Czy wymaganie czegoś od potencjalnego partnera to coś złego? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy wymaganie czegoś od potencjalnego partnera to coś złego?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 23 ]

Temat: Czy wymaganie czegoś od potencjalnego partnera to coś złego?

Hej, mam 20 lat i nigdy w życiu nie miałam chłopaka. Trafiło się kilku amantów, ale z żadnym nie czułam 'tego czegoś' i też pod wieloma aspektami mi nie odpowiadali. Czy to coś złego, że chciałabym aby mój przyszły partner miał podobne zainteresowania i tok myślenia co ja? Z góry dzięki za odp.

Pozdrawiam,
malasmutnaksiezniczka

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy wymaganie czegoś od potencjalnego partnera to coś złego?

Nie, to nic złego, że pragniesz faceta, który będzie podziwiał Twoje pasje i zainteresowania.

Jednakże musisz takiego właśnie poszukać, a nie wymagać od facetów z góry, by zmieniali się dla Ciebie.

3

Nic złego, trzeba czegoś wymagać, a nie "brać co  się trafi".

4 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2019-01-13 13:56:25)

Podobny tok myślenia- nawet wskazany.
Ale wspólne zainteresowania? To facet, siłą rzeczy będzie miał inne niektóre. Poza tym zdrowo jest mieć jakieś swoje oddzielne życie

5

Wymagania można mieć - zainteresowania, poczucie humoru, inteligencja itd. Może nie taki sam tok myślenia. Czasami dobrze posłuchać innego zdania.

6 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2019-01-13 17:04:29)

Marata napisał/a:

Wymagania można mieć - zainteresowania, poczucie humoru, inteligencja itd. Może nie taki sam tok myślenia. Czasami dobrze posłuchać innego zdania.

Tok myślenia- to może zależy co się pod tym kryje- dla mnie podobne spojrzenie na życie. mocne różnice to potencjalne konflikty.
Nie grozi nuda, chociażby z powodu różnicy płci smile

7

Wymaganie od potencjalnego partnera, aby miał takie same zainteresowania co Ty, to totalna pomyłka. A gdyby Tobie ktoś postawił ultimatum, ze masz zacząć chodzić na treningi piłki nożnej, bo takie ma zainteresowania Twój potencjalny facet?

Co innego akceptować Twoje hobby, kibicować i podziwiać, a co innego zostać zmuszonym do jego "wykonywania", tylko dlatego, że Ty tak chcesz.
Szukaj w kręgach Twoich zainteresowań lub nie wymagaj i zaakceptuj, ze każdy ma prawo do innych zainteresowań.

8

Jak dla mnie to rzecz całkowicie naturalna. O ile z tymi wymaganiami się nie przesadza w kierunku jakiś skrajności.

Cyngli napisał/a:

Nie, to nic złego, że pragniesz faceta, który będzie podziwiał Twoje pasje i zainteresowania.

Jednakże musisz takiego właśnie poszukać, a nie wymagać od facetów z góry, by zmieniali się dla Ciebie.

Nie chcę by podziwiał, chcę by podzielał. ;p
Myślę, że w tym aspekcie nie ma nawet co zmieniać ludzi - pasja to nie praca, której się nauczysz, trzeba to po prostu czuć.

Ela210 napisał/a:

Podobny tok myślenia- nawet wskazany.
Ale wspólne zainteresowania? To facet, siłą rzeczy będzie miał inne niektóre. Poza tym zdrowo jest mieć jakieś swoje oddzielne życie

Marata napisał/a:

Nie no, jakbyśmy wszystko mieli takie samo to podejrzewam, że prędko byśmy się sobą znudzili, jednak chciałabym byśmy choć część zainteresowań mieli wspólnych, by móc o czym porozmawiać, coś porobić razem.

tajemnicza75 napisał/a:

Wymaganie od potencjalnego partnera, aby miał takie same zainteresowania co Ty, to totalna pomyłka. A gdyby Tobie ktoś postawił ultimatum, ze masz zacząć chodzić na treningi piłki nożnej, bo takie ma zainteresowania Twój potencjalny facet?

Co innego akceptować Twoje hobby, kibicować i podziwiać, a co innego zostać zmuszonym do jego "wykonywania", tylko dlatego, że Ty tak chcesz.
Szukaj w kręgach Twoich zainteresowań lub nie wymagaj i zaakceptuj, ze każdy ma prawo do innych zainteresowań.

A czy w życiu ma się tylko jedną pasję, że aż tak drastycznie skrajnie oceniasz tę sytuację? Jeśli pasja mojego potencjalnego partnera nie będzie dla nikogo krzywdząca - okej, będę wspierać. Ale chciałabym jednak mieć też wspólną pasję. Nie wymagam od kogoś by na siłę uczył się czegoś dla mnie, bo tak jak napisałam wyżej - to nie praca by się jej nauczyć.

Moją główną pasją jest muzyka i chciałabym by mój potencjalny partner był z tę muzyką związany - nie ważne w jakim aspekcie - może być wokalistą, może być instrumentalistą, może zajmować się także muzyką od strony technicznej - po prostu chcę by wiedział o muzyce więcej niż przeciętny Nowak (z całym szacunkiem do osób z tym nazwiskiem - po prostu jest Was najwięcej). Czy to aż tak dużo?

10

a wielu tych muzyków znasz?

11

nie ma nic złego w tym, że szukasz kogoś pod swoje oczekiwania/upodobania. tyle tylko, że musisz liczyć się z tym, że będziesz miała duzo bardziej ograniczony wybór.

Ela210 napisał/a:

a wielu tych muzyków znasz?

Kilku. Ale zawsze mogę poznać i w to mocno wierzę. wink

sosenek napisał/a:

nie ma nic złego w tym, że szukasz kogoś pod swoje oczekiwania/upodobania. tyle tylko, że musisz liczyć się z tym, że będziesz miała duzo bardziej ograniczony wybór.

Wiem, po prostu chciałam się upewnić tutaj czy nie jestem jakaś stuknięta, że mam wymagania, bo wszyscy mi mówią, że mam za duże haha.

13

Lecz przecież wiesz, że na gitarze gram..
Po każdym koncercie 100 panienek mam.. smile wink

14

malasmutnaksiezniczka napisał/a:

Czy to coś złego, że chciałabym aby mój przyszły partner miał podobne zainteresowania i tok myślenia co ja?

Nie ma w tym nic złego. Nawet jest wskazane, żebyście mieli podobne zainteresowania i zbliżone patrzenie na różne życiowe sprawy, bo jak tu się dogadywać z osoba, która pasjońuje sie czymś zupełnie innym i inaczej odbiera świat albo ma odmienne pragnienia.

15

To jest wspaniałe mieć te same lub chociaż zbliżone pasje i wspólnie przeżywać zachwyty. Jak najbardziej tak.

16 Ostatnio edytowany przez marakujka (2019-01-14 00:53:08)

Hej, mam 20 lat i nigdy w życiu nie miałam chłopaka. Trafiło się kilku amantów, ale z żadnym nie czułam 'tego czegoś' i też pod wieloma aspektami mi nie odpowiadali. Czy to coś złego, że chciałabym aby mój przyszły partner miał podobne zainteresowania i tok myślenia co ja? Z góry dzięki za odp.

Pozdrawiam,
malasmutnaksiezniczka

W chęci szukania kogoś o podobnym toku myślenia (światopoglądzie) nie am zupełnie niczego złego. Ba, to nawet najzdrowszy układ powinien wówczas być. Gorzej z samym hobby - bo jeśli bardzo spodoba ci się ktoś, kto ma zupełnie inne hobby... to nie będziesz chciała się z nim spotykać?
No i na pociechę, od bidy -  bardzo często ludzie poznają się na jakiejś wspólnej płaszczyźnie i własnie dzięki niej. Czy to będzie praca, studia czy jakieś zajęcia/czynności hobbystyczne. Może nie będą to często jakieś górnolotne, dość niszowe zainteresowania, ale siłą rzeczy będą w jakiejś mierze stanowić wasz wspólny mianownik i pole do podyskutowania.

17

Wymagania zawsze możesz mieć, a to czy z biegiem czasu ktoś je spełni to już zupełnie inna kwestia.

18

Pozdrawiam,
malasmutnaksiezniczka

Masz Dwadzieścia lat więc masz jeszcze czas nie spiesz się. Za kilka lat na pewno kogoś spotkasz.

19

Wymagania to nic złego. Oczywiście z umiarem.
Brak wymagań to postawa mojej przyjaciółki-bardzo ułożona, wykształcona, stateczna, odpowiedzialna, zabawna, pobożna, niepijąca osoba wiąże się z 10lat starszym facetem bez czegokolwiek-zero zasad, wykształcenia, wulgarny, pijący, palący, bez ambicji, ale wygadanym i zabawnym facetem.
Mają już drugie dziecko, on bez pracy bo nawet jej nie szuka, w niczym nie pomaga, całe dnie internet, papierosek w kuchni i piwko przed blokiem.
Efekt jej braku wymagań.

20

To są wymagania, ale specyficzne... prawie destrukcyjne;). Jak zadowolona, to po co ma zmieniać?

21

Ela210 napisał/a:

Jak mi ręka wyzdrowieje to zakładam zespół i będę miał 200 wink

22

Harvey napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Jak mi ręka wyzdrowieje to zakładam zespół i będę miał 200 wink

Pamiętaj na drugi raz żeby nadmiernie nie eksploatować swojej ręki i czasami ją zmieniać, ha ha

23

To normalne, ze ma się wymagania. Natomiast, kiedy twierdzisz, ze wszyscy (czyli kto dokładnie?) ci mowią, ze wymagania masz za duże, to z czegos to musi wynikac.
No i druga sprawa, jeśli koniecznie to musi być muzyk czy ktoś interesujący się ponadprzeciętnie muzyką, to zawężasz sobie pole do poszukiwan. A to chyba nie jest najważniejsze w związku..

Posty [ 23 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy wymaganie czegoś od potencjalnego partnera to coś złego?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024