Wyczulam guzki, na piersi tak. Mi się wydawało, poszłam do Lekarza rodzinnego i wyczuł niby kilka guzek na piersi, poszłam szybko do ginekologa, na USG wszystko ok nie ma żadnych zmian, powiedział że struktura mojej piersi jest taka gruczolowata, tym bardziej że za ok tydzień będę mieć miesiączkę to się po prostu powiększa, ale mam iść po miesiączce się przebadac, chociaż nie widać niepokojących zmian... I teraz moje pytanie czy skoro na USG wszystko wszystko dobrze, czy jest się czym martwić? Miał ktoś taki problem że był na badaniu piersi przed misiesiaczka i wszystko było dobrze na usg a po miesiączce już coś wyszlo?
U mnie bylo podobnie jak opisujesz. Ja dla pewnosci poszlam do innego lekarza na badanie aby miec ta pewność. Przede wszystkim nie zamartwiaj się na pewno wszystko jest w normie
3 2018-06-14 13:08:07 Ostatnio edytowany przez senszyciax3 (2018-06-14 13:10:35)
Wracam do tematu, po miesiączce, guzek się nie zmniejszył, lekarz powiedział że ma ok 1cm. 3 lipca idę do poradni chorób piersi, był ktoś? Jak wygląda badanie? Czy skoro mnie tam wysłali to znaczy że to jest coś poważnego? do 3 lipca zwariuje....
4 2018-06-14 21:47:18 Ostatnio edytowany przez senszyciax3 (2018-06-14 21:49:36)
Czy jest badanie krwi które powinnam przed tą poradnia zrobić? Np przeciw ciała czy jakoś tak..
5 2018-06-14 21:48:23 Ostatnio edytowany przez senszyciax3 (2018-06-14 21:48:47)
.
Czy ktoś pomoże?
Nie mamy odpowiedniej wiedzy medycznej, by pomóc. Zadzwoń do poradni, do której masz skierowanie i zapytaj.
Jakie przeciwciała?
Idziesz do poradni, nie na zabieg. Jak będą chcieli coś Ci zrobić, to sami zlecą badania.