Rozterka miłosna - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: Rozterka miłosna

Hej. Chciałam podzielić się tutaj moją dobijającą mnie sytuacją miłosną. Mam o 5 lat starszego chłopaka. Jestesmy ze sobą 2 lata, z 2 tygodniową 'przerwą'. Rok temu z nim zerwałam, ponieważ nie czułam tego czegos. Byłam tak przybita, tak samotna że wróciłam do niego mówiąc że tesknilam.. Mój problem polega na tym że od wielu lat jestem zakochana w pewnym chłopaku, niestety on wyjechał, nigdy nie miałam okazji z nim się spotkać poza szkołą, nie miałam odwagi, nie wie więc ze jest dla mnie miłością zycia. Po tylu latach bardzo żałuję że nie powiedziałam mu co czuje. Gdy wyjechał po wielu przeplakanych nocach postanowiłam wziąć się w garść.. Spotkałam się z moim obecnym chłopakiem i tak się potoczyło ze zostaliśmy parą. Obawialam się tej relacji, nie było motylkow, serce nie biło tak jak gdy spoglądałam na tamtego.. Ale ten nowy związek kwitl, mój chłopak traktuje mnie wspaniałe, kocha mnie, czuję się z nim bezpieczna. Staram się odwzajemniac to uczucie.  Tylko nie dawno zaczęłam się obawiać. Długo udawałam że wszystko jest ok, że w końcu go pokocham..i może tak się stało ale to nie ta sama miłość jaką dazylam tamtego. Bardzo boję się że marnuje czas mojego chłopaka, że nie dam mu takiej miłości na jaką zasługuje. Codziennie marzę o tamtym, o jego dotyku, o spojrzeniu o zestarzeniu się razem. Ciągle mam na to nadzieję. Jednak boję się opuścić to co mam teraz. Czy powinnam żyć nadal w tej relacji? Czy porozmawiać szczerze z chłopakiem?   Powiedzieć co czuje?  Jestem osobą która wierzy w to że miłość jest sensem naszego życia, jest wspaniała. Życze im obu jak najlepiej, mam nadzieję że ten który jest moja pierwsza miłością, teraz gdzie tam daleko ode mnie czuje się szczęśliwy. Myślałam że się pogodziłam z faktem że jest dla mnie nieosiągalny.. Wszystko do mnie wróciło. Wiem że to egoistyczne, zwyczajnie się boję zostać sama. Nie uwzględniłam tutaj wszystkiego ale ciężko jest mi tak zwyczajnie pisać o czyms tak dla mnie trudnym.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Rozterka miłosna

Witaj Aisa333. Zacznijmy od odpowiedzi na twoje pytania.

1. Czy powinnam żyć nadal w tej relacji? - A to już zależy od twoich priorytetów. Okłamujesz siebie i swojego chłopaka. Sama musisz podjąć decyzję co dalej.
2. Czy porozmawiać szczerze z chłopakiem? - Jak najbardziej. Nie wiem jak długo zwlekasz z rozmową ale im szybciej tym lepiej.
3. Powiedzieć co czuje? - Oczywiście.

I teraz moje pytanie. A skąd te uczucie wielkiej miłości skoro nigdy nie byliście ze sobą? Skąd przeświadczenie o miłości życia skoro nie przeżyliście razem tego życia? Czy to nie przypadkiem zauroczenie wynikające z jakiś marzeń lub pragnień wielkiej romantycznej miłości ?

Musisz wiedzieć czego tak naprawdę chcesz od siebie, od życia, od partnera.

Pozdrawiam.

3

Odp: Rozterka miłosna

Tak po prostu czuje i opieram się jedynie na tym, może to błąd. Wszystko w nim mi odpowiada i pasuje do mnie, jego wady są nieistotne. Z pewnością nie zauroczenie..Stety bądź nie zdaje sobie sprawę że  jeśli nigdy o nim nie zapomnę to zrujnuje mi życie. Czy nie powinno się opierać na głosie serca jeśli jest się pewnym że to co ci podpowiada jest dla ciebie najlepsze? To chyba rzeczywiście ślepe marzenia o takiej wspanialej miłości.. bo w nią wierzę.

Pozdrawiam.

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024