Cześć,
Na samym początku zacznę od tego, że zastanawia mnie dlaczego facet tak nagle zmienił swoje zachowanie. Z kolegą w przeszłości łączył mnie niezobowiązujący seks, ale po zresztą dość długim czasie trwania takiej znajomości postanowiłam to zakończyć. Byłam świadoma, że wraz z taką decyzją, nasz kontakt pewnie się urwie, jak to zazwyczaj bywa, ale to zaakceptowałam. W końcu nikogo do niczego nie da się zmusić myślałam. Jednak po tym jak zakończyłam łóżkową relacje i nieco ochłodziłam kontakt, dystansując się, kolega zaczął zachowywać się jak nigdy dotąd. Wcześniej nasz kontakt opierał się na seksie, nie interesowaliśmy się swoim życiem wzajemnie jakoś szczególnie, nie spotykaliśmy się w innym miejscu niż sypialni i zawsze traktowaliśmy się wzajemnie dosyć przedmiotowo, jak to w takich relacjach bywa. Jednak odkąd zakończyłam fuck friend zachowanie znajomego zmieniło się całkowicie. Stał się troskliwy, zaczął mnie zapraszać w różne miejsca, coraz częściej chce się spotykać i ogólnie traktuje mnie lepiej niż inne znajome. Kiedyś była nawet taka sytuacja, że w pracy ( ze względu na to, że pracujemy w tej samej firmie ) wziął na siebie winę za coś czego nie zrobił, a co było moim przewinieniem, po to, żeby mi się nie oberwało. Wiem, że wcześniej nigdy nie zrobiłby dla mnie czegoś takiego. Odkąd zakończyłam seks relacje ani raz nie próbował mnie do niczego namawiać , uszanował moją decyzje. Bardzo cieszy mnie jego podejście, aczkolwiek Zastanawiam się też dlaczego faceci tak mają i co wpływa na zmiane ich zachowania ? to jak traktują kobietę i to jakim szacunkiem ją darzą z dnia na dzień , tylko zależnie od tego czy mają seks czy nie ? czy to jest kwestia manipulacji ? myślenia w stylu jak będę dobry i kochany to może będzie chciała znowu czy o co chodzi ? A może to kwestia urażonego ego? Jak wam się wydaję? pytam z ciekawości, bo cięzko mi zrozumieć takie różnice w podejściu do kogoś i fajnie byłoby zapoznać się z opinią innych, obiektywnych ludzi
1 2019-01-31 20:39:51 Ostatnio edytowany przez flury (2019-01-31 20:47:13)
2 2019-01-31 21:18:42 Ostatnio edytowany przez Burzowy (2019-01-31 21:19:04)
Bo on nie chciał niczego kończyć, wprost przeciwnie. Chciał iść dalej...
3 2019-01-31 21:49:26 Ostatnio edytowany przez flury (2019-01-31 21:50:54)
Bo on nie chciał niczego kończyć, wprost przeciwnie. Chciał iść dalej...
No właśnie to odpada, bo gdyby tak bylo, to zawsze, by traktował mnie "wyjątkowo", a nie dopiero wtedy, gdy stracił seks..
Bo nie oto chodzi by złapać króliczka.....lecz gonić go
5 2019-02-01 01:00:55 Ostatnio edytowany przez nudny.trudny (2019-02-01 01:01:50)
Zastanawiam się też dlaczego faceci tak mają i co wpływa na zmiane ich zachowania ? to jak traktują kobietę i to jakim szacunkiem ją darzą z dnia na dzień , tylko zależnie od tego czy mają seks czy nie ? czy to jest kwestia manipulacji ?
Raczej nie da się tak jednoznacznie odpowiedzieć, również pytanie "dlaczego faceci tak mają" nie uważam za prawidłowo sformułowane, bo zakłada się spełnienie pewnej cechy przez wszystkich. Powiedziałbym, że jest to po prostu kulturalne, koleżeńskie zachowanie kolegi, może ma jakąś sympatię do Ciebie.
Burzowy napisał/a:Bo on nie chciał niczego kończyć, wprost przeciwnie. Chciał iść dalej...
No właśnie to odpada, bo gdyby tak bylo, to zawsze, by traktował mnie "wyjątkowo", a nie dopiero wtedy, gdy stracił seks..
A Ty jak go traktowałaś? Stracił Cię to próbuje odzyskać. Skoro wcześniej Wam pasował układ, gdzie "wyjątkowo" się nie traktowaliście, to po co miał coś zmieniać?
flury napisał/a:Burzowy napisał/a:Bo on nie chciał niczego kończyć, wprost przeciwnie. Chciał iść dalej...
A Ty jak go traktowałaś? Stracił Cię to próbuje odzyskać. Skoro wcześniej Wam pasował układ, gdzie "wyjątkowo" się nie traktowaliście, to po co miał coś zmieniać?
Traktowałam go podobnie jak on mnie, czyli troche przedmiotowo. Ale to dlatego, że wiedziałam, że on tego właśnie chce, seksu bez zobowiązań, bez czułości i specjalnego traktowania. W sumie nawet przyjaźni tam wtedy nie było, tym bardziej dziwi mnie nagła zmiana zachowania ..
Chłop miał za darmo to,czego wielu nie ma więc teraz zrobi wiele,żebyś znowu mu dała dupy. Będzie przymilny,słodki i zupełnie inny niż go znasz. Jedna wielka ściema,bo myśli obecnie fiutem.
Nie daj się nabrać na te bajery- to moja rada.
Chłop miał za darmo to,czego wielu nie ma więc teraz zrobi wiele,żebyś znowu mu dała dupy. Będzie przymilny,słodki i zupełnie inny niż go znasz. Jedna wielka ściema,bo myśli obecnie fiutem.
Nie daj się nabrać na te bajery- to moja rada.
Dzięki za rade! W sumie myślę, że masz racje. To wydaje się najbardziej prawdopodobne i duzo, by tłumaczyło. Nie zamierzam wracać do tej relacji to juz rozdział zamknięty.
No cóż nie oszukujmy sie.. facet dla seksu duzo jest w stanie zrobić .... A ten przypadek potwierdza regułe !