Nagła zmiana w zachowaniu mojej dziewczyny - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Nagła zmiana w zachowaniu mojej dziewczyny

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Nagła zmiana w zachowaniu mojej dziewczyny

Witam. Otóz mam pewien problem do rozgryzienia, probuje to ogarnac myslami ale jakos nie moge i chetnie zobaczylbym jakies obiektywne spojrzenie na ta sprawe z Waszej strony.

Od około miesiąca moja dziewczyna zaczęła zachowywac się inaczej niz do tej pory. Zaczęło bardzo przeszkadzac jej to co do tej pory jej nie wzruszało.
Bardzo często słyszę słowo przestań itd Do tego kiedy na zywo jest w miare normalna (w miare bo bylo znacznie inaczej) to piszac ze mna odpisuje po jednym słowie, tak od niechcenia ale wiadomo nie ma co sobie tym głowy zaprzątac bo wiadomo kazdy ma co robic więc nie zawsze jest czas pisac. Zrobila sie coraz to bardziej obojętna.
Nie działo się między nami nic co mogłoby ją zniechęcic. Spokój, kłotnie bardzo rzadko. Nie zaniedbuje jej, poświęcam bardzo dużo wolnego czasu. No mozna powiedziec ze dbam jak tylko moge ale bez robienia z siebie tzw pantofla bo taki juz moj charakter ze nie dam sie zdominować co moze w jakim stopniu tez jej przeszkadzac, tak mi sie wydaje Wczoraj wprost dowiedziałem się od niej ze "cieszy sie ze mnie ma ale jakoś tak bez entuzjazmu", ze cos jest nie tak jak powinno byc z tym co do mnie czuje, ze ten związek robi się jej obojętny. No nie moglem uwierzyc bo jeszcze miesiac wstecz slyszalem calkiem co innego, oczywiscie na plus, a po miesiacu kiedy nic sie nie stalo ani nie dzalo takiego taka odmiana. Jednoczesnie ciagle powtarza ze nie chce ode mnie odchodzic i przeprasza za jej zachowanie.
I teraz kolejny zwrot, po calym dniu milczenia zaczela znow przepraszac, ze jestem najlepszym co ja w zyciu spotkalo itd
I nie wiem juz co mam o tym myśleć. Co mam zrobic zeby takie zachwiania jej przeszly?
Robie co moge zeby bylo jej jak najlepiej ale moze ciagle za malo. Nie wymagam wiele, ze wszystkim jestem sobie w stanie poradzic, poprostu fajnie by bylo miec swiadomosc, ze twoja wybranka jest mnie pewna wink

Z gory dziekuje za przeczytanie, Pozdrawiam wink

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nagła zmiana w zachowaniu mojej dziewczyny

Po pierwsze, wylecz się z tego naiwnego, ale jakże popularnego przekonania, że możesz "coś zrobić" żeby Twoja dziewczyna zaczęła się zachowywać w określony sposób. Nie mamy władzy nad zachowaniem innych ludzi. Przyswój tę prawdę, a będzie Ci się żyło o niebo łatwiej.

Jedyne, co możesz zrobić, to z dziewczyną pogadać, powiedzieć, co ci nie pasuje i zobaczyć, co ona na to. Jak się miga, umniejsza lub podważa Twoje odczucia bez podania logicznych argumentów, to nienajlepiej to związkowi wróży. Z moich osobistych doświadczeń, ludzie wycofują się z 2 powodów: albo mają problemy, które chcą ukryć albo po prostu związek im się odwidział.

3 Ostatnio edytowany przez Klio (2017-01-30 19:56:22)

A konkretnie to co masz "przestać" robić? I od jak dawna jesteście?
Chociaż wyobrażenie o tym o co chodzi już mam...

ruda102 napisał/a:

albo mają problemy, które chcą ukryć albo po prostu związek im się odwidział.

albo na horyzoncie jest ktoś inny, a w tym przypadku jeszcze niepewny...

4

ruda102 napisał/a:

Po pierwsze, wylecz się z tego naiwnego, ale jakże popularnego przekonania, że możesz "coś zrobić" żeby Twoja dziewczyna zaczęła się zachowywać w określony sposób. Nie mamy władzy nad zachowaniem innych ludzi. Przyswój tę prawdę, a będzie Ci się żyło o niebo łatwiej.

Nie mam takiego myślenia. Nie o to chodzi. Ja nie chce zeby chodzila pod moje dyktando bo raz to nie w porzadku w stosunku do niej a dwa nie jest w moim stylu.
Faktycznie źle to ująłem.

5

A gdzie ja napisałam, że chcesz, by ona chodziła pod Twoje dyktando? Moim zdaniem po prostu szukasz sposobu, by Twoje zachowanie (które możesz kontrolować) w prosty i bezpośredni sposób przełożyło się na jej zachowanie - a tak się nie da.

Nie sądzę, że chcesz swoją dziewczynę ograniczać. Sądzę, że chcesz, by wasz związek wrócił do normy. Ale jeśli to ona "wyszła poza normę", tylko ona sama może wrócić. A Ty możesz wyłącznie powiedzieć jej, co Cię uwiera, jakie masz obawy.

Klio, dla mnie "na horyzoncie jest ktoś inny" to po prostu jedna z form "związek się odwidział" - generalnie chodzi mi o to, że pojawiają się mniejsze lub większe wątpliwości co do chęci utrzymania związku, a ich źródłem może oczywiście być również jakiś potencjalny nowy absztyfikant.

6

ruda102 napisał/a:

A gdzie ja napisałam, że chcesz, by ona chodziła pod Twoje dyktando? Moim zdaniem po prostu szukasz sposobu, by Twoje zachowanie (które możesz kontrolować) w prosty i bezpośredni sposób przełożyło się na jej zachowanie - a tak się nie da.

Nie sądzę, że chcesz swoją dziewczynę ograniczać. Sądzę, że chcesz, by wasz związek wrócił do normy. Ale jeśli to ona "wyszła poza normę", tylko ona sama może wrócić. A Ty możesz wyłącznie powiedzieć jej, co Cię uwiera, jakie masz obawy.

Klio, dla mnie "na horyzoncie jest ktoś inny" to po prostu jedna z form "związek się odwidział" - generalnie chodzi mi o to, że pojawiają się mniejsze lub większe wątpliwości co do chęci utrzymania związku, a ich źródłem może oczywiście być również jakiś potencjalny nowy absztyfikant.

Dalem jej do zrozumienia, ze to ona sama musi dojść z tym do ładu bo ja jej uczuc nie zmienie.
Po prostu myslalem ze tym samym zrobilem blad i powinienem dzialac ale juz widze i rozumiem, ze to co sie dzieje w jej glowie zalezy glownie od niej.
No nic, pozostaje mi tylko wyczekiwac co bedzie sie dzialo.

7 Ostatnio edytowany przez Klio (2017-01-30 20:20:21)

Nie. Postąpiłeś bardzo dobrze. Uczuć i zaangażowania w związek się nie wyżebrze, wyszantażuje, ani nie wymusi. Stosując różne triki można jedynie przedłużać agonię, ale jeśli komuś nie zależy, to nic tego nie zmieni. Jeżeli komuś zależy, a przechodzi tymczasowy kryzys, to z czasem wszystko wróci do normy. Czy będzie chciała byc z Tobą, czy nie, okaże się wkrótce. Najważniejsze teraz to uważne przyglądanie się temu co robi, bo mówić może dużo, ale o tym czy istnieje prawdziwe zaangażowanie świadczyć będą przede wszystkim jej działania. Im się przyglądaj uważnie, a słowa przepuszczaj przez filtr rozumu.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Nagła zmiana w zachowaniu mojej dziewczyny

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024