dlatego ona tak cię denerwuje? Bo widzisz czasem tak jest, że nie lubimy ludzi, którzy tak naprawdę przypominają nam samych siebie. Nie rozumiemy tego, co dzieje się z nami i bez sensu nakręcany negatywnie na te, Bogu ducha winna, osobę. Dopiero, gdy zdany sobie sprawę z tego, dlaczego właściwie nie lubimy danej osoby, przepracujemy sobie ten problem, to nagle doznajemy olśnienia i irytująca nas, do tej pory, osoba staje się dla nas neutralna w odbiorze.