nie chę zaręczyn - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: nie chę zaręczyn

Jestem z facetem prawie dwa lata, mamy po 24 lata. W majówkę wybieramy się na parę dni do pewnego miejsca.
Dziś przez przypadek dowiedziałam się od innej osoby, że jedziemy w inne miejsce, bardziej ekskluzywne i podejrzewam, że facet chce mi się oświadczyć.
To jest bardziej niż pewne.
Powinnam się cieszyć, a ja jestem przerażona.
Strasznię się boję i nie chcę żeby to była prawda. Nie wiem skąd u mnie taka rekacja.
Mogę mu powiedzieć, żeby się nie oświadczał jeszcze bo nie jestem na to gotowa?
Chce mi się bardziej płakać aniżeli skakać ze szczęscia.

Nie wiem co jest ze mną nie tak.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: nie chę zaręczyn

Przecież jesteś z nim ...
Nie rozumiem twojej chęci odmowy. Przecież zaręczyny nie zobowiązują do małżeństwa

3

aby nie było zonku, lepiej jak najszybciej mimochodem porusz ten temat jakby dotyczył znajomych.. i dać znać że nie jesteś gotowa..

4

skoro nie chcesz, to powiedz mu "nie masz u mnie szans"... no tylko czy jesteś gotowa na bycie singlem?

Spokojnie możesz przyjąć pierścionek i wyznaczyć datę ślubu... za 10 lat, w tym czasie zdążysz się zorientować czy chcesz czy nie chcesz z nim spędzić życie.

5

Ja się chętnie zamienię na oświadczyny czekam już 3 lata, a jesteśmy ze sobą znacznie dłużej. big_smile
Ale wracając do tematu to podzielam opinie Lou. Narzeczeństwem możecie być X lat, nie oznacza to od razu ślubu. Teraz wiele par młodych planuje ślub nawet 5 lat w przód taka moda. A jeżeli rzeczywiście tak bardzo nie chcesz zaręczyn to zejdź na ten temat z facetem (na przykład oglądając jakiś film gdzie facet się oświadcza) i powiedz, że nie jesteś gotowa.

6

Miałam tak, że nie chciałam zaręczyn, gdy byłam w związku z byłym. Może Ty go po prostu nie kochasz? W moim przypadku to było wypalenie uczuć. On chciał stabilizacji, mnie ona strasznie przerażała. W związku z obecnym chłopakiem po raz pierwszy poczułam ,co to znaczy chcieć się zaręczyć. Dużo było rozmów o zaręczynach do momentu ,kiedy pewne sytuacje nie wyszły na wierzch i doszłam do wniosku, że chyba jednak nie warto? Pomyśl, przyjęcie oświadczyn to nie jest od razu branie ślubu. Jednak z drugiej strony, jeśli teraz masz wątpliwości ,to co będzie potem? Warto zweryfikować skąd te wątpliwości się biorą ,bo na pewno mają jakąś przyczynę. Albo go nie kochasz/ wmawiasz sobie miłość do niego/ ,albo po prostu wychowywałaś się może w rodzinie dysfunkcyjnej ,gdzie na podstawie obserwacji własnych rodziców boisz się stworzyć małżeństwo/ boisz się jak sobie z tym wszystkim poradzisz? Lub jesteś młoda i chcesz się jeszcze wyszaleć. Odpowiedź sama znasz najlepiej. Ale jeśli czujesz, że nie chcesz zaręczyn ,to powiedz mimochodem swojemu chłopakowi ,że jakiś tam kolega się chciał zaręczyć, ale Twoja koleżanka tak jak Ty, nie bardzo jest jeszcze na to gotowa. Tym samym dasz mu znać ,że nie jest jeszcze czas dla Ciebie i chłopak się może powstrzyma.

7

ajcyrtap napisał/a:

Jestem z facetem prawie dwa lata, mamy po 24 lata. W majówkę wybieramy się na parę dni do pewnego miejsca.
Dziś przez przypadek dowiedziałam się od innej osoby, że jedziemy w inne miejsce, bardziej ekskluzywne i podejrzewam, że facet chce mi się oświadczyć.
Strasznię się boję i nie chcę żeby to była prawda. Nie wiem skąd u mnie taka rekacja.

Inna na Twoim miejscu byłaby szczęśliwa,a Ty jesteś przerażona. Widocznie chłopak myśli poważnie o związku z Tobą,a same zaręczyny to przecież żaden dramat,to bardzo doniosła chwila.Powinnaś się cieszyć. smile

8

Uważam, że nie powinnaś przyjmować pierścionka, skoro nie chcesz zaręczyn.

Jeśli się oświadczy, poproś o wstrzymanie się jeszcze, powiedz prawdę, że nie jesteś gotowa.

9

ajcyrtap napisał/a:

Przecież to nie oznacza już wesela.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024