Witam, mam 17 lat. 22 marca próbowałam swojego ' pierwszego razu ' z chłopakiem, jednak nie wyszło i nie wszedł ze mnie, po prostu coś mnie blokowało, dodam że było to bez zabezpieczenia. Godzinę wcześniej doszedł przy seksie oralnym..Były to moje dni płodne. Boję się, że mogę być w ciąży. Okres dostałam już 3 razy, 5 kwietnia, 4 maja i 1 czerwca, bolesne i takie jak zawsze, jednak przy ostatnim pod koniec wystąpiło brązowe plamienie. Od marca wykonałam 10 testów ciążowych, w różnych porach, każdy negatywny. Mam mdłości i twardy (wydaje mi sie większy brzuch) i albo mam urojenia albo wyszła linia negra! Już dłużej nie wytrzymam w tym stresie, od ponad miesiąca strasznie boli mnie brzuch, tłumaczę sobie, że to wszystko z nerwów ale dłużej nie dam rady:( Idę jutro na badanie krwi beta hcg, jednak boję się, że bez rodziców mnie nie przyjmą i nie wykonają badania. Co robić?
Witam, mam 17 lat. 22 marca próbowałam swojego ' pierwszego razu ' z chłopakiem, jednak nie wyszło i nie wszedł ze mnie, po prostu coś mnie blokowało, dodam że było to bez zabezpieczenia. Godzinę wcześniej doszedł przy seksie oralnym..Były to moje dni płodne. Boję się, że mogę być w ciąży. Okres dostałam już 3 razy, 5 kwietnia, 4 maja i 1 czerwca, bolesne i takie jak zawsze, jednak przy ostatnim pod koniec wystąpiło brązowe plamienie. Od marca wykonałam 10 testów ciążowych, w różnych porach, każdy negatywny. Mam mdłości i twardy (wydaje mi sie większy brzuch) i albo mam urojenia albo wyszła linia negra! Już dłużej nie wytrzymam w tym stresie, od ponad miesiąca strasznie boli mnie brzuch, tłumaczę sobie, że to wszystko z nerwów ale dłużej nie dam rady:( Idę jutro na badanie krwi beta hcg, jednak boję się, że bez rodziców mnie nie przyjmą i nie wykonają badania. Co robić?
1. Forum jest dla pełnoletnich.
2. Na głowę upadłaś, że nie używaliście prezerwatywy?
3. Nie wszedł, nie doszedł wtedy, to jakim sposobem chciałabyś zajść w ciążę? Uważałaś chociaż trochę na biologii? Wiesz, jak działa zapłodnienie?
4. Miałaś już 3x okres. Nie jesteś w ciąży...
5. Masz urojenia. Daj spokój, nie musisz robić bety, mdłości masz bo sobie wmawiasz, brzuch większy tak samo. Żadna linia Ci też nie wyszła. Nie uprawiaj seksu jak tak panicznie się boisz.
kaaapoop napisał/a:Witam, mam 17 lat. 22 marca próbowałam swojego ' pierwszego razu ' z chłopakiem, jednak nie wyszło i nie wszedł ze mnie, po prostu coś mnie blokowało, dodam że było to bez zabezpieczenia. Godzinę wcześniej doszedł przy seksie oralnym..Były to moje dni płodne. Boję się, że mogę być w ciąży. Okres dostałam już 3 razy, 5 kwietnia, 4 maja i 1 czerwca, bolesne i takie jak zawsze, jednak przy ostatnim pod koniec wystąpiło brązowe plamienie. Od marca wykonałam 10 testów ciążowych, w różnych porach, każdy negatywny. Mam mdłości i twardy (wydaje mi sie większy brzuch) i albo mam urojenia albo wyszła linia negra! Już dłużej nie wytrzymam w tym stresie, od ponad miesiąca strasznie boli mnie brzuch, tłumaczę sobie, że to wszystko z nerwów ale dłużej nie dam rady:( Idę jutro na badanie krwi beta hcg, jednak boję się, że bez rodziców mnie nie przyjmą i nie wykonają badania. Co robić?
3. Nie wszedł, nie doszedł wtedy, to jakim sposobem chciałabyś zajść w ciążę? Uważałaś chociaż trochę na biologii? Wiesz, jak działa zapłodnienie?
5. Masz urojenia. Daj spokój, nie musisz robić bety, mdłości masz bo sobie wmawiasz, brzuch większy tak samo. Żadna linia Ci też nie wyszła. Nie uprawiaj seksu jak tak panicznie się boisz.
1. Przepraszam, że zapytałam tutaj, gdyby się dało, zapytałabym za miesiąc, kiedy będę już pełnoletnia, jednak do tego czasu mogę nie wytrzymać psychicznie:)
2. Tak, może upadłam, uniosła nas chwila;)
3. Nie musiał we mnie dojść, żeby zajść w ciążę, wystarczy ze sperma jakimś cudem się dostała tam, choćby za pomocą palca, czego nie wykluczam:)
4. Okres w ciąży sie zdarza, dlatego pytam;)
5. Panikuję, wiem, jednak strasznie sie stresuje, bo to nie ten wiek..
Lady Loka napisał/a:kaaapoop napisał/a:Witam, mam 17 lat. 22 marca próbowałam swojego ' pierwszego razu ' z chłopakiem, jednak nie wyszło i nie wszedł ze mnie, po prostu coś mnie blokowało, dodam że było to bez zabezpieczenia. Godzinę wcześniej doszedł przy seksie oralnym..Były to moje dni płodne. Boję się, że mogę być w ciąży. Okres dostałam już 3 razy, 5 kwietnia, 4 maja i 1 czerwca, bolesne i takie jak zawsze, jednak przy ostatnim pod koniec wystąpiło brązowe plamienie. Od marca wykonałam 10 testów ciążowych, w różnych porach, każdy negatywny. Mam mdłości i twardy (wydaje mi sie większy brzuch) i albo mam urojenia albo wyszła linia negra! Już dłużej nie wytrzymam w tym stresie, od ponad miesiąca strasznie boli mnie brzuch, tłumaczę sobie, że to wszystko z nerwów ale dłużej nie dam rady:( Idę jutro na badanie krwi beta hcg, jednak boję się, że bez rodziców mnie nie przyjmą i nie wykonają badania. Co robić?
1. Przepraszam, że zapytałam tutaj, gdyby się dało, zapytałabym za miesiąc, kiedy będę już pełnoletnia, jednak do tego czasu mogę nie wytrzymać psychicznie:)
3. Nie musiał we mnie dojść, żeby zajść w ciążę, wystarczy ze sperma jakimś cudem się dostała tam, choćby za pomocą palca, czego nie wykluczam:)
5. Panikuję, wiem, jednak strasznie sie stresuje, bo to nie ten wiek..
Wiesz jakie prawdopodobieństwo ciąży jest z wytrysku z seksu oralnego, który odbył się godzinę wcześniej? Ujemne.
Jeżeli to nie ten wiek to albo się zacznij zabezpieczać albo nie uprawiaj seksu.
Nie
kaaapoop napisał/a:Lady Loka napisał/a:1. Forum jest dla pełnoletnich.
5. Panikuję, wiem, jednak strasznie sie stresuje, bo to nie ten wiek..Wiesz jakie prawdopodobieństwo ciąży jest z wytrysku z seksu oralnego, który odbył się godzinę wcześniej? Ujemne.
Jeżeli to nie ten wiek to albo się zacznij zabezpieczać albo nie uprawiaj seksu.
Dziękuję, na przyszłość polecam się tak nie unosić, ja tylko zapytałam, a nie zabiłam człowieka:)
To akurat podstawy które powinnaś wiedzieć zanim zaczniesz uprawiać seks.
Lady Loka napisał/a:kaaapoop napisał/a:
5. Panikuję, wiem, jednak strasznie sie stresuje, bo to nie ten wiek..Wiesz jakie prawdopodobieństwo ciąży jest z wytrysku z seksu oralnego, który odbył się godzinę wcześniej? Ujemne.
Jeżeli to nie ten wiek to albo się zacznij zabezpieczać albo nie uprawiaj seksu.Dziękuję, na przyszłość polecam się tak nie unosić, ja tylko zapytałam, a nie zabiłam człowieka:)
Ja się nie unoszę.
Ale to, co zrobiłaś było po prostu skrajnie nieodpowiedzialne. Jak ktoś nie chce być w ciąży to nie ma wytłumaczenia "uniosła nas chwila". Jak się nie chce być w ciąży to się wie, jak zrobić, żeby nie zajść.
Po pierwsze, zanim zaczniesz uprawiać seks, to proszę Cię, musisz mieć dużą świadomość tego co robisz, żebyś była pewna swojej wiedzy, na tyle by później nie było wątpliwości co do możliwości zajścia w ciążę.
Dwa, nie jesteś w ciąży, ale....
Trzy, koniecznie idź do ginekologa, bóle brzucha nie są normalne, idź z mamą skoro nie masz 18 lat
Witam, mam 18lat. Byłam na wakacjach z moim chłopakiem, było trochę stosunków ale jestem cały czas na tabletkach antykoncepcyjnych. O trochę statnio bolały mnie sutki i brzuch ale blirzej żołądka. W niedziele wziełam ostatnią tabletkę i teraz mam placebo. Dzisiaj (czwartek) powinnam dostać okes w południe jak wcześniej zazwyczaj. I nic! Mam się martwić czy jeszce poczekać?? Bo trochę psychicznie nie daje rady. Mogę być w ciaży?
Witam, mam 18lat. Byłam na wakacjach z moim chłopakiem, było trochę stosunków ale jestem cały czas na tabletkach antykoncepcyjnych. O trochę statnio bolały mnie sutki i brzuch ale blirzej żołądka. W niedziele wziełam ostatnią tabletkę i teraz mam placebo. Dzisiaj (czwartek) powinnam dostać okes w południe jak wcześniej zazwyczaj. I nic! Mam się martwić czy jeszce poczekać?? Bo trochę psychicznie nie daje rady. Mogę być w ciaży?
Od jak dawna bierzesz pigułki?
Od roku
Od roku
W takim razie powinnaś iść do ginekologa.
To nie musi być ciąża, czasem krwawienie z odstawienia nie pojawia się, ale warto to skontrolować. Może pigułki są już za słabe dla Ciebie i trzeba będzie je zmienić.
Dla spokoju zrób sobie betę HCG w laboratorium, będziesz miała pewność co do ciąży, ale do ginekologa i tak idź.
Miałaś ostatnio jakieś dolegliwości żołądkowe wymioty, biegunkę? Brałaś jakieś leki?
Nie, ostatnio nie miałam takich mocnych problemów. Chociaż to możliwe że przechodzę teraz infekcje, nie jakąś mocną ale jednak.