skierowanie z PIP a brak rejestracji - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA KARIERY - MOJA KARIERA ZAWODOWA » skierowanie z PIP a brak rejestracji

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

1

Temat: skierowanie z PIP a brak rejestracji

Hej smile szybko przedstawię swoją sytuację. Obecnie pracuję na umowie o pracę dużej korporacji, jednak miejsce mojej pracy jest jakieś 40 km od miejsca mojego zamieszkania więc dojazd zajmuje mi jakąś godzinę (z  powrotem nawet dłużej bo są mega korki), do tego dochodzi stres, nadgodziny itp- wiadomo jak to w korporacjach dlatego od dłuższego czasu rozglądam się za czymś innym. Znalazłam ofertę pracę jakieś 20 km ode mnie na bardzo podobnym stanowisku. Jednak na ogłoszeniu jest napisane, że sposób aplikowania jest za pomocą urzędu pracy i wymagają skierowania z PUP. Powiedzcie mi, czy nie będąc zarejestrowana w urzędzie pracy mogę zgłosić się po to skierowanie? Dodam, że należę do danego powiatu i oferta nie jest skierowana tylko do osób zarejestrowanych w PUP. Czy mimo to mogą mi wydać takie skierowanie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: skierowanie z PIP a brak rejestracji
netiaa napisał/a:

Hej smile szybko przedstawię swoją sytuację. Obecnie pracuję na umowie o pracę dużej korporacji, jednak miejsce mojej pracy jest jakieś 40 km od miejsca mojego zamieszkania więc dojazd zajmuje mi jakąś godzinę (z  powrotem nawet dłużej bo są mega korki), do tego dochodzi stres, nadgodziny itp- wiadomo jak to w korporacjach dlatego od dłuższego czasu rozglądam się za czymś innym. Znalazłam ofertę pracę jakieś 20 km ode mnie na bardzo podobnym stanowisku. Jednak na ogłoszeniu jest napisane, że sposób aplikowania jest za pomocą urzędu pracy i wymagają skierowania z PUP. Powiedzcie mi, czy nie będąc zarejestrowana w urzędzie pracy mogę zgłosić się po to skierowanie? Dodam, że należę do danego powiatu i oferta nie jest skierowana tylko do osób zarejestrowanych w PUP. Czy mimo to mogą mi wydać takie skierowanie?

Jeżeli nie posiadasz statusu bezrobotnej, to takiego zaświadczenia nie otrzymasz.
Pracodawca, który zatrudnia bezrobotnego przez PUP może mieć zrefundowane koszty związane z pracownikiem, w tym opłacone składki ZUS.

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA KARIERY - MOJA KARIERA ZAWODOWA » skierowanie z PIP a brak rejestracji

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024