Infekcja stref intymnych - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Infekcja stref intymnych

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

Temat: Infekcja stref intymnych

Witajcie smile około 2 miesiący temu udałam się do ginekologa z powodu uciążliwego świąd w okolicach intymnych. Pani doktor zdiagnozowała infekcje bakteryjną na oko bez posiewu ale rozumiem, że objawy były na tyle charakterystyczne, że posiew był zbędny. Dostałam metronodazol na 4 dni po 2 tabletki i 5 dnia jedną globulkę gynoxinu. Wszystko przeszło aż do teraz. Znowu poczułam świąd znacznie mniejszy niż poprzednio ale mimo wszystko udałam się do ginekologa. Zdiagnozowano tym razem grzybice. Dostałam krem gynazol i do tego maść pimafucin. Na początku jakby wszystko przeszło ale dalej stosowałam pimafucin rano i wieczorem i czułam raz na jakiś czas świąd. Czy to możliwe, że świąd nie jest efektem dalszej infekcji tylko podraznieniem po pimafucinie? Oczywiście biorę profilaktycznie probiotyk lacibios Femina. I czy powinnam wykonać posiew po zakończeniu kuracji i Kiedy? Czy od razy teraz czy po upływie dłuższego czasu od przyjęcia gynazolu.

Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Infekcja stref intymnych

Skoro masz takie częste problemy jest potrzebny posiew moczu. Możesz udać się do lekarza pierwszego kontaktu on zleci badania, ginekolodzy czasem bagatelizuja sprawę a my się męczymy.
Jak najbardziej możesz mieć problemy po lekach.
Jest to kwestia dobrania odpowiednich leków. Ważna jest też higiena. Zmiana bielizny, może to być nawet od proszku. Może zmień też płyn go higieny intymnej, mnie jeden bardzo uczulal zmieniłam i teraz nie mam problemu. Czasem współżycie z partnerem powoduje takie problemy. Jego higiena jest równie ważna.
Co do czasu wykonania badań.. Wybierz leki jakie masz jeśli nadal będziesz czuła dyskomfort na Twoim miejscu poszłabym do lekarza pierwszego kontaktu albo do innego lekarza ginekologa. smile

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Infekcja stref intymnych

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024