Rozstanie po 10 latach - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Rozstanie po 10 latach

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

1 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2019-02-26 18:20:15)

Temat: Rozstanie po 10 latach

Rozstałam się z facetem po 10 latach. Czara goryczy się przelała jak wyjechał za granicę i zdradzał mnie (wiecznie miał jakieś kobiety na boku). Wrócił i oznajmił mi że tam zrozumiał jaki był durny i chce nas znowu, tym razem po ślubie i z dzieckiem naszym, które ja zawsze chciałam mieć. W czasie kiedy byłam sama jak on się zabawiał poznałam kogoś  kto mnie pokochał i widzi we mnie kogoś wyjątkowego. I ja go pokochałam.. ale nadal myślę o byłym o tym czy i co powinnam zrobić. Pęka mi serce i rozdziera mi duszę...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Rozstanie po 10 latach
Ewuśka1234 napisał/a:

Rozstałam się z facetem po 10 latach. Czara goryczy się przelała jak wyjechał za granicę i zdradzał mnie (wiecznie miał jakieś kobiety na boku). Wrócił i oznajmił mi że tam zrozumiał jaki był durny i chce nas znowu, tym razem po ślubie i z dzieckiem naszym, które ja zawsze chciałam mieć. W czasie kiedy byłam sama jak on się zabawiał poznałam kogoś  kto mnie pokochał i widzi we mnie kogoś wyjątkowego. I ja go pokochałam.. ale nadal myślę o byłym o tym czy i co powinnam zrobić. Pęka mi serce i rozdziera mi duszę...

Pytanie brzmi czy chcesz akceptować jego zdrady. Bo co to zwiazek kiedy on cie ciągle zdradza?
Myślisz że teraz się to zmieni?
Bedzie dalej tak samo a może i nawet gorzej.

3

Powinnaś się zastanowić czy potrafisz mu wybaczyć zdradę. nie każdy to potrafi, postanowisz do niego wrócić a w głowie będziesz miała tylko jego zdrady i inne kobiety. I wasz związek prędzej czy później i tak się rozsypie. Ja na przykład przyłapałam wielokrotnie mojego męża mojego byłego męża na zdradach emocjonalnych to znaczy flirtowaniu pisaniu i wysyłaniu sobie zdjęć z łazienki z innymi kobietami. Nie potrafiłam mu Tego wybaczyć, zawsze podczas kłótni to wypływało ze mnie. Nie potrafiłam uporać się z tymi negatywnymi emocjami oraz zazdrością. Jesteśmy po rozwodzie

4

Może dobrze że to się skończyło teraz. partner ma wybitnie charakter wiecznego lovelasa, związek raczej skazany by był na porażkę.

5

Nie wiadomo, Autorka ma wątpliwości (nie wiedzieć czemu)

6

Tak powinnaś go posłuchać, przecież na pewno cię już nie okłamie. Znowu do swojego bidulka wrócić bo przecież to dobry chłopak był/ jest, tylko czasem złe rzeczy robił. Przecież on was kocha i jak nie zdradza to jest do rany przyłóż. Przecież  zasługujesz na takie cudo, kolejne zdrady, pękające serce, zniszczone poczucie własnej wartości, obojętność. Toż to wyraz prawdziwej miłości, jakby mu nie zależało to by tak nie robił. Dom pełny miłości z płaczącą matką bo pęka jej serce, że ojciec ją zdradza, nie szanuje. Daj szansę temu ideałowi. Naucz córkę, jak się upadlać niech wie, że nie ona jest jest ważniejsza tylko "prawdziwa miłość" bez względu na wszystko.  Naprawdę Ewa byłabyś w stanie coś takiego sobie znowu zrobić dla faceta któremu gula skoczyła bo zobaczył, że już nie jęczysz za nim, że znalazł się ktoś dla kogo jesteś ważna? Życzę ci dobrze, mam nadzieję, że ty sobie też.

7 Ostatnio edytowany przez Anma (2020-03-21 23:48:11)

Autorko. Tym razem odrobinę dłużej.
Jesteś pełna wątpliwości, aktualnie wewnetrznie poruszona i to normalne.
Naprawdę. Byłaś z kimś długi czas, zaangażowalas się i nagle ta osoba się znowu pojawia.

Daj sobie kilka dni. Pomyśl. Tak naprawdę musisz sama zobaczyć własną sprawe zupełnie jasno. Bo w chwili wielkiego poruszenia nie zawsze od razu proces myślowy jest właściwy. Emocje i wspomnienia trafiają do wyobraźni bardziej niż zdrowy rozsądek oparty na logicznym rozumowaniu w oparciu o doświadczenia (fakty). Szuka się wówczas wyjątków i jak ten przysłowiowy tonący, chwyta brzytwy. Nie rób tego błędu. Możesz. Ale nie tędy droga.

Idź na spacer (z dala od ludzi), wypij ulubiona herbatę, poczytaj jakąś bzdurna książkę, prześpij się. I jak już wstaniesz z trzeźwym umysłem zrób to co Ci umysł podpowiada smile powodzenia!

8

Kobieto, a nad czym tu się zastanawiać.  Tego związku już nie ma. On Cię zdradziła, Ty poznałaś kogoś innego, kogoś przy kim czujesz się dobrze, więc po co znowu włazić do tego samego bagna. On wcale nie zmądrzeje , a nawet jeśli, to czy potrafisz mu wybaczyć? Czy chcesz się poświęcić? W imię czego?

9 Ostatnio edytowany przez Anma (2020-03-21 23:52:09)

Melisko, mówisz rozsądnie ale czy nigdy Twoje serce nie szło w zupełnie inna stronę niż rozum? wink Więcej wyrozumiałości, gdy wszystko wewnątrz ściska Cię z tęsknoty, kierowanie się rozsądkiem graniczy z heroizmem. Autorka sama musi pewne rzeczy zobaczyć, za mało że my to tutaj napiszemy.

Meliska21 napisał/a:

Kobieto, a nad czym tu się zastanawiać.  Tego związku już nie ma. On Cię zdradziła, Ty poznałaś kogoś innego, kogoś przy kim czujesz się dobrze, więc po co znowu włazić do tego samego bagna. On wcale nie zmądrzeje , a nawet jeśli, to czy potrafisz mu wybaczyć? Czy chcesz się poświęcić? W imię czego?

10

Anma napisał/a:

Melisko, mówisz rozsądnie ale czy nigdy Twoje serce nie szło w zupełnie inna stronę niż rozum? wink Więcej wyrozumiałości, gdy wszystko wewnątrz ściska Cię z tęsknoty, kierowanie się rozsądkiem graniczy z heroizmem. Autorka sama musi pewne rzeczy zobaczyć, za mało że my to tutaj napiszemy.

Meliska21 napisał/a:

Wiesz tylko ona przecież napisała , że poznała kogoś innego, wyjątkowego, wiec może potrzebuje tylko jakiegoś kopa( w formie wspomagacza czy potwierdzenia). Po przeczytaniu doszłam do wniosku, że Autorka, ma wyrzuty sumienia, że nie daje kolejnej szansy byłemu, a nie, że go nadal kocha. Wierz mi, że doskonale rozumiem rozterki uczuciowe i że często nie mają nic wspólnego z rozumem.

11

Nie wracaj do niego absolutnie.

12

I Ty mówisz że kogoś pokochalaś  wzajemnością??? Litości.. wróć do byłego, jestescie siebie warci. Przykro się Ciebie czyta naprawdę.

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Rozstanie po 10 latach

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024