Witam. Mam problem który coraz bardziej mi doskwiera. Mam przyjaciółkę, dzieli nas wiele kilometrów ale to nie problem. Problemem jest, ze moja przyjaciółka zaczęła się spotykać ze swoją dawną przyjaciółką a mnie od środka wulgaryzm bo ona jest blisko niej i boję się, ze zaczną być najlepszymi przyjaciółkami jak kiedyś a ja pójdę na bok..dziś piątek znowu wychodzą razem a ja siedze i becze bo nie potrafię sobie z tym poradzić, straszny lęk mnie ogarnia..
1 2019-01-04 18:29:11 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2019-01-04 20:38:52)
2 2019-01-04 18:31:55 Ostatnio edytowany przez Jazzmine (2019-01-04 18:33:14)
Yyy.. nawet jesli zaprzyjaźnią sie na nowo to w czym problem? Przecież to nie musi miec w ogole wpływu na wasza relacje. Skup sie na tym jaka Przyjaciółka jest w stosunku do Ciebie i postaraj sie zwalczyć ten lęk, moze z nia o tym porozmawiaj? Bycie zaborczym to strasznie zła cecha i moze bardziej zaszkodzic waszej relacji niz stara/nowa przyjaciółka.
Poza tym, mieszkają blisko, wiec to naturalne, ze razem wychodzą. Ciebie przecież nie ma obok, gdybys była pewnie wychodzilybyscie w 3. Ile masz lat?
Próbowałam porozmawiać ale zawsze wtedy jest złość z jej strony i że sobie coś wymyślam i prawie kończy się to kłótnią. Już miałam taką sytuacje, ze przyjaciółka odzyskała swoją starą przyjaciółkę a mnie w dupe kopnęła i teraz ten strach powrócił.
Mam 45 lat.
" Nigdy nie walcz o przyjazn. O falszywa nie warto, o prawdziwa nie trzeba".
" Nigdy nie walcz o przyjazn. O falszywa nie warto, o prawdziwa nie trzeba".
Wiem...
ale złości mnie to, ze tamta przypomniała sobie o niej po takim czasie a ja nie mogę być blisko tak jak bym tego chciała..