powinnam iść do endokrynologa czy ginekologa? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » powinnam iść do endokrynologa czy ginekologa?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: powinnam iść do endokrynologa czy ginekologa?

od dłuższego czasu (chyba juz ze 2 lata) strasznie wypadają mi włosy, nie nadążam czyścić ubrań i grzebienia, do tego ciągle wychodzi mi trądzik, nie tak dużo jak miałam 15 lat ale nie ma miesiąca żeby coś nie wyskoczyło, jestem strasznie chuda, ważę tylko 44 kg przy wzroście 163. i do tego ciągle chce mi się spać. jeżeli idę na pierwszą zmianę ok śpię jakieś 5 godzin mogę być niewyspana odsypiam to popołudniu, kładę się ok godz 17 na jakieś 2 godziny i potem jest ok, ale jeżeli nie muszę wstać tak wcześnie śpię zazwyczaj ok 9-10 godzin, a mimo to dalej jestem nie wyspana, wypiję nie raz dwie kawy i dalej nic. byłam już u lekarza rodzinnego, zlecił badania krwi które wyszły wg niej bardzo dobrze i nie ma się do czego doczepić, że jak mi zależy to żebym szła na leczenie hormonalne do ginekologa albo endokrynologa. czy na taką wizytę powinnam wziąć przynajmniej te wyniki podstawowe z krwi i niech zobaczy co dalej? w ogóle jest taka możliwość że np. mogę mieć cos z tarczycą ale badanie krwi tego nie wykryło a wykryło by to np. usg? czytałam tez ze chudnie się przy nadczynności ale znów włosy wypadają przy niedoczynności, możliwe jest ze mam jedno i drugie? czy np. mam za dużo testosteronu czy czego tam?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: powinnam iść do endokrynologa czy ginekologa?

Ginekolog, endokrynolog zleci ci badanie tarczycy, na początek na pewno poziom TSH. Z wypadaniem włosów idz do dermatologa.

3

do dermatologa już chodziłam z tym je....m trądzikiem, przepisywała mi różne maści, kremy, tabletki cuda wianki coraz to mocniejsze, i nic to nie pomagało. w końcu się zdenerwowałam i przestałam do niej chodzić bo szkoda mi było i czasu i kasy skoro to i tak nic nie daje

4

Pierwsze o czym pomyślałem czytając Twoją wypowiedź, to tarczyca.
Dodatkowo przy tarczycy jest przyspieszony metabolizm, więc można sporo jeść i być szczupłym, czasem podkrążone oczu, uczucie pragnienia, sucha skóra, itd.. nie pamiętam
Tarczycy żaden lekarz nie wyleczy, można tylko łagodzić objawy.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » powinnam iść do endokrynologa czy ginekologa?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024