Zostawiła mnie bez wyjaśnienia po 5 latach związku - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zostawiła mnie bez wyjaśnienia po 5 latach związku

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 29 ]

Temat: Zostawiła mnie bez wyjaśnienia po 5 latach związku

Witam .. Mam 24 lata ..
2 dni temu zostawila mnie dziewczyna tak po prostu. Powiedziała tylko że to nie ma sensu i że musimy dać sobie trochę czasu. Byłem zaskoczony ,tym bardziej że mamy synka i plany.. Kolejnym krokiem miało być kupno mieszkania. Oddałem jej wszystko i czuję jakby wyrwano mi serce i nwm po prostu nwm jak mam sobie z tym poradzić ,tym bardziej że pracujemy razem tyle tylko że na różnych zmianach. Dzisiaj miałem u siebie synka i widać po nim że równie mocno to przeżywa.. Jak myślicie co mogę w tej sytuacji zrobić?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zostawiła mnie bez wyjaśnienia po 5 latach związku
Pawel06 napisał/a:

Jak myślicie co mogę w tej sytuacji zrobić?

Pozwolić jej żyć.
Być cierpliwym.
Być gotowym na różny rozwój wydarzeń.
Skupić się na sobie i na dziecku.

3

Tak tylko nie rozumiem dlaczego.. Ma kogoś? Czy może zrobiłem coś źle.. Dodam że wyszedłem nie dawno z nałogu(amfetamina) boję się powrotu sad wszystko zaczęło jak poszła do pracy czyli jakieś trzy miesiące temu.. Na prawdę nie wiem jak sobie z tym poradzić..

4

Pawel06 napisał/a:

Tak tylko nie rozumiem dlaczego.. Ma kogoś? Czy może zrobiłem coś źle.. Dodam że wyszedłem nie dawno z nałogu(amfetamina) boję się powrotu sad wszystko zaczęło jak poszła do pracy czyli jakieś trzy miesiące temu.. Na prawdę nie wiem jak sobie z tym poradzić..

Wydaje mi się, że Ty doskonale wiesz co stało się powodem jej odejścia. Takie rzeczy nie dzieją sie z reguły z dnia na dzień. Jeśli naprawdę nie wiesz, co sie wydarzyło, to znaczy, że niewiele wiesz o swojej dziewczynie, jak 4 lata nie wystarczyły, żeby nauczyć się z sobą rozmawiać, to nic dziwnego, iż odeszła.

5

Może i masz rację.. Byłem o nią bardzo zazdrosny .. Tak bardzo bałem się jej odejścia że potrafiłem robić jej kłótnie o głupstwa . zaczęła mnie okłamywać i ukrywać duzo rzeczy..

6

Pawel06 napisał/a:

Może i masz rację.. Byłem o nią bardzo zazdrosny .. Tak bardzo bałem się jej odejścia że potrafiłem robić jej kłótnie o głupstwa . zaczęła mnie okłamywać i ukrywać duzo rzeczy..

To tym bardziej

dobrakobieta90 napisał/a:

Pozwolić jej żyć.
Być cierpliwym.
Być gotowym na różny rozwój wydarzeń.
Skupić się na sobie i na dziecku.

7

Pawel06 napisał/a:

Przede wszystkim zajmij się sobą kontynuuj terapie nie odpuszczaj sobie choć na pewno Ci ciężko.
Może grupa wsparcia AN ?
Co ma być to będzie zadbąj o siebie i syna .

8

Pawel06 napisał/a:

Spotkało cie to czego się bałeś.

9

Witam, jakieś 3 tygodnie temu zerwała ze mną dziewczyna a dokładnie powiedziała że musimy sobie dać czas .. To była moja wina bo byłem zazdrosny i mialem wachania nastroju przez to że przestałem brać amfetamine ( nie biorę od 5 miesięcy) zaczęła mnie okłamywać co nasilało to wszystko .. Byliśmy ze sobą 5 lat i mamy wspaniałego synka i cholernie za nimi tęsknię.. Od tygodnia zacząłem biegać i chodzić na siłownię i przestałem się pytać czy jest jakaś szansa na powrót.. Sprawa jest utrudniona bo pracujemy razem choć na różne zmiany. Jak myślicie mam czekać czy nie robić sobie już nadziei ?

10

Jakie były to kłamstwa? Coś poważnego? Tę przerwę interpretuję jako dyplomatyczne wycofanie się z waszego związku, jednak warto byłoby z nią o tym porozmawiać.
Możesz dodać, że już wszystko poukładałeś sobie w głowie i jesteś gotowy na powrót, kontynuację relacji w zdrowej atmosferze.

11

Powrót do czego? Jak tam pewno nowy gach jest albo i 5.

12

Burzowy napisał/a:

Powrót do czego? Jak tam pewno nowy gach jest albo i 5.

A może 50-ciu wink
Mają dziecko, powód "przerwy" w związku nie był błahy, na moje warto porozmawiać.

13

Ukrywanie wiadomości.. Albo np była impreza w firmie i wiem że pracowali do 20 a wróciła o 22 a na koniec okazało się że ostatnią godzinę została sama z jednym gościem.. Nwm , na tę chwilę odpuściłem bo widzę jaka jest dla mnie.. Źle to widzę..

14

Pawel06 napisał/a:

Ukrywanie wiadomości.. Albo np była impreza w firmie i wiem że pracowali do 20 a wróciła o 22 a na koniec okazało się że ostatnią godzinę została sama z jednym gościem.. Nwm , na tę chwilę odpuściłem bo widzę jaka jest dla mnie.. Źle to widzę..

Rzeczywiście, może być już po ptokach.

15

Zobaczymy.. Mam tylko nadzieję że nie będzie mi utrudniać spotkań z synkiem

16

Pawel06 napisał/a:

Zobaczymy.. Mam tylko nadzieję że nie będzie mi utrudniać spotkań z synkiem

Poradziłeś sobie z problemami, więc czemu miałaby to robić, jeśli zależy jej na własnym dziecku? Z resztą sam znasz ją najlepiej i wiesz czego możesz się spodziewać.

17

Takiej jak jest teraz dla mnie jeszcze jej nie znałem

18

Napewno kogos ma juz na boku tak sie nie robi nie zostawia sie z dnia na dzien bez słowa wyjasnienia jeszcze macie razem dziecko . Olej ja nie warta jest Ciebie skoro tak postapiła skup sie na dziecku zapewnij mu bezpieczenstwo i spedzaj z nim duzo czasu teraz tylko on Ci został .

19

utrzymaj dobre zmiany w swoim życiu, dla siebie:) a dziewczyna może tak się zachowywała przez Twoje błędy, a może bez tego też nie byłaby lojalna? tego nie wiemy:) ale Ty z własnym życiem idziesz w dobrym kierunku i może ta dziewczyna to zrozumie i wróci do Ciebie, a może poznasz inną:) a dziecko będziesz mieć zawsze:)

20

Dziękuję wam za rady smile zmienię pracę i zacznę na nowo.. Co będzie to będzie smile

21

SamotnaWilczyca napisał/a:

Mają dziecko, powód "przerwy" w związku nie był błahy, na moje warto porozmawiać.

Nie ma to jak usłyszeć kila kłamstw.
Sprawa wydaje się być typowa do bólu. Zmieniło się środowisko, nowa praca, atrakcyjny gach i poleciało. Autor dostał też banalną wymówkę "potrzebny czas". Oczywiście czas na ułożenie spraw z gachem.

22

No witam , jednak mieliście rację już miała innego smile gościa z tej samej pracy i nie ważne że jest między nimi 11 lat roznicy. Problem w tym że jakoś nie potrafię sobie poukładać życia mimo zmiany pracy i miejsca zamieszkania .. I tak mam kontakt z synem , biorę go do sb na weekendy

23

Pawel06 napisał/a:

Jak myślicie co mogę w tej sytuacji zrobić?

Przestawać oddawać innym wszystko, szczególnie kobiecie, z którą jesteś w tego typu związku. Zająć się dzieckiem.

24

czytam to i jest mi przykro i nie umiem tego pojąć z czego to wynika sad na pewno starałeś się żeby wszystko było dobrze, żeby być dobrym mężem i ojcem, a nagle okazuje się że to wszystko nie ma znaczenia i pojawia się ktoś inny z pracy? i w efekcie komplikacje m.in. dla dziecka, nie rozumiem:( ale życzę Ci powodzenia mimo wszystko mam nadzieję że dojdziesz do siebie

25

Witam,  moja rok i w sumie jest lepiej, nowa praca, miejsce zamieszkania, syna mam co 2 weekend ale nie mogę o niej zapomnieć A ona? Układa sb życie z tym gościem dla którego mnie zostawiła. U mnie było kilka kobiet ale za każdym razem to nie było to, zawsze myślałem o niej chociaż wiem że nie ma szans.. to smutne i tracę już nadzieję że spotkam kogoś z kim połączy mnie podobne uczucie

26

Pawel06 napisał/a:

Witam,  moja rok i w sumie jest lepiej, nowa praca, miejsce zamieszkania, syna mam co 2 weekend ale nie mogę o niej zapomnieć A ona? Układa sb życie z tym gościem dla którego mnie zostawiła. U mnie było kilka kobiet ale za każdym razem to nie było to, zawsze myślałem o niej chociaż wiem że nie ma szans.. to smutne i tracę już nadzieję że spotkam kogoś z kim połączy mnie podobne uczucie

To normalne, że trudno Ci się pogodzić z zaistniałą sytuacją, ale próbuj dalej, nigdy nie jest wiadomo kiedy spotkasz tą właściwą. Tylko że zastanawiając się głębiej nad tym wszystkim, to sam czasem zaczynam wątpić czy warto szukać, podejmować ryzyko, zmagać się z kolejną porażką... Taka tęsknota za stworzeniem z kimś bliskiej relacji potrafi dość wyraźnie uprzykrzyć życie. To tak jakby błędne koło, samemu źle no to trzeba znów spróbować, ale się ponosi kolejną porażkę i jest tak samo źle albo i gorzej, bo była nadzieja że może się uda. Taka huśtawka... A może źle to widzę?

27 Ostatnio edytowany przez Ajko (2020-02-23 15:21:56)

Paweł faktycznie może ci być trudno odciąć się od przeszłości i zacząć nowe, bo macie syna i ciągle masz przez to z nią kontakt. Mimo to spróbuj potraktować swoje obecne uczucia jako schemat twojego mózgu, który będzie dążył do tego co zna, bo mu łatwiej. Jak spojrzysz na to z tej strony to poczujesz się lepiej, bo zrozumiesz, że to ty decydujesz o tym jak się czujesz. Co jest warte radości, a co smutku. Które emocje mają sens, a które nic nie wnoszą w twoje życie a tylko cię przytłaczają i nękają.
  Na pewno pracuj nad sobą i swoją zazdrością, bo z czegoś to wynika, a sytuacja która się u ciebie wydarzyła pewnie pogłębiła twoją schizę. Gdy trafisz na odpowiadającą ci partnerkę możesz robić powtórki z rozrywki. Ten czas jest teraz po to byś zajął się sobą, byś poznał siebie, zrozumiał dlaczego jesteś jaki jesteś (nie mam nic negatywnego na myśli). Korzystaj bo to mimo co myślisz jest dobry czas dla ciebie i możesz z niego dla siebie zrobić dużo dobrego.

28

Razon, bardzo dobrze to widzisz. U mnie jest ten problem że w każdej następnej kobiecie szukam chociaż jakieś części podobnej do mojej ex, mimo że byłem o nią zazdrosny to bardzo ją kochałem, oddałem wszystko co miałem, i dzieliłem każdy dzień. Przestałem szukać, uznałem że  to bez sensu.

29

Pawel06 napisał/a:

Razon, bardzo dobrze to widzisz. U mnie jest ten problem że w każdej następnej kobiecie szukam chociaż jakieś części podobnej do mojej ex, mimo że byłem o nią zazdrosny to bardzo ją kochałem, oddałem wszystko co miałem, i dzieliłem każdy dzień. Przestałem szukać, uznałem że  to bez sensu.

Całkowicie się poddawać to też nie ma sensu, bo za 10, 20 a może 30 lat będziesz jeszcze bardziej cierpieć ze względu na samotność. Myślę że najlepiej próbować, ale nie nastawiać się na nic konkretnego i szczególnego. W każdym razie ja tak próbuje robić. Mając dziecko będzie Ci trudniej o niej zapomnieć, w końcu co dwa tygodnie widzisz swoją ex jak idziesz po syna, ale musisz spróbować bo będziesz całe życie nieszczęśliwy. Ktoś w końcu wypełni pustkę po niej... Tak myślę

Posty [ 29 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zostawiła mnie bez wyjaśnienia po 5 latach związku

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024