Ortodoncja - po co myć zęby po każdym posiłku? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Ortodoncja - po co myć zęby po każdym posiłku?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Ortodoncja - po co myć zęby po każdym posiłku?

Cześć,

mam pytanie związane z pielęgnacją jamy ustnej przy aparacie stałym. Wczoraj ortodontka przykleiła mi zamki i włożyła drucik, poleciła dietę "papkowatą" przez kilka pierwszych dni i mycie zębów po każdym posiłku.
W związkuz  tym mam pytanie; czy naprawdę muszę przez te kilka pierwszych dni myć zęby po każdej spożytej papce? jak przejdę na pokarmy bardziej twarde to jest to zrozumiałe, ale teraz?
Przecież chyba taka zmiksowana ugotowana marchew raczej nie obklei mi zamków?
Pytam nie dlatego, że nie zależy mi na prawidłowej higienie, ale dlatego, że po założeniu tego aparatu zęby zrobiły mi się nadwrażliwe i każde mycie boli sad z drugiej jednak strony, jeśli mycie jest konieczne to będę cierpieć byle czegoś nie zepsuć..
Jak to u Was było?

PS jak wejdzie mi pasta pod drut i obklei zamek to wydłubywać na siłę, czy lepiej zostawić? Nie rozpuści mi taka pasta kleju?

Pozdrawiam!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ortodoncja - po co myć zęby po każdym posiłku?

Czemu nie zadałaś tych pytań ortodontce?

3

Lady Loka napisał/a:

Czemu nie zadałaś tych pytań ortodontce?

szczerze mówiąc nie przyszło mi to wczoraj do głowy sad
Uznałam, że skoro myć po każdym to po każdym - nie przypuszczałam, że dziś będą mnie tak zęby boleć ;((

4

Hej, mam jeszcze jedno pytanie w związku z aparatem. Czy wiecie może czy można płukać usta rozcienczona woda utleniona majac aparat metalowy? Czy też zajdzie jakas niepożądana reakcja?

5

Po co płucze się usta rozcienczoną wodą utlenioną? big_smile

6

Mycie po każdym posiłku jest ważne, bo jedzenie wchodzi w metalowe zamki i należy usunąć je specjalną szczoteczką stworzoną dla posiadaczy aparatu ortodontycznego. Miałam go przez 3 lata. Czy masz specjalny wosk?

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Ortodoncja - po co myć zęby po każdym posiłku?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024