Jak się odkochać? Pomoc! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Jak się odkochać? Pomoc!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Jak się odkochać? Pomoc!

Hej big_smile Zwracam się do Was z takim problemem. Mam 23 lata i w ostatnim czasie zakochałam się w mojej przyjaciółce. Do tej pory podobali mi się jedynie mężczyźni, byłam też w kilku związkach. Nie jest to coś od pierwszego wejrzenia, bo znamy się ok 3 lata, a ja niedawno coś takiego w sobie odkryłam. Ona o tym wie, kiedy sama się zorientowałam, że tak jest, powiedziałam (z lekkim strachem) jej o tym i okazało się że ona od jakiegoś czasu się sama tego domyślała. Nie jest między nami źle, jest bardzo dobrze, ona powiedziała, że mnie rozumie, nie oddalamy się od siebie, wszystko jest okej. Tylko mnie to dusi wewnętrznie, chciałabym żeby mi to przeszło...
Co zrobić? Jakieś rady? hmm

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak się odkochać? Pomoc!

Majdar, rozumiem że koleżanka nie jest zainteresowana relacją z kobietą. W tym przypadku nie ma innego wyjścia, niż się odkochać. Jak? Cóż, może znajdując sobie inny obiekt westchnień? wink Wiem wiem...łatwo się mówi. Napisz nam jeszcze co koleżanka powiedziała Tobie na ten temat. Bo nie do końca opisałaś jej reakcję i nie jestem pewna co ona o tym sądzi. Dlatego trudno cokolwiek więcej napisać.

3

Ja jak się zakochuję w nieodpowiedniej osobie (tzn takiej, która nie ma ochoty na relację ze mną) myślę o swoich eks:P tzn o tym, jak to był czas kiedy ktoś inny był dla mnie “tą jedyną, tym jedynym” i wtedy odczuwam, jak to ulega zmianie. Łatwiej złapać dystans.

Ale z drugiej strony, skoro koleżanka się nie dystansuje to może też nie jesteś jej obojętna?...

4

Mogę Ci tylko napisać czego nie powinnaś robić. Nie szukaj sobie na siłę nowego obiektu westchnień, bo będziesz sfrustrowana  tym, że ten "plaster" o Ciebie zabiega. Uczucia do koleżanki nie wygasną w jeden dzień czy tydzień. Ale jak napisała Husky, nie można wykluczyć, że koleżanka też coś czuje. Musicie spotkać się i porozmawiać, koniecznie.

5 Ostatnio edytowany przez majdar5 (2018-06-24 12:58:54)

Wiem, wiem, że nie ma co na siłę szukać zastępstwa, dla mnie przyjaźń jest bardzo wartościowa i nie chciałabym tego stracić, ale też chciałam być fair i szczera w stosunku do niej.
A jej reakcja? Powiedziała, że się coś domyślała, że nie muszę jej wszystkiego mówić, bo ona pewne rzeczy widzi. No i mówiła, że rozumie, bo też czasem ma mętlik w głowie. Ale że nic to między nami nie zmienia, tzn nie przestraszyla się tym, nie miala zamiaru zmiejszyć kontaktu, (co byłoby trudne, bo widzimy się codziennie). Wątpię, że mogłaby czuć podobnie, chociaż zdarzały się między nami bliższe momenty, ale to tak  jak w  bliskiej damskiej przyjaźni, że czasem tak wychodzi smile

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Jak się odkochać? Pomoc!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024