Załamanie nerwowe u mężczyzn- Jak pomoc, takiej osobie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Załamanie nerwowe u mężczyzn- Jak pomoc, takiej osobie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: Załamanie nerwowe u mężczyzn- Jak pomoc, takiej osobie

Witam wszystkich bardzo serdecznie

Moje pytanie brzmi jak pomoc osobie która przeżyła - przezywa dalej załamanie nerwowe, Jest to osoba bliska , mimo po  przeczytaniu wielu stron na ten temat dalej nie potrafię pomoc bo nie wiem jak rozmawiać z taką osobą , co mówić jak wspierać ? główny czynnik który miał wpływ na to załamanie to niespodziewany wyjazd za granice i chęć podjęcia nowej pracy , nowych czynności które nie były do końca znane , stres,  nie miła atmosfera w pracy złosliwość współpracowników i zazdrość współpracowników jak także znajomych. Chodzi tutaj o mojego brata, jako siostra nie potrafię siedzieć tak bezczynie i patrzeć jak mój brat się zadręcza myślami, czuje sie niepotrzebny,  nie chce nic nikomu powiedzieć stale tylko myśli próbowałam go namówić na wizyte u psychologa ale bez skutecznie dlatego pomyślałam o tym forum które jest naprawdę dużą skarbnica wiedzy i jeśli  ktoś będzie wstanie mi udzielić kilku wskazówek będę bardzo wdzięczna

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Załamanie nerwowe u mężczyzn- Jak pomoc, takiej osobie

Skoro brat nie chce iść do psychologa, może spróbuj jeszcze sama z nim porozmawiać? Najlepiej żeby ta rozmowa odbyła się gdzieś, gdzie nikt nie będzie wam przeszkadzał. Może niech brat poszuka sobie pracy, ale tu w kraju. Najlepiej aby czymś się zajął. Nie ma nic gorszego w takiej sytuacji jak bezczynność i rozmyślanie.

3

Odp: Załamanie nerwowe u mężczyzn- Jak pomoc, takiej osobie

Czasem ludzie w takim stanie za bardzo pogrążają się w niefajnych myślach, zadręczają się nimi, ciągle i ciągle powracają... a efekt wiadomy. Ponieważ jesteś jego siostrą, to możesz trochę bardziej "inwazyjnie" zadziałać - wyciągnąć go gdzieś, na wyjazd, zaangażować do pomocy przy remoncie mieszkania, czy chociażby zabrać do kina, na spotkanie ze znajomymi.
Jeśli uda ci się go chociaż na chwilę oderwać od dręczących myśli, to być może uda ci się również namówić go na to, by spróbował leczenia. To trochę jak kręcenie się po ciemnym pokoju, jeśli uda ci się otworzyć drzwi, to może również uda ci się namówić go na wyjście z tego stanu.

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Załamanie nerwowe u mężczyzn- Jak pomoc, takiej osobie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024