Wymagania w Polsce a za granicą - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Wymagania w Polsce a za granicą

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1

Temat: Wymagania w Polsce a za granicą

Witajcie . Mam dosyć nietypowe i trochę zabawne pytanie . Otóż się zastanawiam nad jedną niewyjaśnioną rzeczą i może ktoś będzie znał odpowiedź . W Polsce istnieje jakiś stereotyp nie wiadomo skąd ze facet powinien być wyższy i starszy od kobiety . No i jak wiadomo każdy prawie na to patrzy głównie, a jeśli np będzie facet niszy to ludzie będą krzywo patrzeć itp, a jak młodszy to też mogą być docinki . No i pytanie brzmi czy za granicą też tak jest? Może ktoś był i wie coś na ten temat ? Tak tak wiem że niszy też ma szansę na związek  jeśli ma dobre podejście itp ale wiadomo musi też się bardziej przyłożyć a czasami nie ma szans w ogóle . Np mając sam 20 lat i 167 wzrostu, czy szukając za granicą mam większe jakieś szanse być z kobieta np lat 25 i 180 cm i nikt na to tak nie będzie patrzył krzywo? Bo wiadomo w Polsce to będzie trudniej a może i nie możliwe nawet, a za granicą będzie łatwiej...? Nie mam żali czy coś tylko jestem poprostu ciekawy jak to jest i działa a wiedza jest cenna wink

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Koczek (2018-05-14 13:18:06)

Odp: Wymagania w Polsce a za granicą

Tylko, po co się przejmować stereotypami? Według stereotypu, to ja na przykład, jako kobieta, to powinnam być wiecznie młoda, piękna i uśmiechnięta wink Stereotypy są dla ludzi mało rozgarniętych. Zależy Ci na takich ludziach? A może lepiej, jak sami się "odsieją" z Twojego otoczenia?

Acha, i to może nie tyle są "stereotypy", tylko bardziej społeczne oczekiwania po prostu. Oczekiwania jakiejś tam masy ludzkiej, statystycznie częściej się w niej pojawiające, niż inne.

A próbować dopasować się do "ogółu", to trochę jakby uznać, że ten "ogół" jest ważniejszy, niz Ty sam. Po co Ci to? Nie lepiej poszukać kobiety, która akurat nie wpisuje sie w ten "główny nurt"? Przecież nie każdy myśli jednakowo.

3 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-05-14 13:13:10)

Lysy20 napisał/a:

Witajcie . Mam dosyć nietypowe i trochę zabawne pytanie . Otóż się zastanawiam nad jedną niewyjaśnioną rzeczą i może ktoś będzie znał odpowiedź . W Polsce istnieje jakiś stereotyp nie wiadomo skąd ze facet powinien być wyższy i starszy od kobiety . No i jak wiadomo każdy prawie na to patrzy głównie, a jeśli np będzie facet niszy to ludzie będą krzywo patrzeć itp, a jak młodszy to też mogą być docinki . No i pytanie brzmi czy za granicą też tak jest? Może ktoś był i wie coś na ten temat ? Tak tak wiem że niszy też ma szansę na związek  jeśli ma dobre podejście itp ale wiadomo musi też się bardziej przyłożyć a czasami nie ma szans w ogóle . Np mając sam 20 lat i 167 wzrostu, czy szukając za granicą mam większe jakieś szanse być z kobieta np lat 25 i 180 cm i nikt na to tak nie będzie patrzył krzywo? Bo wiadomo w Polsce to będzie trudniej a może i nie możliwe nawet, a za granicą będzie łatwiej...? Nie mam żali czy coś tylko jestem poprostu ciekawy jak to jest i działa a wiedza jest cenna wink

Nie bardzo rozumiem, masz starszą i wyższą dziewczynę i wszyscy na to krzywo patrzą czy jeszcze wcale nie masz żadnej i zastanawiasz się na wszelki wypadek?

4

Wyjedź do Londynu, Paryża, Barcelony, Rzymu czy jakiejkolwiek europejskiej metropolii, to zobaczysz taką mieszankę ludzką, że już nic cię  nie zdziwi ani nie zaskoczy ;D

5

Na pewno masz większe szanse znaleźć za granicą starszą i wyższą kobietę niż u nas, oczywiście do najłatwiejszych zadań zaliczać się to nie będzie ale nie jest to niemożliwe.
Sam wiem po sobie, byłem w wielu krajach w Europie i nawet w jednym z nich trochę pomieszkałem, jednym słowem inna mentalność.
Byłem bardzo zdziwiony ile komplementów usłyszałem od kobiet np. w Anglii czy Hiszpanii a w Polsce..........wiadomo.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Wymagania w Polsce a za granicą

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024