Kłamanie pracodawcy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Kłamanie pracodawcy

Hej

Mam pytanie w czasie rozmowy kwalifikacyjnej powiedziałam szefowej że mam prawo jazdy, ale nie powiedziałam jej że dawno nie jeździłam samochodem i nie czuje się pewnie za kółkiem ? Czy może mnie zwolnić za to ? Powinnam jej powiedzieć o tym jak najwcześniej czy zaczekać ?
Nie wiem co zrobić to moja pierwsza praca w życiu.

Za odpowiedzi Dziękuję wink

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kłamanie pracodawcy
mirella39 napisał/a:

Hej

Mam pytanie w czasie rozmowy kwalifikacyjnej powiedziałam szefowej że mam prawo jazdy, ale nie powiedziałam jej że dawno nie jeździłam samochodem i nie czuje się pewnie za kółkiem ? Czy może mnie zwolnić za to ? Powinnam jej powiedzieć o tym jak najwcześniej czy zaczekać ?
Nie wiem co zrobić to moja pierwsza praca w życiu.

Za odpowiedzi Dziękuję wink

Jeśli nie starałaś się o posadę kierowcy, to nic nie mów. I tak prawo jazdy zrobiłaś po to żeby jeździć więc będziesz jeździć, tyle że niepewnie. A na przyszłość lepiej powiedzieć że masz prawo jazdy, ale jeździsz okazjonalnie. Jeśli umiejętność kierowania jest kluczowa, to cię nie zatrudnią. Jeśli sporadycznie potrzebna, bo trzeba dwie ulice dalej zawieźć dokumenty do archiwum, to nie wpłynie to na wynik rozmowy. Ty masz spokojne sumienie, a pracodawca wie że nie zatrudnia rajdowca.

3

nie uważam tego za kłamstwo, nawet nie nazwałbym tego zatajeniem prawdy, po prostu może nie przyjść do głowy żeby o tym powiedzieć.

4

nudny.trudny napisał/a:

nie uważam tego za kłamstwo, nawet nie nazwałbym tego zatajeniem prawdy, po prostu może nie przyjść do głowy żeby o tym powiedzieć.

Jeśli pytanie brzmiało czy ma pani prawo jazdy, to ani kłamstwo ani zatajanie prawdy. Jeśli o umiejętność jeżdżenia, to może niedopowiedzenie, ale nawet wtedy nie jest to kłamstwo.
Zresztą na rozmowach kwalifikacyjnych i w CV wszyscy kłamią, a co najmniej koloryzują. Mi pewien headhunter powiedział że moja znajomość języka to B1, ale w CV muszę napisać C1, bo B1 w CV oznacza że umiem powiedzieć dzień dobry i zamówić piwo. Nic więcej.
Co do zasady, to ważne umiejętności należy lekko podpacykowac. To czego robić byśmy nie chcieli troche poszarzyć.

5

Wykup sobie doszkalanie kilka godzin w szkole jazdy i będzie dobrze

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024