Zrezygnowałam z butów na obcasie i szpilek - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Zrezygnowałam z butów na obcasie i szpilek

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 40 ]

Temat: Zrezygnowałam z butów na obcasie i szpilek

Kocham te buty. Szczególnie wysokie szpilki-one mi dodawaly mojego wymarzonego wzrostu. Wiecie pewnie od dawna jak ja uwielbiam buty na wysokim obcasie. Niestety też pewnie pamiętacie moje zdrowotne problemy z nimi związane.

Dzisiaj to już niestety musiałam im powiedzieć dość tym butom- kręgosłup i nogi mnie już tak bolą prawie każdego dnia,że za niedlugo bede jak stara babcia. Niestety, ale ten ból jest coraz gorszy. I niestety nie pomagaja nawet te wygodne rodzaje obcasów. Ostatnio musiałam iść trochę daleko to nawet jak ubrałam te wygodne rodzaje obcasów to po powrocie do domu miałam taki ból kręgosłupa,że o nogach już nie wspomnę

Nie mam na szczęście żylakow na nogach,ale tez slyszalam i  czytalam, ze moge je dostac wlasnie od takich butow, a ja nie mam zamiaru ich mieć 

No i po główne? Czy ktoś widział siostrę zakonna w szpilkach? No właśnie!

Dawno nie miałam plaskich butów i bardzo rzadko je ubierałam. Tak naprawdę nawet po mieszkaniu chodziłam w szpilkach często

Niewiem czy będę umiała łazić w plaskich butach, jakoś mi pewnie będzie dziwnie te nogi stawiać pewnie... no i najgorzej  że mi będzie głupio iść między ludzi,bo zawsze przeważnie byłam w szpilkach wyższa od nich,a zwlaszcza od kobiet, a tu zobaczą nagle mój prawdziwy wzrost.

W szpilkach i na obcasach miałam zawsze ponad 170- 175 cm wzrostu,czasem wiecej

Mój prawdziwy wzrost to 165 cm wzrostu ,czyli jak to mowie-bezczelny środek srodkości big_smile  Bo zobaczcie. Kobiety poniżej 160 cm to kobiety niskie. Kobiety powyżej 170 cm to kobiety wysokie. A kobiety między 160cm a 170 cm są wzrostu średniego i akurat ja musiałam stanąć na bezczelnym srodku tej srodkości-165cm wzrostu. Jak mnie to wkurza!!!!! Denerwuje mnie mój nijaki wzrost.

Macie jakieś pomysły jak się przyzwyczaic do tego, że mam 165 cm wzrostu,a przede wszystkim ,ze inni to zauważa?I do tego jak się przyzwyczaic do łażenia w plaskich butach?

Nie no teraz to ja marudzę jak niski, no ale trudno, bo mam dylemat

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zrezygnowałam z butów na obcasie i szpilek

Wymyślasz już Julka. 165 cm to nijaki wzrost? Idealny jest. Ani za niski, ani za wysoki. Miałabyś 170 i założyła 10 cm szpilki to 180 byś miała, no daj spokój.
Nosić szpilki po domu? Omg, to już trzeba mieć naprawdę w rzyci swój kręgosłup więc się doigrałaś!

Solaris napisał/a:

Wymyślasz już Julka. 165 cm to nijaki wzrost? Idealny jest. Ani za niski, ani za wysoki. Miałabyś 170 i założyła 10 cm szpilki to 180 byś miała, no daj spokój.
Nosić szpilki po domu? Omg, to już trzeba mieć naprawdę w rzyci swój kręgosłup więc się doigrałaś!

No tak nijaki to wzrost. Ja nic nie wymyslam. Nie lubię swojego wzrostu-chciala bym miec 175 cm wzrostu i to w plaskich butach nie meczac sie z obcasami i szpilkami.... no ,ale juz zdecydowalam,bo mam dość tego bolu kregoslupa, ze od dzis koniec szpilek i obcasow i chodze w plaskich tylko mi teraz glupio do ludzi wyjsc, ze zobaczą moj prawdziwy wzrost

Solaris napisał/a:

No tak nijaki to wzrost. Ja nic nie wymyslam. Nie lubię swojego wzrostu-chciala bym miec 175 cm wzrostu i to w plaskich butach nie meczac sie z obcasami i szpilkami.... no ,ale juz zdecydowalam,bo mam dość tego bolu kregoslupa, ze od dzis koniec szpilek i obcasow i chodze w plaskich tylko mi teraz glupio do ludzi wyjsc, ze zobaczą moj prawdziwy wzrost

5

To weź ode mnie te 3 cm, zawsze coś tongue

Solaris napisał/a:

To weź ode mnie te 3 cm, zawsze coś tongue

Eh szkoda,ze tak na serio nie mozna  zrobić  sad

7

Serio, oddałabym Ci nawet 6! Widzisz jaka jestem dobra tongue

8

Noga na szpilce dobrze wygląda, ale kto wymyślił szpilki, powinien zostać skrócony o głowę!

Solaris napisał/a:

Niech Ci Pan Bog wynagrodzi  te hojnosc big_smile

10

Julia life in UK napisał/a:
Solaris napisał/a:

Glany sobie kup

paslawek napisał/a:
Solaris napisał/a:

Glany sobie kup

Nie lubię ich, ciężkie są.  Raz ubralam to jakby mi kto kule u nogi doczepil  big_smile

12

Też nie lubię glanów, ale widziałam, że dziewczyny noszą nawet do zwiewnych sukienek, okropne tongue

Solaris napisał/a:

Też nie lubię glanów, ale widziałam, że dziewczyny noszą nawet do zwiewnych sukienek, okropne tongue

Do sukienka takie buty napewno nie pasuja

14

Solaris napisał/a:

Ty od wczoraj piszesz jak Makumba.

To jedziemy na Syberia...
Do sukienka takie buty...

big_smile

Solaris napisał/a:
Solaris napisał/a:

Ty od wczoraj piszesz jak Makumba.

To jedziemy na Syberia...
Do sukienka takie buty...

big_smile

Ja od wczoraj spakowana czekam big_smile

16

Aaaa, to dlatego, żeś taka podekscytowana podróżą big_smile

A zorganizowałaś obstawę? wink

Solaris napisał/a:

Niestety nie. Nikt chetny się nie zglasza, nawet nikt z tego forum . Musimy same sobie poradzic i znaleźć znachora, no chyba,ze Ty kogos znajdziesz do podrozy 

I tak to jest z tymi facetami. Jak sobie we fotelach siedza to odwazni, ale iść na Syberia na mrozy okropne szukać znachora,to NIE MA komu !  big_smile

18

paslawek napisał/a:

Glany sobie kup

Nie lubię ich, ciężkie są.  Raz ubralam to jakby mi kto kule u nogi doczepil  big_smile

Martensy są letkie i wygodne

paslawek napisał/a:
paslawek napisał/a:

Glany sobie kup

Co to za buty? Musze iść zobaczyć jak to wygląda na necie big_smile

20 Ostatnio edytowany przez Julia life in UK (2025-10-07 17:17:39)

Te martensy one nie sa az takie wysokie, no chyba, ze jeszcze wyzszych nie znalazlam I maja te cwieki na podeszwie. Eh ja ich nie lubię  sad .... co ja teraz zrobię? Moze sobie do tych plaskich butow wsadze cos co środka to beda wyglądać na wyzsza co myslicie?

21

paslawek napisał/a:

Co to za buty? Musze iść zobaczyć jak to wygląda na necie big_smile

Kiedyś firma Martens miała podpisany kontrakt z pocztą brytyjska na buty dla listonoszy

22

Solaris napisał/a:

Niestety nie. Nikt chetny się nie zglasza, nawet nikt z tego forum . Musimy same sobie poradzic i znaleźć znachora, no chyba,ze Ty kogos znajdziesz do podrozy 

I tak to jest z tymi facetami. Jak sobie we fotelach siedza to odwazni, ale iść na Syberia na mrozy okropne szukać znachora,to NIE MA komu !  big_smile

Wsród gejów trzeba szukać, gej to najlepszy przyjaciel kobiety!

Solaris napisał/a:
Solaris napisał/a:

Wsród gejów trzeba szukać, gej to najlepszy przyjaciel kobiety!

To prawda mialam kiedys geja przyjaciela jak chodzilam do szkoly  big_smile

A właśnie dziś byłam na spacer w plaskich butach i tak mnie sie dziwnie w nich chodzilo czulam się jakbym.chodzila w kapciach jakis i wszystko było wyzsze niż dotychczas widziałam

25

big_smile No błagam. Na jakich Ty wcześniej szpilkach chodziłaś, że teraz nawet drzewa wydają Ci się wyższe. Może to nie szpilki a szczudła były?

26 Ostatnio edytowany przez Julia life in UK (2025-10-08 23:03:52)

Solaris napisał/a:

big_smile No błagam. Na jakich Ty wcześniej szpilkach chodziłaś, że teraz nawet drzewa wydają Ci się wyższe. Może to nie szpilki a szczudła były?

Na bardzo wysokich lubilam w sumie dalej lubię,ale już mnie ból kręgosłupa dobija, więc zrezygnowałam. Nawet mi lekarz opierdzielil ostatnio jak byłam za te buty. To.dzis szlam na spacer i takie wszystko wyższe się wydawało,ale tez zauwazylam że 50% ludzi jest ode mnie niższa,a 50% wyzsza bez względu na płeć,bo jak miałam te szpilki to ludzie byli jak mrowki małe  big_smile

A pewnie tak jest z tymi ludźmi,bo mój wzrost 165 cm to zasrany środek srodkości, więc wszystko jest 50/50

27

Iććć marudo, jojczysz z tym wzrostem ostatnio jak nie wiem. W następnym wcieleniu będziesz za karę mieć 190.

Solaris napisał/a:

Iććć marudo, jojczysz z tym wzrostem ostatnio jak nie wiem. W następnym wcieleniu będziesz za karę mieć 190.

To bym chyba była zyrafa w nastepne wcielenie  big_smile

29 Ostatnio edytowany przez Solaris (2025-10-08 23:16:06)

W jakim dziale jest ten wątek co płatki były owsiane, bo nie mogę znaleźć?

Dobra, znalazlam. Szukalam na zdrowiu;)

30

W takich śmigałaś?;)

https://th.bing.com/th/id/OIP.g09E_iWXqDYBGFpw88Rb6wHaHa?w=207&h=207&c=7&r=0&o=7&cb=12&dpr=1.4&pid=1.7&rm=3

Solaris napisał/a:

W takich śmigałaś?;)

https://th.bing.com/th/id/OIP.g09E_iWXqDYBGFpw88Rb6wHaHa?w=207&h=207&c=7&r=0&o=7&cb=12&dpr=1.4&pid=1.7&rm=3

Takie plus niższe też,ale takie właśnie wysokie też często

32

Takie to i w samoobronie się dobrze sprawdzają wink

33

Ja sam jestem niski i mierze 177 cm jako facet .Mi to utrudnia życia i niestety już nie będę w związku a mam 29 lat .Zawsze byłem odtrącany z powodu niskiego wzrostu .

niski1996 napisał/a:

Ja sam jestem niski i mierze 177 cm jako facet .Mi to utrudnia życia i niestety już nie będę w związku a mam 29 lat .Zawsze byłem odtrącany z powodu niskiego wzrostu .

Chcesz się zamienić?
Ja będę mieć jak modelka 177cm
A Ty będziesz mieć moje nijakie 165 cm

35

Czy ktoś widział siostrę zakonna w szpilkach? No właśnie!

Są miejsca w sieci, gdzie nie tylko siostrę zakonną w szpilkach można zobaczyć. wink

Tak naprawdę nawet po mieszkaniu chodziłam w szpilkach często

Nie powinnaś była nigdy z tej praktyki rezygnować. Stopy i kręgosłup zawsze można przecież dobrze wymasować. wink

Juleczko, uwielbiam zakładane przez ciebie tu tematy. W zasadzie dla nich jeszcze wracam.
To miejsce miało i ma szczególny charakter. big_smile

Caffissimo1 napisał/a:

Czy ktoś widział siostrę zakonna w szpilkach? No właśnie!

Są miejsca w sieci, gdzie nie tylko siostrę zakonną w szpilkach można zobaczyć. wink

Tak naprawdę nawet po mieszkaniu chodziłam w szpilkach często

Nie powinnaś była nigdy z tej praktyki rezygnować. Stopy i kręgosłup zawsze można przecież dobrze wymasować. wink

Juleczko, uwielbiam zakładane przez ciebie tu tematy. W zasadzie dla nich jeszcze wracam.
To miejsce miało i ma szczególny charakter. big_smile

Napewno wrócę do tej praktyki szpilek jak mnie już te wszystkie szpilkowe dolegliwości miną  big_smile

37

Napewno wrócę do tej praktyki szpilek jak mnie już te wszystkie szpilkowe dolegliwości miną  big_smile

Miną, miną, tylko masażyst(k)a musi znać się na swojej robocie. wink

38 Ostatnio edytowany przez niski1996 (Wczoraj 11:01:07)

Pozostało ci operacja wydłużania kończyn albo eksperymentalna metoda zwiększania wzrostu LSJL.
Polega na obciążeniu chrząstek nasadowych w celu zwiększania wzrostu.Jest ona niebezpieczna i ryzykowna może dojść do deformacji kości albo do bólu wiązadeł.

39

niski1996 napisał/a:

Pozostało ci operacja wydłużania kończyn albo eksperymentalna metoda zwiększania wzrostu LSJL.
Polega na obciążeniu chrząstek nasadowych w celu zwiększania wzrostu.Jest ona niebezpieczna i ryzykowna może dojść do deformacji kości albo do bólu wiązadeł.

Wiesz to za duże ryzyko niestety

40 Ostatnio edytowany przez niski1996 (Wczoraj 16:23:25)

niski1996 napisał/a:

Wiesz to za duże ryzyko niestety

Na razie nie ma innej metody .Jak naukowcy coś nowego opracują to wtedy będzie taka możliwość zwiększania wzrostu .Ludzie na internecie zauważyłem wszystkie próbują.

A co do obcasów to lubię bardzo kobiety w obcasach.Naprawde to wygląda sexi .

Posty [ 40 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Zrezygnowałam z butów na obcasie i szpilek

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024