no hej
....
I co Ty na to moje "hej"? Podobało Ci się moje intrygujące, męskie i zabawne "hej"? Masz jakieś ogólne przemyslenia na temat "hej"? A może chcesz porównać te dwa, jakże różne "hej"??
A poważnie, to dobrze że Cię zablokowała. Wyświadczyła Ci tym tylko przysługę. Teraz nie masz wyjścia i musisz do niej zagadać na żywo, inaczej obsmaruje Cię przed koleżankami (że hej). Przy czym blokada nie musiała wynikać z tego, że jej się nie spodobałeś. Mogła to zrobić po prostu dla zasady, np. moja bratanica tak robiła, nie znosiła kiedy ją tak zaczepiali na fejsie. To że chodzi do kościoła nie musi nic znaczyć, ale jak ma zasady to może dobrze wróżyć.
Tak więc jeśli chcesz z tego wybrnąć to idź do kościoła, po wejściu powiedz rodzicom, że dzisiaj wyjątkowo usiądziesz gdzie indziej. Masz 19 lat, najwyższy czas żebyś się im postawił i przestał za nimi wszędzie dreptać .
Lepiej żeby to zrobić teraz, kiedy masz w miarę sensowny powód, niż żebyś zrobił jakąś głupotę w rodzaju małżeństwa im na złość, czy czegoś jeszcze głupszego. W kościele nie powinni robić draki i raczej odpuszczą. Po kościele wytłumaczysz, że chodziło o ważną sprawę na tle uczuciowym.
Mama powinna zrozumieć, a Ojciec nawet jeśli coś Ci nagada, to i tak będzie się w głębi ducha cieszył. Bo każdy w miarę normalny facet cieszy się, kiedy jego syn mu się postawi- to znaczy że jest on wstępnie przygotowany do życia w tym średnio udanym świecie, i że jest szansa że nie zostanie kolejnym frajerem.
Teraz dziewczyna. Usiądź niezdarnie (żeby się spojrzała) koło niej, uśmiechnij się i powiedz, że przez nią pokłóciłeś się z rodzicami. I nic więcej, żadnych ukradkowych spojrzeń, ani innych podejrzanych działań.
O ile po Twoich słowach opanuje odruch ucieczki, to powinno na początek zadziałać. Ponieważ prawie wszystkie nastolatki w tym wieku również kłócą się z rodzicami ;) To jej da do myślenia, zwlaszcza że to ona sama jest źródłem tejże kłótni.
Po wyjściu z kościoła poczekaj chwilę na nią, i o ile przechodząc koło Ciebie nie ominie cię szerokim łukiem, to powinna cię później odblokować.