Brak akceptacji - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Brak akceptacji

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

1

Temat: Brak akceptacji

Kochane kobietki czy doświadczyła któraś z Was brak akceptacji dla własnej ciąży.... ja na początku się ucieszyłam ale za kilka dni a pózniej już w 3 miesiącu popadłam w stan prawie depresyjny... jeszcze jak słyszę od partnera... tyjesz w szybkim tempie to zajadam stress i robi się błędne koło.Nie planowałam tej ciąży...w sumie to rozstałam się ze swoim partnerem... i nagle szok....choć testy wychodziły negatywnie to zaniepokoiło mnie brak okresu lekarz potwierdził drugi miesiąc.Byłam pogodną wysportowaną kobietą a teraz czuję się jak wrak człowieka może dlatego,że moja rodzin tego do końca nie zaakceptowała, facet z którym znów jestem mi docina na temat wyglądu choć nie ukrywam ,że są też miłe słowa i stara się o mnie dbać ale wszystko musi być tak jak on chce co sprawia,że czuję się jak osaczona.Wymarzyłam to sobie inaczej najpierw ślub a później dziecko...albo adopcja...Boję się cy będe umiałam kochać to dziecko choć na co dzień pracuję z dziećmi i mam z nimi świetny kontakt. Nie wiem może zbyt duża ilość zmian...zmiany we mnie,zmiana miejsca zamieszkania, myślę jak zareagują w pracy teraz jestem na urlopie ale niebawem wiadomo muszę poinformować. Boję się czy mój facet będzie akceptował jak bardzo przytyje i czy uda mi się powrócić do formy i figury po ciąży.Bardzo boję się czy dziecko urodzi się zdrowe bo mam już prawie 40 lat.Jak zaczynam o tym wszystkim myśleć zaczynam łapać doła ,chce mi się płakać i z chęcią przespała bym cały dzień. Najgorsze jet to ,zawodowo pomogłam wielu osobom w życiu a teraz nie potrafię pomoc sobie ... powinnam się cieszyć..... a jest zupełnie inaczej.....

Zobacz podobne tematy :
Odp: Brak akceptacji

Witaj. Twoje obawy dotyczące ciąży są naturalne. Jednak nie jest dobrze, że spotykasz się z mężczyznami, którzy nie akceptują Twojego wyglądu. W ciąży każdy tyje, więc to nie powinien być problem, a jeżeli dla kogoś jest to problem, to po co być z takim człowiekiem?! Twoje życie potoczyło się inaczej niż planowałaś, ale nie oznacza to, że coś jest nie tak. Tak najwidoczniej miało być. Często tak bywa, że osoba, która pomaga innym ma czasami problem poradzić sobie w podobnej sytuacji sama ze sobą, dlatego też trzeba szukać pomocy u innych. To wcale nie oznacza, że jeżeli pracujesz z dziećmi, to nie masz mieć żadnego problemu ze swoim dzieckiem, bo człowiek całe życie się uczy i z własnym dzieckiem jest zupełnie inaczej. Na pewno świetnie sobie poradzisz w roli matki, pomyśl, że teraz mały człowiek będzie całym Twoim światem, będziesz miała dla kogo żyć jeszcze bardziej. Na pewno znajdziesz mężczyznę, który zaakceptuje Cię w całości oraz Twoje dziecko, tylko nie trać nadziei, zasługujesz na wiele! :-)

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Brak akceptacji

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024