Dzien dobry, chcialabym stworzyc tu miejsce troche jak kuchnia u sasiadki, gdzie mozna wpasc na kawe i pogadac. Chetnie pomoge poczatkujacym paniom domu w kwestiach kuchennych. Specjalizuje sie w kuchni wloskiej, obecnie jestem w domu z moja 2letnia corka i przyda mi sie taka odskocznia internetowa. Fb i inne media spoelcznosciowe to duzo szumu i chaosu. Moze tutaj bedzie fajnie? Jesli nie umiesz gotowac, nie wiesz jak sie za to zabrac, albo chcialabys nauczyc sie planowac posilki, liste zakupow i sprawic, zeby rodzina jadla smacznie i zdrowo, odezwij sie. Jestem wielka fanka robienia listy zakupow i planowania posilkow. Mozna oszczedzic mnostwo czasu i pieniedzy. I nie marnowac produktow. A moze chcialybyscie gotowac z dziecmi? Wspolne gotowanie rodzinne jest super! Dzieci ucza sie wielu umiejestnosci na zycie wlasnie w kuchni. Odezwijcie sie, wpadajcie na kawe Zatytulowalam tak ten post, ale jesli jestes troche starsza pania domu, to tez wpadnij
2 2019-05-19 15:07:32 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2019-05-19 15:08:13)
Witaj.
Listę zakupów akurat umiem robić doskonale, ogólnie jestem dość dobrą menadżerką domu. Nie mam już małych dzieci, na szczęście odchowane. Jestem też zwolenniczką zdrowego odżywiania.
Jedyne czego nie umiem, choć nie jestem początkującą panią domu, to nie umiem piec ciast . Na kafejce 40+ nie raz dziewczynom opowiadam co spartoliłam. Nawet rzeczy, których rzekomo nie da się spieprzyć
. Powinnam się nazywać pani Zakalec
.
Skoro jesteś miłośniczką kuchni włoskiej, to powiedz jakie ciasta pieką we Włoszech?
3 2019-05-19 15:19:45 Ostatnio edytowany przez Excop (2019-05-19 15:26:32)
A niemłody już "były mężczyzna", pantofel w sumie (?), acz o kąśliwym języku gdy trzeba, który gotuje po polsku i naszych byłych ziem sposobem, może być, jako przyprawa zaproszonym?