Były chłopak mnie oczernia przy wspólnych znajomych - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Były chłopak mnie oczernia przy wspólnych znajomych

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Były chłopak mnie oczernia przy wspólnych znajomych

Witam, otóż miesięc temu doszło do rozstania między mną a chłopakiem, byliśmy razem 2,5 roku. Chłopak całą winę zwalił na mnie, uznał że miał wątpliwości już w grudniu. Ja od jakiegoś czasu również nosiłam się z tym zamiarem gdyż z jego strony nie widziałam żadnej checi usmaodzielnienia się. Oboje mieszkamy z rodzicami, ja pracuje parę dni w tygodniu i ucze się zaocznie. Mam trudną sytuacje w domu, od pół roku mój ojciec uzależniony od alkoholu sprawia same problemy. Chłopak studiuje dziennie ma 25 lat i chciałam żeby podjął chociaż prace dotyczą, zdobył jakieś doświadczenie. On jest utrzymywany przez rodziców i nie garnie się do pracy. Wkońcu doszló do rozstania, on powiedział że go tłamsiłam i nie szanowałam jego znajomych, a właściwie jednego kolegi z którym czas spędzał tylko i wyłącznie na piciu. Mamy wspólną grupę znajomych. Większość z nich nie odezwała się do mnie po rozstaniu. Pozostałam w relacjach z koleżanka i kolegą. Wiem od nich że on po rozstaniu zachowywał się jakby nic go nie obeszło, starał się nastawić przeciwko mnie całą grupę. Z relacji koleżanki wiem że przy każdym możliwym ich spotkaniu ciągle porusza mój temat i mówi o mnie i naszym związku negatywnie. Wiele razy pisałam do niego w tej sprawie, on większości rzeczy się wypiera, potem mówi że chce im pokazać jak go źle traktowałam. Zarzuca mi że nigdy go nie kochałam że nawet nie chciałam się spotkać żeby porozmawiać. Zaproponował mi przyjaźń po czym dalej obmawial mnie przy znajomych. Kiedy się zdenerwowałam i powiedziałam żeby przestał że nie chce jego "przyjaźni" on dalej śledził moje poczyniania na portalach społecznościowych codziennie. Powiedział też że odkochał się we mnie. Na dzień po rozstaniu zrobił imprezę alkoholową. Czuje się zdradzona i upokorzona. On nazywa mnie toksyczną osobą kiedy wypominam mu jego działania po rozstaniu. Przez znajomymi mówi ze obserwuje mnie na instagramie po to żeby się pośmiać. Mi mówił że z ciekawości i przyzwyczajenia. Co mam zrobić? Teraz nawet rozmowy ze znajomą z grupy sprawiają mi żal. Oni nie chcą się wtrącać i nie bronią mnie przed nim. Dowiedziałam się że koleżanka pytała go niby w moim imieniu czy ma nową dziewczynę. Ja tylko powiedziałam jej o tym że wspomniał mi że ma na oku ładniejszą odemnie. Co mam robić, coraz gorzej się czuje psychicznie.
Chłopak robi ze mnie potwora, mówi że zrujnowałam jego uczucie do mnie, że straszyłam go rozstaniem wiele razy i zmuszałam do pracy. Przyznałam się do błędu i powiedziałam że chciałam go zmotywować do zmiany. On czasami był wobec mnie agresywny, wspolnej koleżance też nabił sinca bo kiedyy wpije zaczyna szarpać i mocno łapać. Ona mu się podoba ale ona z tego co wiem nie jest zainteresowana i mówi żeby mi tego nie zrobiła. Tymczasem on poznał dziewczynę którą przyprowadził nasz były wspólny znajomy i bez ogrudek powiedział że gdy on dość szybko nie zadziała to on wkroczy do akcji. Potem przy nich ogładał mój profil na instagramie mówiąc ze robi to dla śmiechu. Wymyśla że to on mnie poderwał co nie jest prawdą, skrytykował moje najnowsze zdjęcia i powiedzial że rzyga nimi i przestaje mnie obserwować, że jestem pusta bo na zdjęciach mam trochę odkryte ciało. Mam już tego dosyć. Nawet przestałam rozmawiać z koleżanką i kolegą. Wiem że oni sie z nim widzą ze on wymyśla, obgaduje. Udaje zimnego drania.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Były chłopak mnie oczernia przy wspólnych znajomych

Jakby ktoś oglądał przy mnie zdjęcia byłej dziewczyny na Instagramie i komentował, że robi to dla śmiechu. To pewnie pomyślałabym sobie „Boże, co za gówniarzeria!”  Nie powiedziałbym tego tej osobie, ale swoje bym pomyślała.

Jeśli Twój chłopak tak się zachowuje, to powinnaś się cieszyć, że już z nim nie jesteś, bo zachowuje się jakby był mentalnie nie dalej jak w pierwszej klasie gimnazjum, czy tam teraz siódmej klasie podstawówki.

Z tego co tu piszesz to jest niedojrzały i agresywny po alkoholu, czyli tak naprawdę żadna strata, a wręcz uważam, że dobrze się stało, że nie jesteście już razem. Życie by Ci mógł tylko zmarnować jeśliby się nie zmienił i nie wydoroślał szybko.

3 Ostatnio edytowany przez Jovanna (2018-06-02 13:16:58)

Po pierwsze, wszyscy znajomi, ktorzy wierza w historyjki Twojego ex, sa gowno warci i czas zastapic ich, jakimis bardziej wartosciowszymi . Na glupote nie ma rady. Jesli tak latwo zmienic ich opinie o Tobie, to nie masz czego przy nich szukac. Maja wlasna inteligencje i sa dorosli.

Po drugie, Twoj ex sie na Tobie msci. Chce Cie skrzywdzic i zniszczyc. Za kazdym razem, kiedy Ty zastanawiasz sie dlaczego tak Cie rani, on wygrywa. O to mu wlasnie chodzi. Zebys pozalowala tego rozstania. Zeby wszyscy sie od Ciebie odwrocili, on siedzial z piekna laska, a Ty plakala sama w kacie. Naprawde, dasz mu taka satysfakcje? Olewajac go i cieszac sie zyciem, najwiecej wskorasz. To juz przeszlosc i tylko Ty decydujesz, czy pociagnie Cie na dol, czy wezmiesz sie w garsc i zmotywujesz. Lap za tarcze i sie nie daj! Jak on zobaczy, ze Ciebie to nie rusza, wscieknie sie jeszcze bardziej i bedzie mocniej naparzal, ale przetrzymaj. Wierz w siebie, znasz swoja wartosc i to, co robilas, a co nie. Nie pozwol, by ktos obnizal Twoja samoocene, by Cie ukarac (a samemu poczul sie lepiej, bo widac ma chlopak kompleksy ;> ). Przeciez, nie wkladalby tyle energii, zeby cie skrzywdzic, gdyby tak bardzo Toba gardzil. On tylko pokazuje, jak bardzo mu na Tobie zalezalo i jak bardzo czuje sie urazony, ze to Ty go olalas. Ah biedne jego ego, RIP - niech spoczywa w spokoju ;>

Po trzecie, Twoj ex szuka laski po to, by Ci przytrzec nosa. Nie po to, by stworzyc super zwiazek i byc szczesliwym. To jego blad. Ty to wiesz, wiec nawet jak znajdzie obiektywnie ladniejsza laske, nie jest to powod do kompleksow. Tez jestes super. I skoro, tak bardzo sie na Tobie chce zemscic, to znaczylas cos wiecej dla niego, niz mu sie wydaje (i niz jakis plaster na jego rany, ktory sobie przygruchal. I nie tyram zadnej laski, ona jest jego kolejna ofiara. Jeszcze wieksza, niz bylas Ty - bo ona jest dla niego tylko narzedziem, bys cierpiala. Wrecz jej wspolczuje).

Po czwarte, staraj sie od niego odciac. Od niego, od wiadomosci o nim. Teraz musisz sie uleczyc, po nieudanym zwiazku i to, ze on stara sie wciaz byc w Twoim zyciu, (negatywnie, czy pozytywnie) Ci nie pomaga. O to, tez mu chodzi. Zebys nie zapomniala. Przepraszam, ale przeciez to jakis debil. Nie masz czego zalowac, im szybciej sie uwolnisz tym lepiej!

Po piate, gratki ze pozbylas sie tej lajzy ^^ jestem z Ciebie dumna silna kobieto. I bedzie dobrze. Olewajac go, najbardziej utrzesz mu nosa, ale nie to powinno byc Twoim celem, bo wewnetrznie nie odetniesz sie od niego. Po rozstaniu, pokazal ile byl wart - mniej niz zeeeeroooo. Walcz o siebie, i niech Ci ta lajza, wiecej zycia i nerwow nie psuje :-) Powodzenia!

4 Ostatnio edytowany przez I_see_beyond 7176 (2018-06-02 13:33:17)

Dorzucę od siebie, że również byłam ofiarą pomówienia i oczerniania. Zgadzam się ze wszystkim, co zostało napisane powyżej. Dokładnie tak to działa.

Może pomocny dla autorki okaże się temat o bardzo zbliżonej tematyce: http://www.netkobiety.pl/t110363.html

Zachowanie byłego chłopaka uważam za żenujące.
Wynika ono z urażonej dumy, przerostu ego i zwykłej mściwości.

5 Ostatnio edytowany przez Jovanna (2018-06-02 15:08:22)

I_see_beyond - Ja tysz ^^ ja tysz ^^ To jest wrzod na tylku. Na szczescie, moi przyjaciele byli za mna. A tona nic nie znaczacych ludzi, ktorzy uwazaja mnie za najgorsza mnie nie rusza.

6

Jovanna napisał/a:

I_see_beyond - Ja tysz ^^ ja tysz ^^ To jest wrzod na tylku. Na szczescie, moi przyjaciele byli za mna. A tona nic nie znaczacych ludzi, ktorzy uwazaja mnie za najgorsza mnie nie rusza.

Co do wrzoda na tyłku, to się w 100 % zgadzam. Tu jest potrzebna radykalna akcja - czyli chirurgiczne cięcie. Wyrzucamy taką osobę z życia. Rozumiem różne animozje między ludźmi, ale oczernianie innych uważam za wyjątkowo obrzydliwe. Dla mnie taka relacja jest nie do odbudowania.

Ta sytuacja bardzo ładnie mi pokazała, na kogo mogę liczyć. Nie było zaskoczenia. Ci, którzy znają ofiarę pomówień, nie dadzą się nabrać. Część osób, tak jak u autorki, chce pozostać neutralna i nie zabiera głosu - dla świętego spokoju lub ze strachu przed opowiedzeniem się po którejś ze stron. Daleka jestem od przekonywania kogoś do siebie. smile

W każdym razie ta osoba, która mi próbowała zaszkodzić, nie pozostawiła cienia wątpliwości, że dobrze, że już jej w moim życiu nie ma. Zero żalu.

7

Jovanna napisał/a:

Po pierwsze, wszyscy znajomi, ktorzy wierza w historyjki Twojego ex, sa gowno warci i czas zastapic ich, jakimis bardziej wartosciowszymi . Na glupote nie ma rady. Jesli tak latwo zmienic ich opinie o Tobie, to nie masz czego przy nich szukac. Maja wlasna inteligencje i sa dorosli.

Po drugie, Twoj ex sie na Tobie msci. Chce Cie skrzywdzic i zniszczyc. Za kazdym razem, kiedy Ty zastanawiasz sie dlaczego tak Cie rani, on wygrywa. O to mu wlasnie chodzi. Zebys pozalowala tego rozstania. Zeby wszyscy sie od Ciebie odwrocili, on siedzial z piekna laska, a Ty plakala sama w kacie. Naprawde, dasz mu taka satysfakcje? Olewajac go i cieszac sie zyciem, najwiecej wskorasz. To juz przeszlosc i tylko Ty decydujesz, czy pociagnie Cie na dol, czy wezmiesz sie w garsc i zmotywujesz. Lap za tarcze i sie nie daj! Jak on zobaczy, ze Ciebie to nie rusza, wscieknie sie jeszcze bardziej i bedzie mocniej naparzal, ale przetrzymaj. Wierz w siebie, znasz swoja wartosc i to, co robilas, a co nie. Nie pozwol, by ktos obnizal Twoja samoocene, by Cie ukarac (a samemu poczul sie lepiej, bo widac ma chlopak kompleksy ;> ). Przeciez, nie wkladalby tyle energii, zeby cie skrzywdzic, gdyby tak bardzo Toba gardzil. On tylko pokazuje, jak bardzo mu na Tobie zalezalo i jak bardzo czuje sie urazony, ze to Ty go olalas. Ah biedne jego ego, RIP - niech spoczywa w spokoju ;>

Po trzecie, Twoj ex szuka laski po to, by Ci przytrzec nosa. Nie po to, by stworzyc super zwiazek i byc szczesliwym. To jego blad. Ty to wiesz, wiec nawet jak znajdzie obiektywnie ladniejsza laske, nie jest to powod do kompleksow. Tez jestes super. I skoro, tak bardzo sie na Tobie chce zemscic, to znaczylas cos wiecej dla niego, niz mu sie wydaje (i niz jakis plaster na jego rany, ktory sobie przygruchal. I nie tyram zadnej laski, ona jest jego kolejna ofiara. Jeszcze wieksza, niz bylas Ty - bo ona jest dla niego tylko narzedziem, bys cierpiala. Wrecz jej wspolczuje).

Po czwarte, staraj sie od niego odciac. Od niego, od wiadomosci o nim. Teraz musisz sie uleczyc, po nieudanym zwiazku i to, ze on stara sie wciaz byc w Twoim zyciu, (negatywnie, czy pozytywnie) Ci nie pomaga. O to, tez mu chodzi. Zebys nie zapomniala. Przepraszam, ale przeciez to jakis debil. Nie masz czego zalowac, im szybciej sie uwolnisz tym lepiej!

Po piate, gratki ze pozbylas sie tej lajzy ^^ jestem z Ciebie dumna silna kobieto. I bedzie dobrze. Olewajac go, najbardziej utrzesz mu nosa, ale nie to powinno byc Twoim celem, bo wewnetrznie nie odetniesz sie od niego. Po rozstaniu, pokazal ile byl wart - mniej niz zeeeeroooo. Walcz o siebie, i niech Ci ta lajza, wiecej zycia i nerwow nie psuje :-) Powodzenia!

Podpisuję się pięcioma kończynami.
Doświadczyłem czegoś podobnego. I również - Ci którzy znali mnie - nie dali wiary pomówieniom. :-)
I info o tym wszystkim dotarło do mnie właśnie przez osoby mające kontakt z tymi pomówieniami.

Tym razem w 100% zgadzam się Jovanną i popieram.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Były chłopak mnie oczernia przy wspólnych znajomych

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024