Witam 1 sierpnia mam, wizytę u endokrynologa po badaniu kontrolnym TSH miałem lekko podwyższone , i tak sobie myśle czy dobrze by było zrobić powtórne badania przed pójściem do lekarza, te było robione 2 miesiące temu, a do tego podejrzewam, że moje nadnercza sa wypalone
badanie TSH powinno być w miarę świeże. Jezeli masz możliwość zrobienia go ponownie to zrób. W ciągu dwóch miesięcy sporo się może zmienić, a i nie widzę powodów, dla których badanie robić dwa miesiące przed wizytą, a nie np. 1-2 tygodnie przed.
badanie TSH powinno być w miarę świeże. Jezeli masz możliwość zrobienia go ponownie to zrób. W ciągu dwóch miesięcy sporo się może zmienić, a i nie widzę powodów, dla których badanie robić dwa miesiące przed wizytą, a nie np. 1-2 tygodnie przed.
Dzięki za pomoc, tak zrobiłem jak mówiłaś, zrobiłem TSH, FT4 i FT3, do tego zrobiłem kortyzol, bo mam podejrzenia co do moich nadnerczy wszystko się okaże jutro, napewno dam znać!!
Zrobiłem, odebrałem wyniki wszystko w normie czyli tsh 3 gen ft3 i ft4 do tego kortyzol w normie wszystko w porządku
iśc do endo jak mam wizytę na jutro
Jak jest w normie to powinno być ok.
Byłeś u lekarza jednak wczoraj?
Ja miałam TSH lekko ponad norme ale ft3 i ft3 wyszło baardzo źle i okazało sie ze musze brac tabsy jednak.. więc lepiej się zawsze skonsultować.
Jak jest w normie to powinno być ok.
Byłeś u lekarza jednak wczoraj?
Ja miałam TSH lekko ponad norme ale ft3 i ft3 wyszło baardzo źle i okazało sie ze musze brac tabsy jednak.. więc lepiej się zawsze skonsultować.
tak byłem, potwierdziła to co ja stwierdziłem po wynikach, ale dziś byłem na kolejnym oddaniu krwii glukoza plus insulina, bo mam hipoglikemie