Witam.
Chciałem was zapytać gdzie i jak można poderwać "dobrą dziewczynę". Nie chodzi mi o znalezienie jakiejś pierwszej lepszej, która daje na pierwszej randce. Chodzi mi raczej o dziewczynę z zasadami, najlepiej katoliczkę tradycjonalistkę. Proszę nie pisać "w kościele" bo nie od tego jest kościół
Witam.
Chciałem was zapytać gdzie i jak można poderwać "dobrą dziewczynę". Nie chodzi mi o znalezienie jakiejś pierwszej lepszej, która daje na pierwszej randce. Chodzi mi raczej o dziewczynę z zasadami, najlepiej katoliczkę tradycjonalistkę. Proszę nie pisać "w kościele" bo nie od tego jest kościół
Katoliczkę najłatwiej poznać w Kościele Katolickim, to nie to samo, co kościół . Istnieją nawet szybkie randki dla katolików, ale nie wiem jak wygląda weryfikacja uczestników. Są msze św. w intencji znalezienia dobrego małżonka, może tam?
3 2018-05-06 09:20:15 Ostatnio edytowany przez betrayed44 (2018-05-06 09:44:58)
Cześć Piotrekek. Po pierwsze to gratuluję podejścia, serio, bez drwiny. Sam właśnie zakończyłem małżeństwo oparte prawdopodobnie od początku na niewłaściwych wartościach i wszystkie które się kończą, ośmielam się stwierdzić, że zakończyły się już w chwili wyboru niewłaściwych partnerów, bo jak to powiedziała moja koleżanka, młodzi mają serce bliżej d**y bo inaczej ludzkość by wymarła. Ty widzę stawiasz na wyższe wartości i super.
Wiesz sam że w dzisiejszych czasach znalezienie dobrej dziewczyny to trudna sprawa bo społeczna presja na konsumpcję i doczesność robi z wielu młodych dziewczyn bezwzględne materialistki.
Dlatego poznając dziewczynę musisz mieć pewność że ona jest zainteresowana Twoja osoba a nie Twoim stanem posiadania. Musi Was połączyć jakiś wspólny kontekst, najbezpieczniej zainteresowania i sposób spędzania wolnego czasu bo przecież w życiu na codzien będziecie pracować a właśnie czas wolny spędzać bedziecie razem więc fajnie jeśli na czymś co oboje lubicie. I będzie to dobra dziewczyna najprawdopodobniej, która nie wypełnia swojego życia polowaniem w dyskotece na sponsorów, lecz wypełnia je samorealizacją i jakimiś fajnymi ciekawymi sprawami. W ten sposób nie stworzycie sobie dwóch równoległych odrębnych światów pod jednym dachem, będzie Was ciągnąć do siebie wspólna pasja. Jednocześnie na dalszy plan zejdą inne niewłaściwe czynniki przyciągające ludzi do siebie jak seks i pieniądze. Moja sugestia zatem to szukać w grupach zainteresowań. Oczywiście musi się pojawić to coś żebyście nie zostali tylko kumplami od hobby, ale to już Twoja w tym inicjatywa aby okazać dziewczynie która Ci się spodoba swoje męskie zainteresowanie jej osobą. Jeśli jej też się podobasz to może wypalić. Nawet jeśli ona wcześniej nie postrzegała Cię w tych kategoriach, to wiedz że emocje kobiety są zmienne w czasie i możesz spowodować że zacznie gdy wykażesz odpowiednią inicjatywę.
Tylko oczywiście tą inicjatywą nie ma być wyłożenie się że się zakochałeś, ale to mam nadzieję że wiesz.
Witam.
Ciekawe stwierdzenie - w kościele - a kto w kościele podrywa? nie po to chodzi się do świątyni. Co do "poderwania" dobrej dziewczyny - tego się nie przewidzi jaka ona jest - niestety - człowiek z drugim zje beczkę soli i tak do końca go nie pozna . Musisz pobyć jakiś czas z dziewczyną, żeby przekonać się co sobą reprezentuje,oczywiście na początku może być miła,ale każdy wyczuje jeśli coś będzie nie tak.Sam musisz się przekonać, czasami najpierw sparzyć,aby potem nie powielać błędów. Powodzenia.
5 2018-05-20 19:05:48 Ostatnio edytowany przez authority (2018-05-20 19:17:47)
Szukasz kogoś dobrego a czy sam jesteś dobry ? A może szukasz taką która by skakała koło ciebie a w zamian nie otrzymywała nic. Tradycjonalista nie oznacza braku zdrady masz przykład Marii Kaczyńskiej, u konserwatystów najwięcej jest zdrad rozwodów ponieważ są nieustępliwi dla nich nie istnieje konsensus.
Powiem tak - w przypadku dobrej dziewczyny z zasadami zadne gierki niestety nie odniosa skutku, wiec nie szalałabym tutaj z jakimiś akcjami i podrywami, tylko po prostu zagadała i porozmawiała...
Jest portal randkowy dla katolików. Są oazy i inne zgrupowania osób wierzących.