Pomożesz? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

1

Temat: Pomożesz?

Dzień dobry wszystkim,

mam do Was ogromną prośbę, a mianowicie: chciałabym, aby choć jedna osoba zechciała odpowiedzieć na 6 poniższych pytań. Wasze odpowiedzi posłużą mi wyłącznie do celów naukowych.

Jak oceniasz funkcjonowanie rodziny, z której pochodzisz, w której wystąpił/występuje problem alkoholowy?
Jak wyglądają Twoje relacje z najbliższymi i z otoczenia?
Z jakimi trudnościami się borykasz i jak sobie z nimi radzisz?                                                     
Tematem przewodnim  będzie samotność DDA.
W czym przejawia się samotność DDA?
Jakie są przyczyny i skutki samotności według Ciebie?
Czy jest coś, co chciałbyś/chciałabyś zmienić w swoim życiu?                                                                   Z racji tego, że odpowiedzi są udzielane anonimowo, zależy mi bardzo, abyś określił/określiła swą płeć, wiek i status zawiązku.  Z góry niezmiernie dziękuję za odpowiedzi.

2

Odp: Pomożesz?

Nigdy nie było porozumienia pomiedzy rodzicami a dziecmi, zawsze kłotnie, okropne awantury
Z ojcem jest ciezko sie dogadac, poniewaz kocha kazde dziecko inaczej nie okazuje uczuc i jest zimny,mama zawsze starala sie byyc dobra ale pod presja meza rowniez byla prowodyrem klotni miedzy nami. przez to ze ciagle zylemw stresie jestem nerwowy i czesto moi przyjacile obrywaja za to moim podświadomym brakiem szacunku do nich, przez wlasnie sytuacje rodzinna i rodzaj wychowania mnie.
nie radze soba z samotnoscią, nie potrafie dlugo spedzac z kims czasu, nie potrafie stworzyc zdrowej relacji z kobietą przez to jak widziales jak ojciec traktuje matke.
Alkoholizm jest jednym z najpoważniejszych problemów medycznych i społecznych. Jednak, jeśli chodzi o leczenie i terapię, to w centrum społecznej uwagi nadal zazwyczaj pozostaje sam alkoholik, a nie jego rodzina.
Samotność to stan, w którym na różnych płaszczyznach życia człowiek doświadcza tego, że nie ma na kogo liczyć, że jest pozostawiony sam sobie, że nie ma z nikim pozytywnych realcji. Może być to stan krótkotrwały, związany z różnymi okolicznościami życiowymi lub trwający przez dłuższy czas. Bez względu na to, czy dana osoba żyje w rodzinie, związku, czy nie ma partnera, może czuć się opuszczona przez innych i samotna.
Moim zdaniem, przyczyną samotności może byc brak poczucia własnej wartości, i lęk przed akceptacją ludzi z zewnątrz, zwyczajnie zakładamy z góry, że dana osoba nie zaakceptuje naszej przeszłosci i słabej psychiki.
jest wiele rzeczy, które chciałbym zmienić. Jedną z nich jest podejscie do ludzi ktorzy chcą dla mnie dobrze.. niestety przez relacje domu, które nie były najlepsze.. Przyzwyczaiłem się to pewnych zachowań, które ranią osoby mi bliskie. Samoakceptacja, oraz tryb życia.
Mężczyzna 21, singiel

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024