Pominięta tabletka i seks - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Pominięta tabletka i seks

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

1 Ostatnio edytowany przez Hannah1998 (2018-10-06 08:59:49)

Temat: Pominięta tabletka i seks

Witam.
Zaczęłam brać 3 opakowanie tabletek antykoncepcyjnych Naraya. Pierwszy raz zdążyło mi się zapomnieć wziąść tabletki było to we wtorek (2.10) w pierwszym tygodniu. Nowe opakowanie zaczęłam w niedzielę (30.09). Pominiętą tabletkę wzięłam po ponad 12h razem z tabletką z środy (3.10), później brałam już regularnie. W sobotę (6.10) oraz w niedzielę (30.09) odbyłam stosunek bez dodatkowego zabezpieczenia. Czy ryzyko ciąży w takiej sytuacji jest bardzo prawdopodobne czy minimalne?
Proszę bez głupich komentarzy, liczę na waszą odpowiedź. Pozdrawiam wszystkich :*

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pominięta tabletka i seks

przeczytaj ulotkę.

3

Lady Loka napisał/a:

przeczytaj ulotkę.

Przeczytałam, dodatkowego zabezpieczenia niestety nie było czyli rozumiem że ryzyko ciąży jest spore..

4

W innym temacie masz odpowiedz. Zrob test za 14 dni. Jak nie chcesz ciazy to sie zabezpieczaj albo moze inne rozwiazanie. NIE uprawiaj seksu.

5

ryzyko ciąży jest, bez znaczenia czy małe czy duże. musisz zrobić test.

6

Antykoncepcja hormonalna ma bardzo wysoki wskaźnik zapobiegania niechcianej ciąży, ale pod warunkiem, że kobieta jest zdyscyplinowana i między innymi przyjmuje pigułki bez opóźnień. Niestety każde poważniejsze odchylenie może zmniejszyć skuteczność metody, a 12 godzin to już całkiem sporo. W ulotce masz zresztą na pewno informację, że w takiej sytuacji należy do końca cyklu stosować dodatkowe zabezpieczenie, na przykład w postaci użycia prezerwatywy. Wydaje mi się również (niestety nie wiem jaki środek przyjmujesz, bo być może występują jakieś odstępstwa), że przyjęcie dwóch tabletek naraz jest błędem.

7

@Hannah1998, że ryzyko jest to wiesz, ja co prawda belarę biorę ale generalnie zasada jest taka, jeśli się weźmie tą zapomnianą do 12 godzin zabezpieczenie jest cały czas, jeśli powyżej kolejne 7 dni należy się dodatkowo zabezpieczać, nie do końca cyklu; w twoim wypadku tak jak poprzedniczki piszą zrób test ciążowy;

8

Olinka napisał/a:

Antykoncepcja hormonalna ma bardzo wysoki wskaźnik zapobiegania niechcianej ciąży, ale pod warunkiem, że kobieta jest zdyscyplinowana i między innymi przyjmuje pigułki bez opóźnień. Niestety każde poważniejsze odchylenie może zmniejszyć skuteczność metody, a 12 godzin to już całkiem sporo. W ulotce masz zresztą na pewno informację, że w takiej sytuacji należy do końca cyklu stosować dodatkowe zabezpieczenie, na przykład w postaci użycia prezerwatywy. Wydaje mi się również (niestety nie wiem jaki środek przyjmujesz, bo być może występują jakieś odstępstwa), że przyjęcie dwóch tabletek naraz jest błędem.

W ulotce pisało aby jak najszybciej przyjąć pominiętą tabletkę nawet jeśli oznacza to wzięcie dwóch naraz

9

madziula27 napisał/a:

@Hannah1998, że ryzyko jest to wiesz, ja co prawda belarę biorę ale generalnie zasada jest taka, jeśli się weźmie tą zapomnianą do 12 godzin zabezpieczenie jest cały czas, jeśli powyżej kolejne 7 dni należy się dodatkowo zabezpieczać, nie do końca cyklu; w twoim wypadku tak jak poprzedniczki piszą zrób test ciążowy;

Niestety u mnie było ponad 12h

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Pominięta tabletka i seks

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024