Nazwisko mojej dziewczyny - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Nazwisko mojej dziewczyny

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Nazwisko mojej dziewczyny

Hej Netkobietki smile

Mam dla Was zagadkę. Mam nadzieję, ze mi pomożecie. Od 2 miesięcy mam cudowną dziewczynę. Wczoraj odkryłem pewną rzecz. A mianowicie ona ma inne nazwisko niż jej rodzice i rodzeństwo. Dziewczyna ma na nazwisko Nowak. Jej rodzice mają na nazwisko Kowalscy. Jedna siostra ma nazwisko Nowak i druga Kowalska. Moja dziewczyna urodziła się 3 lata po ślubie jej rodziców. Siostra o nazwisko Nowak jest rok młodsza a ta siostra Kowalska aż o 6 młodsza. Dziewczyna chyba nie jest adoptowana bo jest podobna do matki.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nazwisko mojej dziewczyny

A czego oczekujesz od nas?
Czemu to wgl jest problem?
Jak Cie to ciekawi to wiesz przecież że wyjaśnienie możesz uzyskać tylko od swojej dziewczyny.

3 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2018-12-11 17:02:03)

Małżeństwo nosi wspólne nazwisko Kowalscy. Mają trzy córki. Dwie z nich noszą nazwisko Nowak, a trzecia Kowalska. Ta Kowalska jest najstarsza. Siostry Nowak pojawiły sie w trakcie trwania małżeństwa Kowalskich. Tak?

Może Kowalscy dla sióstr Nowak są jakąś rodziną zastępczą? Może to osoby spokrewnione, ktoś z najbliższej rodziny, stąd podobieństwo?

A tak najlepiej to zapytać o to dziewczynę. wink

4

Art. 88. § 1. Dziecko, co do którego istnieje domniemanie, że pochodzi od męża matki, nosi nazwisko będące nazwiskiem obojga małżonków. Jeżeli małżonkowie mają różne nazwiska, dziecko nosi nazwisko wskazane w ich zgodnych oświadczeniach. Małżonkowie mogą wskazać nazwisko jednego z nich albo nazwisko utworzone przez połączenie nazwiska matki z nazwiskiem ojca dziecka.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Nazwisko mojej dziewczyny

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024