Jakim sposobem umówić się z ładna dziewczyna która widuje co tydzień ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jakim sposobem umówić się z ładna dziewczyna która widuje co tydzień ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 41 ]

Temat: Jakim sposobem umówić się z ładna dziewczyna która widuje co tydzień ?

Witam proszę o pomoc Konrad lat 19

widuje dziewczynę w pewnym miejscu , co tydzień nie mam możliwości do niej zagadać + wstydzę się trochę ,znalazłam jej fb ogólnie nic nie ma na nim żadnego zdj , ani nic ale była raz z bratem a brata kojarzę i jego nazwisko tez i znalazłem ja w jego znajomych na fb i była oznaczona na zdj koleżanek.Jak myślcie jak zagadać do niej na fb i powiem ze mi się spodoba i zaproszę ja na kawę to będzie to dobrze rozegrane i nie wyjdę na stalkera czy co ?

-Widuje ją  w kościele od kilku miesięcy przychodzi sama.

-Znam jej kolegę opowiadał mi o niej jest spokojna miła dobroczynna religijna ma 16 lat ja mam 19 lat , chodzi do mojej byłej szkoły.

-Ja przychodzę do kościoła z rodzicami wiec lipa zagadać po kościele lub w nim , podoba mi się jak zagadać , jak umówić się na randkę z nią

Dziękuje za odpowiedzi
Pozdrawiam

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jakim sposobem umówić się z ładna dziewczyna która widuje co tydzień ?

Dlaczego lipa zagadać po kościele? Rodziców się wstydzisz, czy tego robić przy rodzicach?
Po prostu podejdź i zapytaj się czy pójdzie z Tobą do kawiarni czy gdzieś, żeby się lepiej zapoznać.

3 Ostatnio edytowany przez edipunk88 (2019-05-30 19:03:53)

rodziców się nie wstydzę , lecz żeby zagadać przy nich , jestem nieśmiały i rodzice o tym wiedzą i by śmieli się ze mnie , może na fb do niej napisać i się umówić sam nie wiem , nigdy nie zagadywałem do dziewczyn , ona zawsze szybko wychodzi i spieszy się do domu  , może jeszcze jakbym był sam ale takto to jest to wielka dla mnie trudnością

Lucyfer666 napisał/a:

Dlaczego lipa zagadać po kościele? Rodziców się wstydzisz, czy tego robić przy rodzicach?
Po prostu podejdź i zapytaj się czy pójdzie z Tobą do kawiarni czy gdzieś, żeby się lepiej zapoznać.

4

No właśnie Edipunk88 wink
Sam widzisz, że rozwiązania same przychodzą do głowy. Pisz na fb, jeżeli się krępujesz zagadać na żywo.

Nie masz nic do stracenia.

5

Jak znasz jej kolegę to może jego poproś by coś zorganizował, byście się poznali?
ma 16 lat a Ty 19? w tym wieku to trochę inny świat? czy nie?

6

Ela210 napisał/a:

Jak znasz jej kolegę to może jego poproś by coś zorganizował, byście się poznali?

On mówi ze średnio ją zna ale spytać mogę
Nie wiem czy inny świat a Ty jak myslisz ?

7 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2019-05-30 21:42:57)

edipunk88 napisał/a:
Ela210 napisał/a:

On mówi ze średnio ją zna ale spytać mogę
Nie wiem czy inny świat a Ty jak myslisz ?

Hmm. jedne są dojrzalsze, a inne to dzieciaki- oczywiście z każdym rokiem różnica bedzie się niwelować.
Moze Twój kolega zna lepiej jakąś jej koleżankę i pójdziecie do kina w 4..? Może zacznij się do niej uśmiechać za kżdym razem jak ją widzisz, by Cię w ogóle dostrzegła?

8

Macie ze sobą jakiś kontakt wzrokowy? Jest szansa, że ona zauważyła Twoje zainteresowanie jej osobą?

Rozumiem, że ona zawsze uczestniczy we mszy o tej samej porze, ale czy konieczne jest, żebyś Ty musiał być z rodzicami? Nie możesz ich "oddelegować" na inną godzinę? Ja powiedziałabym wprost, że zależy mi, żeby w kolejną niedzielę nie mieć przy sobie "obstawy" i tyle - powinni zrozumieć wink.

W każdym razie, choć wiem, że teraz to inaczej wygląda, gdyby mnie ktoś zaczepił na FB, a przy tym od razu zaproponował spotkanie, to mało prawdopodobne, że zdecydowałabym się umówić. Tym niemniej ja to ja, dlatego nie jest wykluczone, że ona podchodzi do tego zupełnie inaczej.

9

ona zawsze siedzi a ja jak wchodzę to zawsze się na nią patrze jak przechodzę wie chyba o tym wie z rodzicami będzie ciężko bo przychodzą tylko na tą godzinę bo lubią będą wiedzieli ze coś kombinuje

Olinka napisał/a:

Macie ze sobą jakiś kontakt wzrokowy? Jest szansa, że ona zauważyła Twoje zainteresowanie jej osobą?

Rozumiem, że ona zawsze uczestniczy we mszy o tej samej porze, ale czy konieczne jest, żebyś Ty musiał być z rodzicami? Nie możesz ich "oddelegować" na inną godzinę? Ja powiedziałabym wprost, że zależy mi, żeby w kolejną niedzielę nie mieć przy sobie "obstawy" i tyle - powinni zrozumieć wink.

W każdym razie, choć wiem, że teraz to inaczej wygląda, gdyby mnie ktoś zaczepił na FB, a przy tym od razu zaproponował spotkanie, to mało prawdopodobne, że zdecydowałabym się umówić. Tym niemniej ja to ja, dlatego nie jest wykluczone, że ona podchodzi do tego zupełnie inaczej.

10

FB bym odradzała. Z automatu kasowałam wszystkie "towarzyskie" wiadomości od nieznajomych (i nieznajomych nie przyjmowałam do znajomych wink). Swoją drogą, musisz od razu wyskakiwać z umówieniem się? Tzn. wiesz, ona Cię nie zna, więc właściwie nie ma żadnego powodu, żeby się z Tobą umówić - poza tym, że Ty chcesz. tongue Ale zawsze łatwiej wyciągnąć na kawę znajomą. Nie możesz jakoś bardziej małymi kroczkami? Raz zagadać, ale zupełnie bez podtekstów randkowych, skomentować coś żartem po wyjściu z kościoła (na zasadzie "tak mi się nasunęło, więc powiem, to zupełny przypadek, że akurat Ty zostałaś odbiorcą"), a jak jesteś już tak absolutnie nieśmiały, że humorem przy zetknięciu z nią nie błyśniesz, to nawet zapytać o godzinę, a potem dodać dosłownie ze dwa zdania, wciąż bez żadnego podrywu, tyle tylko, by móc z czystym sumieniem wink mówić jej "cześć" przy spotkaniach? Że niby już tacy znajomi, nawet nie tylko z widzenia, jesteście? Czasem coś dorzucić, po jakimś czasie może z uśmiechem usiąść koło niej w tym kościele (i grzecznie siedzieć, no bo co w tym dziwnego, że koło znajomej siadasz), a wreszcie sprowokować dłuższą pogawędkę i zaproponować jej kontynuację w jakiejś kawiarni czy gdzieś tam? Chyba będzie łatwiej, a efekt ten sam - jeśli miałoby coś z tego wyjść, to musicie się po prostu poznać, natomiast nie trzeba zaczynać z neonem "randka".

11

mógłbym np na fb poprostu zagadać
tak neutralnie pogadać itd tak jak mówisz nie umawiać się na randkę tylko pod pretekstem ze ja widuje itd.

SaraS napisał/a:

FB bym odradzała. Z automatu kasowałam wszystkie "towarzyskie" wiadomości od nieznajomych (i nieznajomych nie przyjmowałam do znajomych wink). Swoją drogą, musisz od razu wyskakiwać z umówieniem się? Tzn. wiesz, ona Cię nie zna, więc właściwie nie ma żadnego powodu, żeby się z Tobą umówić - poza tym, że Ty chcesz. tongue Ale zawsze łatwiej wyciągnąć na kawę znajomą. Nie możesz jakoś bardziej małymi kroczkami? Raz zagadać, ale zupełnie bez podtekstów randkowych, skomentować coś żartem po wyjściu z kościoła (na zasadzie "tak mi się nasunęło, więc powiem, to zupełny przypadek, że akurat Ty zostałaś odbiorcą"), a jak jesteś już tak absolutnie nieśmiały, że humorem przy zetknięciu z nią nie błyśniesz, to nawet zapytać o godzinę, a potem dodać dosłownie ze dwa zdania, wciąż bez żadnego podrywu, tyle tylko, by móc z czystym sumieniem wink mówić jej "cześć" przy spotkaniach? Że niby już tacy znajomi, nawet nie tylko z widzenia, jesteście? Czasem coś dorzucić, po jakimś czasie może z uśmiechem usiąść koło niej w tym kościele (i grzecznie siedzieć, no bo co w tym dziwnego, że koło znajomej siadasz), a wreszcie sprowokować dłuższą pogawędkę i zaproponować jej kontynuację w jakiejś kawiarni czy gdzieś tam? Chyba będzie łatwiej, a efekt ten sam - jeśli miałoby coś z tego wyjść, to musicie się po prostu poznać, natomiast nie trzeba zaczynać z neonem "randka".

12

edipunk88 napisał/a:

z rodzicami będzie ciężko bo przychodzą tylko na tą godzinę bo lubią będą wiedzieli ze coś kombinuje

Sądzisz, że nie potrafiliby zrozumieć prostego komunikatu, że chcesz się z kimś umówić i swoją obecnością po prostu robią tłum? wink Nie musisz przecież tym stwierdzeniem od razu walić prosto z mostu, bo nawet znacznie subtelniejszy sygnał dla każdego rozgarniętego rodzica to znak, że trzeba 'dziecku' trochę pomóc, a przynajmniej nie przeszkadzać.

13

Ależ się uparłeś na tego FB. tongue Nie znam dziewczyny, która przychylniej spojrzałaby na wiadomość na jakimkolwiek portalu, niż na zwykłe odezwanie się w realu. Odkąd pamiętam, w fejsbukowej skrzynce w kat. od nieznajomych lądowały wiadomości od Arabów (od innych obcokrajowców również, ale w mniejszej części) i facetów z okolicy, albo zupełnie mi nieznanych, albo o których istnieniu wiedziałam i nic więcej. I niezależnie od treści, nie odpisywałam żadnemu... Bo i po co? I czy to jest towarzystwo, w którym chcesz się znaleźć? Obawiam się, że w dzisiejszych czasach, niemalże każda z dziewczyn, niezależnie od urody, była już zaczepiana w internetach przez panów. Staniesz się kolejnym, który na żywo boi się odezwać, tym bardziej jeśli dziewczyna kojarzy Cię z widzenia i wie, że co tydzień miałeś szansę otworzyć buzię i wyartykułować cokolwiek. wink Ale to mniej ważne w sumie, największym minusem internetowego zagadywania jest to, że nie masz właściwie żadnej szansy na zrobienie sympatycznego choćby wrażenia - bo prawdopodobnie od razu zostaniesz zaszufladkowany jako "kolejny facet z kolejną wiadomością". A na żywo nienachalny humor na początek może wiele zdziałać - jak się dziewczyna szczerze uśmiechnie, to raczej skojarzysz jej się z czymś miłym.

14

Napisałem do niej na fb
Hejka

15

Napisz na fb że widujesz ją często w kościele i chciałbyś ją lepiej poznać Zaproponuj spacer po kościele Myślę że o tym że ci się podoba nie powinieneś pisać bo może pomyśleć że masz wobec niej jakieś inne zamiary

16

Kamilla66 napisał/a:

Napisz na fb że widujesz ją często w kościele i chciałbyś ją lepiej poznać Zaproponuj spacer po kościele Myślę że o tym że ci się podoba nie powinieneś pisać bo może pomyśleć że masz wobec niej jakieś inne zamiary

Jeśli chłopak pisze do dziewczyny, że chciałby ją lepiej poznać, to już samo przez się mówi, że mu się podoba.

17 Ostatnio edytowany przez edipunk88 (2019-06-30 19:27:03)

@Olinka @Kamilla66
Jestem nieśmiały wrażliwy itd
znalazłem ją na fb i napisałem hejka a ona mnie zablokowała chciałem się poznać pod kontekstem neutralnym i umówić  i co dalej z tym ?
pozdrawiam

18

edipunk88 napisał/a:

@Olinka @Kamilla66
znalazłem ją na fb i napisałem hejka a ona mnie zablokowała chciałem się poznać pod kontekstem neutralnym i umówić  i co dalej z tym ?
pozdrawiam

Nic....popracuj nad sobą, bo widzę że masz spore braki jeśli chodzi o swoją osobę.
Jak byś był nieziemsko przystojny to by do ciebie odpisała albo i sama cie na fejsie znalazła. Jak cie zablokowała to znaczy to jedno.

19

Najprostsze rozwiązanie, to powiedzieć rodzicom, że chcesz usiąść w kościele w innej ławce i po kościele do dziewczyny normalne zagadać. Nawet z głupia frant zapytać czy nie zechciałaby się spotkać na kawie, wybrać na spacer, czy nawet wypalić że zwróciła twoją uwagę w kościele i może zechciałaby czasem się z tobą spotkać. Masz 10% szans powodzenia. To i tak więcej niż na FB gdzie cię zablokowała.

20

nad czym miałbym pracować ? proszę podrzucić co , a będę pracował nad tym
aby stać się lepszym

Bonzo napisał/a:
edipunk88 napisał/a:

@Olinka @Kamilla66
pozdrawiam

Nic....popracuj nad sobą, bo widzę że masz spore braki jeśli chodzi o swoją osobę.
Jak byś był nieziemsko przystojny to by do ciebie odpisała albo i sama cie na fejsie znalazła. Jak cie zablokowała to znaczy to jedno.

21

myslisz ze miałbym szanse po tej akcji wydaje mi się ze skoro zablokowała to nie chce nawiązywać kontaktu bo poco by miała blokować mogła być odpisać ludzie mówią ze nie chce ze mną kontaktu

Lagrange napisał/a:

Najprostsze rozwiązanie, to powiedzieć rodzicom, że chcesz usiąść w kościele w innej ławce i po kościele do dziewczyny normalne zagadać. Nawet z głupia frant zapytać czy nie zechciałaby się spotkać na kawie, wybrać na spacer, czy nawet wypalić że zwróciła twoją uwagę w kościele i może zechciałaby czasem się z tobą spotkać. Masz 10% szans powodzenia. To i tak więcej niż na FB gdzie cię zablokowała.

22

Tylko hej

23

Zablokowała mnie po tym jak napisałem
hej

24 Ostatnio edytowany przez Naprędce (2019-07-01 01:24:26)

no hej

....

I co Ty na to moje "hej"? Podobało Ci się moje intrygujące, męskie i zabawne "hej"? Masz jakieś ogólne przemyslenia na temat "hej"? A może chcesz porównać te dwa, jakże różne "hej"??

A poważnie, to dobrze że Cię zablokowała. Wyświadczyła Ci tym tylko przysługę. Teraz nie masz wyjścia i musisz do niej zagadać na żywo, inaczej obsmaruje Cię przed koleżankami (że hej). Przy czym blokada nie musiała wynikać z tego, że jej się nie spodobałeś. Mogła to zrobić po prostu dla zasady, np. moja bratanica tak robiła, nie znosiła kiedy ją tak zaczepiali na fejsie. To że chodzi do kościoła nie musi nic znaczyć, ale jak ma zasady to może dobrze wróżyć.

Tak więc jeśli chcesz z tego wybrnąć to idź do kościoła, po wejściu powiedz rodzicom, że dzisiaj wyjątkowo usiądziesz gdzie indziej. Masz 19 lat, najwyższy czas żebyś się im postawił i przestał za nimi wszędzie dreptać .
Lepiej żeby to zrobić teraz, kiedy masz w miarę sensowny powód, niż żebyś zrobił jakąś głupotę w rodzaju małżeństwa im na złość, czy czegoś jeszcze głupszego. W kościele nie powinni robić draki i raczej odpuszczą. Po kościele wytłumaczysz, że chodziło o ważną sprawę na tle uczuciowym.
Mama powinna zrozumieć, a Ojciec nawet jeśli coś Ci nagada, to i tak będzie się w głębi ducha cieszył. Bo każdy w miarę normalny facet cieszy się, kiedy jego syn mu się postawi- to znaczy że jest on wstępnie przygotowany do życia w tym średnio udanym świecie, i że jest szansa że nie zostanie kolejnym frajerem.

Teraz dziewczyna. Usiądź niezdarnie (żeby się spojrzała) koło niej, uśmiechnij się i powiedz, że przez nią pokłóciłeś się z rodzicami. I nic więcej, żadnych ukradkowych spojrzeń, ani innych podejrzanych działań.
O ile po Twoich słowach opanuje odruch ucieczki, to powinno na początek zadziałać. Ponieważ prawie wszystkie nastolatki w tym wieku również kłócą się z rodzicami ;) To jej da do myślenia, zwlaszcza że to ona sama jest źródłem tejże kłótni.
Po wyjściu z kościoła poczekaj chwilę na nią, i o ile przechodząc koło Ciebie nie ominie cię szerokim łukiem, to powinna cię później odblokować.

Co niedzielę, przed kościołem posłuchaj tego kawałka:
https://binged.it/2LyD1vz
................
180 raz
Przystanek przy operze
180 deszcz
Gdy brak języka w gębie - na nic są pacierze

smile

26

edipunk88 napisał/a:

hej

A jakiej spodziewałeś się reakcji? Hej oznacza- nie mam nic do powiedzenia, ale wkurzam ludzi zaczepkami. Lepiej raz dostać w pysk niż żyć w niepewności i całe życie marzyć co by było gdyby... Czyli zagadaj.

Lagrange napisał/a:
edipunk88 napisał/a:

hej

A jakiej spodziewałeś się reakcji? Hej oznacza- nie mam nic do powiedzenia, ale wkurzam ludzi zaczepkami. Lepiej raz dostać w pysk niż żyć w niepewności i całe życie marzyć co by było gdyby... Czyli zagadaj.

W dobie SMS-ów, FB i Twittera  sztuka epistolarna zdechła.....

28

Tym "hej"na fb to strzeliłeś sobie w kolano,teraz to już niewiele możesz zrobić. Może być tak,że ona nie ma ochoty na znajomość z Tobą,stąd od razu blokada,a może po prostu tak reaguje na wiadomości od nieznajomych. Możesz jeszcze wykorzystać fakt,że macie tych wspólnych znajomych,możesz do kogoś zagadać o zorganizowanie czegoś,np wyjście do kina lub pizzerii. I nie siadaj koło niej w kościele,nie mów,że przez nią pokłóciłeś się z rodzicami itp,bo to nic nie da,ewentualnie krzywo ma Ciebie spojrzy. A jak jeszcze skojarzy,że już Cię zablokowała na fb,to może się wystarczyć,że ma stalkera. Serio,pomyśl o tych wspólnych znajomych.

29

Kiedys widziałam wspólnych  znajomych a teraz teraz już ich nie widzę bo zablokowała konto to rozmawiałam z jednym z nich to mówi ze zna ja z widzenia
i ma sam problemy itd

Kamcia132 napisał/a:

Tym "hej"na fb to strzeliłeś sobie w kolano,teraz to już niewiele możesz zrobić. Może być tak,że ona nie ma ochoty na znajomość z Tobą,stąd od razu blokada,a może po prostu tak reaguje na wiadomości od nieznajomych. Możesz jeszcze wykorzystać fakt,że macie tych wspólnych znajomych,możesz do kogoś zagadać o zorganizowanie czegoś,np wyjście do kina lub pizzerii. I nie siadaj koło niej w kościele,nie mów,że przez nią pokłóciłeś się z rodzicami itp,bo to nic nie da,ewentualnie krzywo ma Ciebie spojrzy. A jak jeszcze skojarzy,że już Cię zablokowała na fb,to może się wystarczyć,że ma stalkera. Serio,pomyśl o tych wspólnych znajomych.

30

No wiem ale dla osoba nieśmiałych to dobre rozwiązanie

zwyczajny gość napisał/a:
Lagrange napisał/a:
edipunk88 napisał/a:

hej

W dobie SMS-ów, FB i Twittera  sztuka epistolarna zdechła.....

31

Spotkam na mieście odrazu zagadam raz ja widziałem

Lagrange napisał/a:
edipunk88 napisał/a:

hej

32

mówią motywacja ?

zwyczajny gość napisał/a:

Co niedzielę, przed kościołem posłuchaj tego kawałka:
https://binged.it/2LyD1vz
................
180 raz
Przystanek przy operze
180 deszcz
Gdy brak języka w gębie - na nic są pacierze

smile

33

dzieki widzę ze fajny plan

Naprędce napisał/a:

no hej

....

I co Ty na to moje "hej"? Podobało Ci się moje intrygujące, męskie i zabawne "hej"? Masz jakieś ogólne przemyslenia na temat "hej"? A może chcesz porównać te dwa, jakże różne "hej"??

A poważnie, to dobrze że Cię zablokowała. Wyświadczyła Ci tym tylko przysługę. Teraz nie masz wyjścia i musisz do niej zagadać na żywo, inaczej obsmaruje Cię przed koleżankami (że hej). Przy czym blokada nie musiała wynikać z tego, że jej się nie spodobałeś. Mogła to zrobić po prostu dla zasady, np. moja bratanica tak robiła, nie znosiła kiedy ją tak zaczepiali na fejsie. To że chodzi do kościoła nie musi nic znaczyć, ale jak ma zasady to może dobrze wróżyć.

Tak więc jeśli chcesz z tego wybrnąć to idź do kościoła, po wejściu powiedz rodzicom, że dzisiaj wyjątkowo usiądziesz gdzie indziej. Masz 19 lat, najwyższy czas żebyś się im postawił i przestał za nimi wszędzie dreptać .
Lepiej żeby to zrobić teraz, kiedy masz w miarę sensowny powód, niż żebyś zrobił jakąś głupotę w rodzaju małżeństwa im na złość, czy czegoś jeszcze głupszego. W kościele nie powinni robić draki i raczej odpuszczą. Po kościele wytłumaczysz, że chodziło o ważną sprawę na tle uczuciowym.
Mama powinna zrozumieć, a Ojciec nawet jeśli coś Ci nagada, to i tak będzie się w głębi ducha cieszył. Bo każdy w miarę normalny facet cieszy się, kiedy jego syn mu się postawi- to znaczy że jest on wstępnie przygotowany do życia w tym średnio udanym świecie, i że jest szansa że nie zostanie kolejnym frajerem.

Teraz dziewczyna. Usiądź niezdarnie (żeby się spojrzała) koło niej, uśmiechnij się i powiedz, że przez nią pokłóciłeś się z rodzicami. I nic więcej, żadnych ukradkowych spojrzeń, ani innych podejrzanych działań.
O ile po Twoich słowach opanuje odruch ucieczki, to powinno na początek zadziałać. Ponieważ prawie wszystkie nastolatki w tym wieku również kłócą się z rodzicami wink To jej da do myślenia, zwlaszcza że to ona sama jest źródłem tejże kłótni.
Po wyjściu z kościoła poczekaj chwilę na nią, i o ile przechodząc koło Ciebie nie ominie cię szerokim łukiem, to powinna cię później odblokować.

34

edipunk88 - pisanie kolejnych postów pod poprzednimi wpisami, jest sprzeczne z naszym regulaminem, a Ty umieściłeś ich aż 5 pod rząd, do każdego cytatu dopisując zaledwie po jednym zdawkowym zdaniu.

Proszę, zawieraj swoje odpowiedzi w jednym poście. Jeśli chcesz coś dodać do opublikowanej już wypowiedzi, możesz zrobić to za pomocą funkcji "edytuj".

35

edipunk88 napisał/a:

pozdrawiam

Moim zdaniem taka lakoniczna zaczepka w typie "hej" miałaby rację bytu wyłącznie w sytuacji, kiedy to sama dziewczyna niecierpliwie by na nią czekała, w każdej innej mogła być bardziej irytująca niż pozytywnie odebrana. Mogłeś przynajmniej coś jeszcze do tego dopisać, tym bardziej, że miałeś przecież mnóstwo czasu na przemyślenie treści tej wiadomości.

Teraz nie pozostaje nic innego, jak spiąć się, przełamać i spróbować nawiązać realny kontakt. Proponuję najprościej jak się da - podczas mszy usiąść tak, by była w zasięgu Twojego wzroku, ale jej uporczywie NIE obserwować, a po zakończeniu, kiedy już będzie zmierzać w stronę drzwi, niby mimochodem znaleźć się tuż obok, wtedy uśmiechnąć się i jakoś sensownie zagadać. Zupełnie neutralnie, bez silenia się na jakieś sztuczne podchody czy wymuszoną oryginalność. To musi być coś, co jej nie speszy, ale też nie poczuje się osaczona, bo ją to do Ciebie zupełnie niechęci.

Przedtem oczywiście rodzicom musisz dać do zrozumienia, że robią tłum wink i prosić, aby choć ten jeden jedyny raz zmienili rytuał i poszli na inną godzinę. Sądzę, że nawet gdyby skłonni byli usiąść w innej niż Ty części kościoła, to ich obecność sama w sobie będzie dla Ciebie stresująca, więc warto sobie tego oszczędzić i inaczej to rozwiązać.

36

Czy my żyjemy w jakimś muzułmańskim kraju o ostrym rygorze?
przecież kościół to nie jedyne miejsce gdzie można ją spotkać?

37

To prawda tylko jak ja mam się poznać zagadać w innym miejscu jak jej nie znam nie mam jej fb telefonu itd to jak mamy spotkać się w jednym mieście skoro nie wiem kiedy gdzie jest logicznie

Ela210 napisał/a:

Czy my żyjemy w jakimś muzułmańskim kraju o ostrym rygorze?
przecież kościół to nie jedyne miejsce gdzie można ją spotkać?

38

z tym napisaniem hej to wiesz chciałem
na początku hej i buźka ze względu na to jak dużo osób pisało ze odrazu wystartować ze swoim celem było by nie tak na początku chciałem neutralnie jak dużo sposób pisało na forum i się zapoznać

Olinka napisał/a:
edipunk88 napisał/a:

pozdrawiam

Moim zdaniem taka lakoniczna zaczepka w typie "hej" miałaby rację bytu wyłącznie w sytuacji, kiedy to sama dziewczyna niecierpliwie by na nią czekała, w każdej innej mogła być bardziej irytująca niż pozytywnie odebrana. Mogłeś przynajmniej coś jeszcze do tego dopisać, tym bardziej, że miałeś przecież mnóstwo czasu na przemyślenie treści tej wiadomości.

Teraz nie pozostaje nic innego, jak spiąć się, przełamać i spróbować nawiązać realny kontakt. Proponuję najprościej jak się da - podczas mszy usiąść tak, by była w zasięgu Twojego wzroku, ale jej uporczywie NIE obserwować, a po zakończeniu, kiedy już będzie zmierzać w stronę drzwi, niby mimochodem znaleźć się tuż obok, wtedy uśmiechnąć się i jakoś sensownie zagadać. Zupełnie neutralnie, bez silenia się na jakieś sztuczne podchody czy wymuszoną oryginalność. To musi być coś, co jej nie speszy, ale też nie poczuje się osaczona, bo ją to do Ciebie zupełnie niechęci.

Przedtem oczywiście rodzicom musisz dać do zrozumienia, że robią tłum wink i prosić, aby choć ten jeden jedyny raz zmienili rytuał i poszli na inną godzinę. Sądzę, że nawet gdyby skłonni byli usiąść w innej niż Ty części kościoła, to ich obecność sama w sobie będzie dla Ciebie stresująca, więc warto sobie tego oszczędzić i inaczej to rozwiązać.

39

A Ty dalej zawracasz gitarę tym "hejowaniem"...
Jakies konkrety będą? Może chociaż opowiedz co było na kazaniu dzisiaj?

40 Ostatnio edytowany przez edipunk88 (2019-07-07 23:14:57)

Ogólnie jak siedze za nią kilka ławek to jak idzie od komuni czy coś to unika kontaktu wzrokowego widzę ze się może trochę wstydzi czy coś jak się patrzę oraz jak była procesja to na początku byliśmy niedaleko jak wychodziliśmy z ławek a ona poszła szybkim krokiem na przód nie wiem czemu jak ludzie szli normalnie wychodzili

Naprędce napisał/a:

A Ty dalej zawracasz gitarę tym "hejowaniem"...
Jakies konkrety będą? Może chociaż opowiedz co było na kazaniu dzisiaj?

41 Ostatnio edytowany przez edipunk88 (2019-07-07 23:17:00)

A może bym wkręcił w to wspólnego znajomego powiedzial mu żeby do niej napisał i powiedział żeby mnie odblokowała bo chciałbym z nią porozmawiać ze jestem spoko i ze nie jestem żadnym arabem z fb
pomyśli ze jestem sprawdzony jak znają ja jej koledzy którzy znają ja z widzenia nie wiem czy kolega by się zgodził pisał kiedys ze sam ma problemy

Olinka napisał/a:

Posty [ 41 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jakim sposobem umówić się z ładna dziewczyna która widuje co tydzień ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024