naprawa butów - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » naprawa butów

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: naprawa butów

Naprawiacie buty? Jeśli tak to czy samemu czy raczej oddajecie do szewca? Czy jednak wolicie wyrzucić i kupić nowe?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: naprawa butów

Zależy co mi się bardziej opłaca.
Do tej pory mój budżet sprawiał, że nie wydawałam na buty więcej niż 100zł (chyba, że kupowałam Conversy, Vansy itd.) więc wolałam schodzić do reszty i kupić nowe. Conversów nie naprawiałam nigdy, ale one mi schodzą na 3-4 lata. Poza tym w sumie do tej pory zawsze buty naprawiał mi dziadek big_smile jak było coś do sklejenia albo wszycia, jakiś rozwalony zamek też.

Jedyne co robię w butach, to regularnie zmieniam fleki.
Jeżeli kupię takie buty, w których bardziej będzie mi się opłacała naprawa, to zaniosę do naprawy.

3

To wszystko zalezy. Naprawiam na pewno drogie buty. Ostatnio nosiłam do szewca kozaki skórzane,  które kosztowały bardzo dużo. Myślałam, że już się ich nie uratuje, uszkodzilam obcas który był obciągniety skórą. Szewc to naprawił, byłam przeszczesliwa:) jakiś czas temu zepsuł mi się zamek w portfelu, kosztował 300 zł, rzuciłam go w kąt, kupiłam nowy , taki sam model Ale inny kolor. I tak pomyślałam ostatnio, że zabiorę go również do szewca albo kaletnika. I oddam mamie albo bratowej, albo komuś kto będzie potrzebował bo jest prawie nowy I praktycznie nie używany bo płacę wszędzie telefonem. Portfel zazwyczaj leży w schowku w samochodzie w razie kontroli czy cos smile więc różnie. Nigdy nie naprawiam jakiś butów których się nie opłaca. Chyba że są mega wygodne, bezcenne dla mnie, i mam sentyment:)
Buty z sieciowek nigdy nie wytrzymują u mnie więcej niż jeden sezon. Więc wywalam I na następny sezon kupuje nowe.

4 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2019-04-26 18:14:34)

truskawaak napisał/a:

Naprawiacie buty? Jeśli tak to czy samemu czy raczej oddajecie do szewca? Czy jednak wolicie wyrzucić i kupić nowe?

Witam! Truskaaawa, na domową naprawę butów polecam klej spam. To elastyczny klej, który dzięki swoim właściwościom służy do napraw różnych części butów: czubków, brzegów, zapiętków, obcasów, podeszw i cholewek. Zachęcam do zakupu i sprawdzenia jego mocy działania.

Gdyby pojawiły się pytania, chętnie na nie odpowiem.
spam

5

Chyba ten klej mi gdzieś mignął w sklepie, jestem ciekawa czy faktycznie jest taki dobry. Do tej pory to raczej buty wyrzucałam, jak droższe to szewc, ale znajomy który robił mi buty zawsze zwinął interes a wcale nie tak łatwo już szewca znaleźć.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » naprawa butów

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024