zostawił mnie facet czy wróci? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » zostawił mnie facet czy wróci?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 26 ]

Temat: zostawił mnie facet czy wróci?

moj 5 letni związek właśnie dobiegł końca z powodu wypalenia uczuc ze strony partnera. Zostawił mnie praktycznie z dnia na dzień. W ciągu tygodnia słowa „jesteś najwazniejsza” zamieniły się w „wszystko się wypaliło”.... płakałam, prosiłam, nie mogłam i nadal nie mogę uwierzyć. Jest mi strasznie żal tego związku. Dlatego, ze wiem, ze to trochę z mojej winy. Niestety większość rzeczy z filmików „jak skutecznie stracić faceta” ja robiłam na codzien. Za późno się opamietalam..zostawił mnie. Co powiedział na pożegnanie?
„nie zasługuje na ciebie”
„jesteś wspaniała, ja tyle rzeczy zrobiłem zle, znajdziesz kogoś lepszego”
„Ja nie mam czasu na związek”
„Ja się nie zmienie, ja taki jestem. Ja wole boisko/kolegow”
„Ja nie myśle o małżeństwie, ja nie jestem gotowy”
Dałam spokój. Myślałam, ze zateskni. W końcu przez 5 lat związku nie miał do tego okazji, bo ja ciagle byłam.. na każde niemal zawołanie. Nadal z jego strony zero kontaktu. Minęły 2 tygodnie od zerwania. Co jest dziwne?
Prosiłam go, by powiedział mi wprost, ze mnie nie kocha - nie powiedział tego.
Nie usunął naszych zdjęć z Facebooka, nie zmienił statusu - ja wiem, ze to są pierdoly, może zapomniał, może ma to w dupie. Ale taki jest fakt - nie zmienił.
Nie zmienił tez hasła do swojego konta, a ja mam do niego dostęp. Co widzę? Wyszukuje mój profil kilka razy dziennie. Po co? czy jest jakas szansa, ze wroci?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Klio (2018-06-23 14:01:00)

Odp: zostawił mnie facet czy wróci?
forum000 napisał/a:

moj 5 letni związek właśnie dobiegł końca z powodu wypalenia uczuc ze strony partnera. Zostawił mnie praktycznie z dnia na dzień. W ciągu tygodnia słowa „jesteś najwazniejsza” zamieniły się w „wszystko się wypaliło”.... płakałam, prosiłam, nie mogłam i nadal nie mogę uwierzyć. Jest mi strasznie żal tego związku. Dlatego, ze wiem, ze to trochę z mojej winy. Niestety większość rzeczy z filmików „jak skutecznie stracić faceta” ja robiłam na codzien. Za późno się opamietalam..zostawił mnie. Co powiedział na pożegnanie?
„nie zasługuje na ciebie”
„jesteś wspaniała, ja tyle rzeczy zrobiłem zle, znajdziesz kogoś lepszego”
„Ja nie mam czasu na związek”
„Ja się nie zmienie, ja taki jestem. Ja wole boisko/kolegow”
„Ja nie myśle o małżeństwie, ja nie jestem gotowy”
Dałam spokój. Myślałam, ze zateskni. W końcu przez 5 lat związku nie miał do tego okazji, bo ja ciagle byłam.. na każde niemal zawołanie. Nadal z jego strony zero kontaktu. Minęły 2 tygodnie od zerwania. Co jest dziwne?
Prosiłam go, by powiedział mi wprost, ze mnie nie kocha - nie powiedział tego.
Nie usunął naszych zdjęć z Facebooka, nie zmienił statusu - ja wiem, ze to są pierdoly, może zapomniał, może ma to w dupie. Ale taki jest fakt - nie zmienił.
Nie zmienił tez hasła do swojego konta, a ja mam do niego dostęp. Co widzę? Wyszukuje mój profil kilka razy dziennie. Po co? czy jest jakas szansa, ze wroci?

Standardowe teksty na otarcie łez i odegranie roli rycerza w lśniącej zbroi. Teraz Ty się zachwycasz tym jaki on był delikatny w czasie rozstania, jak ładnie powiedział, jak Cię pochwalił ble ble ble. Byłabym skłonna powiedzieć, że zerwał starając się zostawić mniejsze zgliszcza do momentu: "Prosiłam go, by powiedział mi wprost, ze mnie nie kocha - nie powiedział tego. " Cwaniaczek z niego. Zostawił sobie otwartą furtkę w razie wu. Teraz Ty się karmisz byle czym, żeby tylko wmówić sobie, że on tak naprawdę Cię kocha, a zerwanie było wypadkiem przy pracy wink Prawda jest taka, że Cie nie kocha, że zerwał, że zostawił sobie Ciebie jako bezpieczną opcję, gdyby okazało się, że nie ma nikogo w pobliżu, że samotność go przyciśnie, że zachce mu się seksu, że Ty zaczniesz układać sobie życie z kim innym itd. Skończysz w FwB, ale z uszami pełnymi frazesów i niedopowiedzeń, które dla Ciebie będą obietnicą romantycznej miłości, której wiatr wieje w oczy... wink
Ale mogę pisać sobie a muzom, bo do Ciebie w obecnym stanie i tak nie dotrze. Czasem trzeba dostać po tyłku, żeby się obudzić i przestać bujać w obłokach.

3

A jak myslisz po co wchodzi na mój profil kilka razy dziennie? Przecież gdyby miał mnie gdzieś i byłabym mu obojętna to by chyba nie interesowal go mój profil?

4

Napisałam Ci już po co. Tworzysz sobie iluzję na podstawie tych nic nie znaczących gestów. W odpowiednim czasie on tę iluzję wykorzysta. W Twoim interesie jest stąpanie po ziemi. Na razie wolisz bujać w obłokach. Dlatego on nie musi się bardzo starać by tę iluzję tworzyć i utrzymywać. Odwalasz za niego większość roboty.

5

To na facebooku jest historia wyszukiwań? Jak wpisujesz cały czas swoje imię i nazwisko to wyskakuje w podpowiedziach, co nie znaczy że on musi wchodzić codziennie. Może wszedł raz, zobaczyć czy Ty usunęłaś zdjęcia, czy zmieniłaś status.

Zgadzam się z postem wyżej, koleś się zabezpieczyl gdyby życie po rozstaniu wyglądało inaczej jak to sobie wyobraził.

6

Lady Siggy napisał/a:

To na facebooku jest historia wyszukiwań? Jak wpisujesz cały czas swoje imię i nazwisko to wyskakuje w podpowiedziach, co nie znaczy że on musi wchodzić codziennie. Może wszedł raz, zobaczyć czy Ty usunęłaś zdjęcia, czy zmieniłaś status.

Zgadzam się z postem wyżej, koleś się zabezpieczyl gdyby życie po rozstaniu wyglądało inaczej jak to sobie wyobraził.

Tak, jest historia wyszukiwania.
Nie wiem komu by się chciało tworzyć takie iluzje? Bez sensu.

7 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-06-23 14:44:19)

Gdzie jest historia wyszukiwania na FB? Oprócz tych podpowiedzi, o których napisała Siggy? Tam podpowiada nawet to, na co się nie wchodziło, tylko system uznał, że może akurat tego szukasz na podstawie innych działań wcześniej... Jest dziennik aktywności, ale tam wyszukiwań nie pokazuje.
A nawet zakładając, że faktycznie coś tam sobie ogląda, to i tak wkręcasz sobie. To nic nie znaczy. Ja też właziłam na profil mojego byłego, ot tak, z ciekawości, a nie żeby do niego wracać.

8

santapietruszka napisał/a:

Gdzie jest historia wyszukiwania na FB? Oprócz tych podpowiedzi, o których napisała Siggy? Tam podpowiada nawet to, na co się nie wchodziło, tylko system uznał, że może akurat tego szukasz na podstawie innych działań wcześniej... Jest dziennik aktywności, ale tam wyszukiwań nie pokazuje.

Na samej gorze gdzie masz pasek szukaj. Jak klikniesz to wyświetla Ci się na co ostatnio wchodziłeś. Dodatkowo możesz kliknąć edytuj i automatycznie przekierowuje Cię do dziennika aktywności gdzie widać wszystkie wyszukiwania z danego dnia.

9 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-06-23 14:49:56)

forum000 napisał/a:

Na samej gorze gdzie masz pasek szukaj. Jak klikniesz to wyświetla Ci się na co ostatnio wchodziłeś. Dodatkowo możesz kliknąć edytuj i automatycznie przekierowuje Cię do dziennika aktywności gdzie widać wszystkie wyszukiwania z danego dnia.

No, ale to moim zdaniem i tak nieważne, przeczytaj jeszcze raz, co napisała Ci Klio... Nie nakręcaj się, tylko idź do przodu. Nie właź na jego konto, bo to jest nie dość, że zupełnie Ci niepotrzebne, to niezgodne z prawem...

Jest, faktycznie, nawet nie wiedziałam big_smile Ale widzę, że to niedokładne.

10

U mnie jest dokładne. Wszystko się zgadza.
Ale to już nawet nie chodzi o sam fakt, ze mnie wyszukuje, ale nie zmienił hasła do konta, nie kazał mi oddać kluczy itp itd.
Moze to nic nie znaczy, ale myśle tez o tym jak ja się zachowywałam i może poczuł się przytłoczony? Zabranialam mu wychodzi. Tzn robiłam często awantury. Może musiał odpoczac? Może musi zatesknic? Nie wiem. Gdyby miał mnie w dupie to usunąłby wszysrko dla związane ze mną, a już na pewno swoje hasło do konta....
Wczsesniej nie miał kiedy zatesknic, bo była. Na każde zawołanie....
tak tylko się zastanawiam..

11

forum000 napisał/a:

Daj sobie spokój dziewczyno. Ja kiedyś - kilka tygodni temu! - wyszukałam gościa z pracy, ale od tamtej pory nie szukałam nikogo innego i dalej mi go pokazuje jak wpiszę literę P, to mi się pojawia jego imię - ale to nie znaczy, że wchodzę codziennie, po prostu jest ostatnim, co wyszukałam.

Klio ma rację. Tworzysz sobie iluzje, widzisz, co chcesz zobaczyć.

Facet zerwał i tyle, koniec. Nie wkręcaj sobie, że pewnie Cię kocha, tylko wolał Ci o tym nie mówić i trzymać miłość w tajemnicy.

To, że Ci nie powiedział, że cię nie kocha może świadczyć albo o tym, że chce Cię mieć w opcji zapasowej - o czym dziewczyny wspominały, albo zwyczajnie o tym, że nie chciał Cię ostatecznie zranić, chciał zerwać w miarę delikatnie. Patrz na to, co zrobił - zerwał, a nie na to, co powiedział, czego nie powiedział, czyj profil odwiedził.

12

CatLady napisał/a:
forum000 napisał/a:

Daj sobie spokój dziewczyno. Ja kiedyś - kilka tygodni temu! - wyszukałam gościa z pracy, ale od tamtej pory nie szukałam nikogo innego i dalej mi go pokazuje jak wpiszę literę P, to mi się pojawia jego imię - ale to nie znaczy, że wchodzę codziennie, po prostu jest ostatnim, co wyszukałam.

Klio ma rację. Tworzysz sobie iluzje, widzisz, co chcesz zobaczyć.

Facet zerwał i tyle, koniec. Nie wkręcaj sobie, że pewnie Cię kocha, tylko wolał Ci o tym nie mówić i trzymać miłość w tajemnicy.

To, że Ci nie powiedział, że cię nie kocha może świadczyć albo o tym, że chce Cię mieć w opcji zapasowej - o czym dziewczyny wspominały, albo zwyczajnie o tym, że nie chciał Cię ostatecznie zranić, chciał zerwać w miarę delikatnie. Patrz na to, co zrobił - zerwał, a nie na to, co powiedział, czego nie powiedział, czyj profil odwiedził.

W sumie racja.... ale słyszałam o przypadkach, ze partnerzy po czasie wracają.
Chętnie poczytam inne historie.

13

forum000 napisał/a:

A jak myslisz po co wchodzi na mój profil kilka razy dziennie? Przecież gdyby miał mnie gdzieś i byłabym mu obojętna to by chyba nie interesowal go mój profil?

Gdyby Ciebie kochał i chciałby nadal być z Tobą nie zostawiłby Ciebie nigdy,a to,że zagląda na Twój profil nic nie znaczy,może właśnie on chce abyś właśnie tak myślała.  Na siłę nie zatrzymasz go,chyba,że są jakieś inne powody dla których odszedł.  Daj mu czas ,przemyśli, zobaczy co stracił i może wróci do Ciebie...... może,a gdyby tak się stało to wyglądałoby,że robi Ci w pewnym sensie łaskę,właśnie na otarcie Twoich łez,a po jakimś czasie sytuacja się powtórzy. Chcesz tego? Trochę poboli i przestanie,nie Ty jedna takie sprawy przeżywasz,jest tysiące takich porzuconych.

14

Nie powiedział Ci, że Cię nie kocha, bo może się bał. Skoro byłaś tak zaborcza cały związek, zakaz wychodzenia, przeswietlanie Facebooka,  to chcial to zakończyć w miarę delikatnie, żebyś nie zrobila wielkiej afery.

15

Lady Siggy napisał/a:

Nie powiedział Ci, że Cię nie kocha, bo może się bał. Skoro byłaś tak zaborcza cały związek, zakaz wychodzenia, przeswietlanie Facebooka,  to chcial to zakończyć w miarę delikatnie, żebyś nie zrobila wielkiej afery.

Niby tak.... ale jak się z nim spotkałam. To był smutny. Przepraszał mnie. A jak płakałam to głaskał mnie po nodze i mówił „KOCIKU nie płacz”

16 Ostatnio edytowany przez CatLady (2018-06-23 17:04:44)

forum000 napisał/a:
CatLady napisał/a:

widzisz, co chcesz zobaczyć.

.

W sumie racja.... ale słyszałam o przypadkach, ze partnerzy po czasie wracają.

Czyli mam rację... nic do ciebie nie dotrze.

ale jak się z nim spotkałam. To był smutny. Przepraszał mnie. A jak płakałam to głaskał mnie po nodze i mówił „KOCIKU nie płacz”

Aha... tzn że Ty uważasz, albo liczysz na to, że on tak naprawdę to cię bardzo kocha - bo nie powiedział, że jest inaczej, że tak naprawdę to chce z Tobą być, wręcz marzy o powrocie do Ciebie i tęskni? Tylko dlaczego w takim razie zerwał?? Mmm? Ciekawe...

Gdzieś czytałam, że argumenty logiczne nie trafią do emocjonalnej osoby - i to jest przykład tego. Nic co powiemy Ci nie pomoże, bo Ty i tak będziesz myśleć swoje i liczyć, ze może wróci... A chciałabyś faktycznie by wrócił? Po tym jak porzucił Cię z dnia na na dzień, jak mówisz? Bo jak mnie ktoś by tak potraktował, to powrotu by już nie miał. A Ty zero honoru. Porzucił Cię, zranił, a Ty tylko o tym, że chcesz by wrócił. Weźże się puknij w głowę.

17

Czy doświadczyłeś/as kiedyś podobnej sytuacji?

18

forum000 napisał/a:

Czy doświadczyłeś/as kiedyś podobnej sytuacji?

Jeśli to do mnie pytanie, to nie. Nigdy nie liczyłam, że facet wróci - zresztą, to zazwyczaj ja zrywałam. Tak też było, jak poznałam faceta, który okazał się żonaty. Trwało to kilka miesięcy, po czym ja - 22 letnia siksa - zerwałam z 36-letnim żonatym gościem. Przepłakałam swoje, ale nie odezwałam się do niego nawet jak pisał. Jedno ostre ciecie i koniec.

Ja jestem raczej logiczną osobą, trzeźwo myślącą, staram się nie kierować w życiu emocjami. Staram się też patrzeć na czyny nie na słowa - i Tobie też radzę.

Zerwał z Tobą = fakt.

Sprawdza FB, nie powiedział, że nie kocha, pocieszał = Twoje myślenie zyczeniowe.

Jakby chciał z Tobą być to by nie zrywał. Jeśli zerwał, bo jak pewnie myślisz chciał Ci coś pokazać, to po co Ci taki manipulant? Chcesz grać w takie gierki?

Albo facet z Tobą jest, bo chce i rozwiązujecie problemy rozmową, nie wymuszaniem, nie manipulacją - albo jesteście osobno. Ja bym nie potrafiła czegoś takiego tolerować, że on zrywa, bo chce bym coś zrozumiała, chce wymusić zmianę zachowania itp. Tego nie wolno tolerować nawet raz, bo jeśli raz dasz się wciągnąć w coś takiego, to to zacznie się powtarzać i nigdy nie skończy.

Zresztą, nie sądzę, by on w coś grał, by chciał coś uzyskać tym zerwaniem. Piszesz, że to był 5 letni związek i nie było wcześniej zerwań, więc nie sądzę by to był ten typ faceta, który w ten sposób manipuluje. Raczej traktowałabym to jako zerwanie ostateczne.

19

Ale po co Ci podobna sytuacja? Na pocieszenie, że do jednej na 10 wrócił? Kazda sytuacja choć podobna jest inna. Inne powody zerwania, różne charaktery i różne sytuacje życiowe, w których ludzie się znajdują. Zrobiłaś juz sobie rachunek sumienia, przyznałaś,  się że go ogarniczalas, myślę że to było powodem.  Ja nawet nie miałam do dziś pojęcia, że na face jest historia wyszukiwań, bo do głowy by mi nie przyszło sprawdzać mojego męża w ten sposób. Więc inwigilacja u Ciebie na mega wysokim poziomie. Chłop miał po prostu dosyć.

20

Zwykle gdy ktoś zostawia to nie wraca. Bo gdy zostawia to ma swoje powody aby zostawić. Jego uczucia do Ciebie nie mają w tym momencie znaczenia co z tego że by Cie kochał skoro i tak nie chce być z Tobą? Spędził z Tobą 5 lat co miał się o Tobie o was dowiedzieć to się dowiedział i stwierdził że tego nie chce. Po tak długim wspólnym czasie oczywiste jest że ma do Ciebie sentyment i nawet czasem zatęskni. Bo przecież nie wszystko między wami było źle. Tyle że (i to jest ważne) on nie chce z Tobą być zakończył ten związek .
Bywają czasem wyjątki że np zauroczył się taki w innej i z nią mu nie wyjdzie to wróci do Ciebie. Tyle że bycie opcją zapasową lub wyborem z braku laku nie da Ci raczej szczęścia.
Pomyśl co teraz dla Ciebie będzie dobre. Cierpisz masz jeszcze nadzieje i dopóki ją będziesz miała to będziesz żyła w takim zawieszeniu. Dlatego polecam że jak on Cie nie usunął to Ty usuń jego dla własnego dobra. Wydaje się że wiesz jakie błędy popełniłaś przepracuj to pobądź trochę sama i powinno być lepiej smile

21

Co za niedojrzały koleś. Żeby zostawić Ciebie, a potem milczy, zostawia wszystko, tak jak było w związku, bo ponoć chce wrócić do Ciebie...

22

Nie wróci, a nawet jak by wrócił to po co Ci taki facet? Żeby za jakiś czas znowu zrobił to samo? Ja jak ze swoim ex rozmawiałam (gdy związek chylił się ku upadkowi) to wylewał łzy wielkości groszku, co znaczyło jedynie tyle, że w grupie płacze się raźniej i po prostu udzieliła mu się atmosfera. Po co się nad tym zastanawiać i doszukiwać sensu w tym, że on wchodzi na Twój profil. To nie jest dowód miłości.

23

Cześć wszystkim. Zostawił mnie facet po 3 letnim związku. Wiem że było trochę winy z mojej strony. Mój były nadużywał alkoholu, często były awantury z tego powodu. Raz nawet pod wpływem alkoholu mnie uderzył. Najgorsze jest to że ja go kocham i nie potrafię bez niego żyć. Minęły już dwa miesiące . Czasami dzwonię do niego, piszę ale on nie chce mieć ze mną kontaktu. Ma mnie gdzieś. Czy jest szansa żeby on zatęsknil za mną i wrócił? Skoro zapiera się że mam dać mu spokój?

24

kamila13147 napisał/a:

Cześć wszystkim. Zostawił mnie facet po 3 letnim związku. Wiem że było trochę winy z mojej strony. Mój były nadużywał alkoholu, często były awantury z tego powodu. Raz nawet pod wpływem alkoholu mnie uderzył. Najgorsze jest to że ja go kocham i nie potrafię bez niego żyć. Minęły już dwa miesiące . Czasami dzwonię do niego, piszę ale on nie chce mieć ze mną kontaktu. Ma mnie gdzieś. Czy jest szansa żeby on zatęsknil za mną i wrócił? Skoro zapiera się że mam dać mu spokój?

Dziewczyno,nie masz instynktu samozachowawczego?
Pomyśl,po co Ci facet który"pije i bije"? Byłabyś z nim szczęsliwa?

25

Te jego "gęsty" wykonuje większość facetów po zostawieniu dziewczyny, a ty się w nich doszukujesz niewiadomo czego. Jak to się mówi - nadzieja matka głupich, bo on wyraźnie powiedział, że Nie Chce z tobą być. I to dotrze do ciebie za jakiś czas.

26

forum000 napisał/a:

czyli masz dostęp do jego profilu na FB ??? i widzisz na czyje profile wchodzi ?? bo ta opcja jest u każdego i  pokazuje  jego a nie innych odwiedziny.

Zajmij się swoim życiem a nie mrzonkami .

Posty [ 26 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » zostawił mnie facet czy wróci?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024