Kobiety mają wyższe wymagania od mężczyzn - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Kobiety mają wyższe wymagania od mężczyzn

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 37 ]

1 Ostatnio edytowany przez Versuskasandra (2018-04-03 15:22:35)

Temat: Kobiety mają wyższe wymagania od mężczyzn

Kobiety szukają wrażliwego i miłego romantyka, dopóki takiego nie spotkają

Zapewne każdy z nas zna chociaż jednego romantyka, który był typowym wrażliwcem, pisał wiersze, listy, przejmował się wszystkim co dotyczy jego związku, dawał serce na dłoni, szanował bezgranicznie, brzydził się krytyką kobiet i zrobiłby dla swojej kobiety wszystko. Człowiek ten powinien być ideałem kobiet, ponieważ podobne zachowania zauważyć można w filmach romantycznych, ale i matki tak wychowują synów. Jednak taki mężczyzna jest tym, który osiąga najmniejsze powodzenie u kobiet, a często jest nawet wyszydzany.

Podejście nowoczesnej kobiety do męskich uczuć i słabości, to nie tylko twarda nauka życia, ale i tego, by zrezygnować z naiwności. Z drugiej strony czemu człowiek musi naprawiać błędy innych, jak błędy wychowawcze, zamiast od początku wychowywać go w prawdzie? Najbardziej boli zawód ideałów, życie w kłamstwie, a nie same fakty porażek. Wiemy jednak, że to co się mówi społecznie i jest społecznie akceptowalne, nie znaczy, że jest praktykowane przez te same osoby.

Romantyzm najskuteczniejszy jest w filmach.

Kobiety patrzą na wygląd bardziej niż mężczyźni

Badanie m.in OCKupid podaje, że kobiety są płcią zdecydowanie bardziej wybredną, jeśli chodzi o dobór partnera seksualnego i zdecydowanie bardziej szczegółowo oceniają wygląd mężczyzn. Kobietom podoba się maksymalnie dwóch na dziesięciu mijanych mężczyzn na ulicy. Na portalach randkowych z kolei kobiety potrafią latami czekać na tzw. księcia z bajki, który rozbudzi ich emocje już w momencie, gdy na niego spojrzą.

Mężczyźni z kolei odpowiadają praktycznie każdej kobiecie, która do nich napisze (ok. 75% przypadków) i dla większości mężczyzn seksualnie większość kobiet jest akceptowalna.

W grupie osiłków wysoki status będzie miał zawsze ten, który potrafi fizycznie i psychicznie dominować. To też kobiety podnieca, ponieważ podświadomie wyczuwają lidera stada, czyli samca alfa. Jest to też związane z wyglądem, ale i wydolnością fizyczną, co zapewnia poczucie bezpieczeństwa, które kobiety naturalnie pożądają, a kobieta może poczuć się uległą, czyli kobiecą.

Przykładowo w grupie tinder i badoo największe powodzenie będą najlepiej wyglądający, którym kobiety efektem aureoli dopiszą pozytywne cechy i będą na start mieli z górki w rozmowie, ponieważ te kobiety będą przychylniej do nich nastawione, czyli emocje będą odczuwały motywację, by poznać przystojnego mężczyznę. Z mniej przystojnymi kobiety nie odczuwają żadnych emocji, albo negatywne, ponieważ zanim rozbudzili zainteresowanie próbują podrywać bezpośrednio tak jak przystojni.

Zatem mają z górki. Kobiety wtedy myślą “kolejny taki sam jak wszyscy” i nie ma efektu aureoli, który by dawał fory, a bezpośrednie wyrażenie intencji jest przekroczeniem kobiecych granic, zatem prędzej uznają za zboczeńca niż rozbudzi się emocje. Przystojniak może być bezpośredni ponieważ najpierw pojawiła się kobieca akceptacja i motywacja, to kobieta jest wstępnie zainteresowana, a przystojniak tylko dopełnia formalności. Nie ma przekraczania granic, ponieważ to kobieta i kobiece emocje je ustaliły w pierwszej kolejności.

Hipergamia kobietom nakazuje nie szanować, nie kochać i nie pożądać mężczyzn, których uznają za mniej wartościowych niż one same. Dzisiaj nie jest łatwo wybić się ponad męski stan, trzeba być mocno ponadprzeciętnym, by zdobyć kobiecą uwagę i szacunek. Nie można być “normalnym”, tym bardziej przeciętnym, bo jest kult narcyzmu.

Kilka pytań

Czy kobiety wybierają słabszych fizycznie?
Czy kobiety wybierają słabszych psychicznie?
Czy kobiety wybierają niezdecydowanych?
Czy kobiety lubią mało stanowczych mężczyzn?
Czy kobiety lubią niepewnych siebie mężczyzn?
Czy kobiety lubią się opiekować mężczyznami niezaradnymi?
Czy kobiety szukają księcia z bajki?
Czy kobiety oczekują emocji gdy wybierają mężczyzn?
Czy kobiety wybierają niższych od siebie?
Czy kobiety wybierają głupszych od siebie?
Czy kobiety chcą, by mężczyzna im imponował i były z niego dumne?
Czy kobiety chciałyby się przed koleżankami CHWALIĆ mężczyzną?
Czy kobiety chcą, by mężczyźni mieli wiele umiejętności?
Czy kobiety lubią doświadczonych mężczyzn, którzy wiedzą jak traktować kobietę?
Czy kobiety kochają doświadczonych mężczyzn w seksie, zamiast takich których muszą uczyć od początku?
Czy kobiety dają poczucie bezpieczeństwa, czy go u mężczyzn szukają?
Czy kobiety lubią podejmować trudne decyzje, czy wolą, gdy to mężczyźni decydują i decydują tak, aby było dobrze kobietom?
Czy kobiety cenią sobie zasoby materialne, czy nie przeszkadza im, gdy mężczyzna jest bezrobotny, bezdomny i chciałby być utrzymankiem?
Czy kobiety lubią mężczyzn którzy posiadają pasje i są interesujący, wszechstronni? Czy kobiety lubią nudziarzy? Czy kobiety lubią mężczyzn, którymi interesują się też inne kobiety?
Czy kobiety lubią mężczyzn bez ambicji?
Czy kobiety kochają pantofli, kanapowców i ślamazarnych?
Czy kobiety odczuwają pożądanie do większości mężczyzn, czy do ściśle wybranych?
Czy kobietom podoba się większość mężczyzn?
Czy kobietom podobają się wskaźniki genetyczne jak twardy, gęsty, zarost, gruba nieblada skóra, dobre umięśnienie, niski głos?

Te i wiele innych punktów pokazuje jak wiele wymagań posiadają kobiety, a jak rzadko potrafią kochać mężczyzn którzy tylu korzyści kobietom nie oferują

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kobiety mają wyższe wymagania od mężczyzn

Kolejna kopipasta?

Bleh...

3

Pytanie czy nowy użytkownik jest autorem tego artykułu, a wtedy ok czy też skopiował go z cudzego bloga i nie informuje o tym...?

4

Cześć Wideletz smile

5 Ostatnio edytowany przez X77 (2018-04-03 22:21:01)

Cóż.... to jest prawda, choć wiem, że wielu(zwłaszcza kobiet) będzie się zarzekać, że tak nie jest.....

6

X77 napisał/a:

Cóż.... to jest prawda, choć wiem, że wielu(zwłaszcza kobiet) będzie się zarzekać, że tak nie jest.....

Tak nie jest.

7

Kocham Pana Pączka! (Ktory zostal tak nazwany nie bez powodu big_smile)

Wniosek z tego, że chyba nie jestem kobietą:P

8

Ja czekam na księcia z bajki.

9

Obraź się na ewolucję. *czesc*

10

Versuskasandra napisał/a:

Zapewne każdy z nas zna chociaż jednego romantyka, który był typowym wrażliwcem, pisał wiersze, listy, przejmował się wszystkim co dotyczy jego związku, dawał serce na dłoni, szanował bezgranicznie, brzydził się krytyką kobiet i zrobiłby dla swojej kobiety wszystko. Człowiek ten powinien być ideałem kobiet, ponieważ podobne zachowania zauważyć można w filmach romantycznych, ale i matki tak wychowują synów.

Nigdy w życiu nie spotkałam takiego faceta :'(

11

Nya napisał/a:
Versuskasandra napisał/a:

Zapewne każdy z nas zna chociaż jednego romantyka, który był typowym wrażliwcem, pisał wiersze, listy, przejmował się wszystkim co dotyczy jego związku, dawał serce na dłoni, szanował bezgranicznie, brzydził się krytyką kobiet i zrobiłby dla swojej kobiety wszystko. Człowiek ten powinien być ideałem kobiet, ponieważ podobne zachowania zauważyć można w filmach romantycznych, ale i matki tak wychowują synów.

Nigdy w życiu nie spotkałam takiego faceta :'(

To nic nie straciłaś big_smile A jak spotkasz to wiej !!

12 Ostatnio edytowany przez Husky (2018-04-04 14:34:19)

Wiem, że to tylko kolejny nudny troll, ale tak dla dla beki wersja zwrotna dla biednego frustrata ;D

Kilka pytań

Czy mężczyźni wybierają kobiety silniejsze fizycznie?

Czy mężczyźni wybierają kobiety silniejsze psychicznie?

Czy mężczyźni wybierają niezdecydowane kobiety?
Czy  mężczyźni lubią stanowcze kobiety?

Czy mężczyźni lubią pewne siebie kobiety?

Czy mężczyźni lubią, kiedy kobieta traktuje ich jak niezaradnych?

Czy mężczyźni szukają księżniczki z bajki?

Czy mężczyźni oczekują emocji gdy wybierają kobiety?

Czy mężczyźni wybierają wyższe od siebie?

Czy mężczyźni wybierają mądrzejsze od siebie kobiety?
Czy mężczyźni chcą być dumni z kobiety?

Czy mężczyzna chciałby się przed kolegami CHWALIĆ kobietą?

Czy mężczyźni chcą, by kobiety miały wiele umiejętności?

Czy mężczyźni lubią dziewice, które nigdy wcześniej nie miały życia towarzyskiego?

Czy mężczyźni kochają zakompleksione kobiety, zamiast takich, które jako doświadczone istoty znają swoje potrzeby?

Czy mężczyźni dają poczucie bezpieczeństwa, czy go u kobiet szukają?

Czy mężczyźni lubią kiedy to kobiety podejmują trudne decyzje, czy może wtedy czują się urażeni?

Czy mężczyznom nie robi różnicy status materialny, czy może przeszkadza im, gdy kobieta zarabia więcej od nich i osiągnęła od nich wiele więcej w życiu zawodowym?
Czy mężczyźni lubią kobiety które nie posiadają pasji i nie są interesujące?(lol, mój ulubiony podpunkt)
Czy mężczyźni lubią nudziary?
Czy mężczyźni lubią kobiety, którymi interesują się też inni mężczyźni?

Czy mężczyźni lubią kobiety z dużymi ambicjami?

Czy mężczyźni kochają złośliwe, narzekające zołzy?

Czy mężczyźni odczuwają pożądanie do większości kobiet, czy tylko do wybranki serca?

Czy mężczyznom podoba się większość innych kobiet poza partnerką?

Czy mężczyznom podobają się wskaźniki genetyczne jak długie gęste włosy, gładka cera, zgrabna sylwetka?

Ps. Wszelka niekonsekwencja w intencji zadawanych pytań została zachowana;)

13

Zdarzają się tacy panowie. Prawda jest, że kobiety   szukają wrażliwego i miłego romantyka. Ale jak go spotkają to wcale nie są nim zachwycone.

14

Kijan457 napisał/a:

Prawda jest, że kobiety   szukają wrażliwego i miłego romantyka.

Ja nie szukam takiego. Więc nieprawda tongue

15

santapietruszka napisał/a:
Kijan457 napisał/a:

A facet która stawia na romantyzm od czasu do czasu, wcześniej stawiając sprawę na ostrzu noża?

16 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-04-04 15:47:33)

Nonname napisał/a:
Kijan457 napisał/a:

A facet która stawia na romantyzm od czasu do czasu, wcześniej stawiając sprawę na ostrzu noża?

Ja nie jestem romantyczna i zanudziłabym się z romantykiem. Nie lubię dostawać kwiatków, czytania wierszy na głos, a spacery po plaży o zachodzie słońca chętnie, ale na pewno nie będę patrzeć w gwiazdy... Nie oznacza to, że szukam tzw. badboya, bo sądzę, że do tego zmierzasz. Taki wrażliwy romantyk niech sobie poszuka jakiejś kobiety, która mu dom ogarnie i pranie wypierze (a pewnie i jeszcze trzeba na takiego zarobić), jak on będzie łaził z głową w chmurach, ja tam wolę facetów konkretnych i życiowych.

17

Ja nie jestem romantyczna i zanudziłabym się z romantykiem. Nie lubię dostawać kwiatków, czytania wierszy na głos, a spacery po plaży o zachodzie słońca chętnie, ale na pewno nie będę patrzeć w gwiazdy... Nie oznacza to, że szukam tzw. badboya, bo sądzę, że do tego zmierzasz.

Czytanie wierszy i patrzenie w gwiazdy to chyba parodia romantyzmu. Swego czasu jak pisałem z dziewczyną to lubiłem walnąć jakimś cytatem co podpada pod paragraf "romantyczny" Do badboy'a z kolei to mi spooooro brakuje, w sumie to i dobrze bo zawsze mi kojarzyli się z ignorantami

18

Nonname napisał/a:

Ja nie jestem romantyczna i zanudziłabym się z romantykiem. Nie lubię dostawać kwiatków, czytania wierszy na głos, a spacery po plaży o zachodzie słońca chętnie, ale na pewno nie będę patrzeć w gwiazdy... Nie oznacza to, że szukam tzw. badboya, bo sądzę, że do tego zmierzasz. Taki wrażliwy romantyk niech sobie poszuka jakiejś kobiety, która mu dom ogarnie i pranie wypierze (a pewnie i jeszcze trzeba na takiego zarobić), jak on będzie łaził z głową w chmurach, ja tam wolę facetów konkretnych i życiowych.

Mój typ to inteligentny, dobry i odpowiedzialny. Wydaje mi się,  że jest na wymarciu. Albo dawno zaobraczkowany,
Najwyżej skoncze z kotami jak to się mówi.  Tylko jest jeden problem, nie widzę się z kotami w mieszkaniu sad

19

rossanka napisał/a:

Mój typ to inteligentny, dobry i odpowiedzialny. Wydaje mi się,  że jest na wymarciu. Albo dawno zaobraczkowany,
Najwyżej skoncze z kotami jak to się mówi.  Tylko jest jeden problem, nie widzę się z kotami w mieszkaniu sad

Co to znaczy "dobry"? Chciałbym to porównać z moją definicją bycia dobrym dla kogoś.

Druga sprawa, inteligencję można teoretycznie zmierzyć testami :z Chociaż ja zawsze wzbraniałem się przed wynikami moich testów na ten temat u wszelkich psychiatrów, psychologów(ożek bardziej o dziwo) i ośrodkach psychiatrycznych. Taka wiedza jest dla siebie szkodliwa.

20

rossanka napisał/a:

ja się "śmieję", ze skończę jak violetta villas, tylko bez takiego talentu i tak pieknych włosów. Zatem wiesz, nie musza być koty, mogą być psy

21

Pietruszko!
Wreszcie znalazłam kogoś, kto też nie lubi dostawać kwiatów big_smile
wszyscy znajomi mi powtarzają, że ograniczam mojego faceta mówiąc mu, że nie chcę, żeby mi przynosił kwiaty, bo tego nie lubię big_smile

22

Nirvanka87 napisał/a:
rossanka napisał/a:

ja się "śmieję", ze skończę jak violetta villas, tylko bez takiego talentu i tak pieknych włosów. Zatem wiesz, nie musza być koty, mogą być psy

Hahaha. Tak z psami siebie widzę,  też kiedyś powiedziałam,  że skończę jak pani Villas. Tzn obłoze  się psami naokoło.
Przecież mi nikt nie zabroni.
Co do kwiatów,  to też nie jestem zbyt romantyczna,  nie chce żadnych kwiatów.  Wolę kogos, kto nie zwieje  jak będą problemy i kogoś inteligentnego. Kolacji przy świecach i patrzenia sobie w oczy mi nie trzeba.
Mój poziom romantyzmu pełza  gdzieś na poziomie zero.

23

A jeszcze bezpośrednio nawiązując do tematu to ja już wieeele razy spotkałam się z takim podejściem facetów przy ocenianiu dziewczyny jako potencjalnej partnerki: "miła, mądra, ogarnięta, ładna, ale... nie ma tego czegoś". I kto tu ma zawyżone wymagania neutral

24

Ja nie przepadam za romantykami.  Wolę jednostki mocno stąpajace po ziemi. Co nie wyklucza innych cech np czułości, opiekuńczosci.

25

Kobiety mają wyższe wymagania od mężczyzn

statystycznie to prawda. Ten pogląd wspiera też psychologia ewolucyjna, która jasno mówi, że kobiety więcej inwestują w potomka, więc mają dużo wyższe wymagania selekcyjne, faceci idą bardziej w ilość. Pogódź się z rzeczywistością, albo dalej nap... głową w mur, powodzenia big_smile

26

Chomikowa napisał/a:

Kobiety mają wyższe wymagania od mężczyzn

statystycznie to prawda. Ten pogląd wspiera też psychologia ewolucyjna, która jasno mówi, że kobiety więcej inwestują w potomka, więc mają dużo wyższe wymagania selekcyjne, faceci idą bardziej w ilość. Pogódź się z rzeczywistością, albo dalej nap... głową w mur, powodzenia big_smile

Za to podobnie jest też z faktem, iż statystycznie znaczna większość wolnych mężczyzn nie chce się wiązać z kobietami z dzieckiem(innego faceta) lecz wybiera kobietę bez przychówku, gdyż nie chcą inwestować w obcego potomka. I tu też ostatnie zdanie z zacytowanego tekstu jak najbardziej ma miejsce. smile

27

Ale to chyba nie zależy od płci, tzn przypuszczam, że większość kobiet też wybierze mężczyznę bez dziecka (osobiście miałabym duży problem, żeby związać się z kimś kto ma dziecko, zwłaszcza małe).

28

Husky napisał/a:

Ale to chyba nie zależy od płci, tzn przypuszczam, że większość kobiet też wybierze mężczyznę bez dziecka (osobiście miałabym duży problem, żeby związać się z kimś kto ma dziecko, zwłaszcza małe).

Hmm... racja. Ale chcę zauważyć iż kobiet które agresywnie osądzają i wyzywają od czci i wiary facetów którzy nie chcą być ojczymami jest znacznie więcej, niż facetów analogicznie mających o to samo pretensje do kobiet bądź nawet takich, jak autor wątku.
Ba, nawet na niejednym forum/wątku/wypowiedzi można bez problemu odnieść wrażenie, że kobiety o wiele gorszą mają opinię(a wręcz plują jadem) o facetach którzy nie chcą wychowywać cudzego potomka niż nawet o takich którzy porzucają swoje partnerki/żony na wieść o tym, że jest z nim w ciąży.

29

X77, nigdy się z czymś takim niespotkałam... na tym forum też widziałeś takie wypowiedzi?
Oczywisci wierzę, że samotna, sfrustrowana kobieta mogłaby w ten sposób reagować, ale to musi wynikać z głębokich wewnętrznych problemów danej jednostki:/
Nawet jesli ktoś zdecyduje sie na związek z osobą posiadającą dziecko, to przecież nie można  z gruntu wymagac zaangażowania w opiekę.

30

Kazda kobieta przy wyborze stalego partnera ma jakies wymagania, kwestia tylko co dla kogo jest wazne.
Kazdy ma swoje kryteria, ktorymi (swiadomie lub mniej) sie kieruje.

31

Husky napisał/a:

X77, nigdy się z czymś takim niespotkałam... na tym forum też widziałeś takie wypowiedzi?

Tak, gdzieś na tym forum zostałem nawet nazwany toksykiem za to że wyraziłem zdanie o tym dlaczego lepiej unikać relacji związkowych z samotnymi matkami będąc samemu wolnym a tym bardziej niedoświadczonym z kobietami chłopcem.

Husky napisał/a:

Oczywisci wierzę, że samotna, sfrustrowana kobieta mogłaby w ten sposób reagować, ale to musi wynikać z głębokich wewnętrznych problemów danej jednostki:/

No to wychodzi na to, że takich kobiet jest bardzo wiele i nawet nie każda z nich jest samotną matką.

Husky napisał/a:

Nawet jesli ktoś zdecyduje sie na związek z osobą posiadającą dziecko, to przecież nie można  z gruntu wymagac zaangażowania w opiekę.

Wygląda jednak na to, że to tylko dla Ciebie i może jeszcze kilku Tobie podobnym kobietom jest to oczywiste.
Większość kobiet wszędzie głosi że "jak facet pokocha kobietę to automatycznie pokocha jej dziecko". I do żadnej z nich nie dociera, że w taki sposób to nie działa.

32 Ostatnio edytowany przez Leśny_owoc (2018-04-07 16:36:09)

Benita72 napisał/a:

Kazda kobieta przy wyborze stalego partnera ma jakies wymagania, kwestia tylko co dla kogo jest wazne.

Od tego zacznijmy. Nie brać pod uwagę tylko naszych potrzeb, ale również interesujący nas typ kobiety/mężczyzny. Albowiem znowu będzie zabawa w "powinien/powinna się do mnie dostosować". Ale niby dlaczego?

Kijan457 napisał/a:

Zdarzają się tacy panowie. Prawda jest, że kobiety   szukają wrażliwego i miłego romantyka. Ale jak go spotkają to wcale nie są nim zachwycone.

Pytanie brzmi: co za tm idzie? smile Ja tam mam w jakimś stopniu romantyka, ale nie ma On nic z przewrażliwionego mężczyzny. Tu temat się zamyka. Niestety jest mało "prawdziwych" romantyków (takich z wyboru - chcą tacy być, a nie ma to być na zasadzie "to działa na kobiety, a ja nie mam nic innego do zaoferowania to czemu nie?"), a raczej pełno tych co wybrali tę drogę z powodu kompleksów/emocjonalnego rozchwiania i wówczas powstaje coś dziwnego. Taki nastolatek, którego ojciec w żadnym stopniu nie wychowywał.
Także trzeba odróżnić romantyka od osoby chodzącej z głową w chmurach. To jest ogromna różnica. Cechy romantyka nie wykluczają innych cech.

Bynajmniej ja tak mam, że choćby miał 100 zalet, a jedną wadę z którą nie potrafiłabym funkcjonować to basta.

33 Ostatnio edytowany przez X77 (2018-04-07 17:16:21)

Leśny_owoc napisał/a:
Benita72 napisał/a:

Od tego zacznijmy. Nie brać pod uwagę tylko naszych potrzeb, ale również interesujący nas typ kobiety/mężczyzny. Albowiem znowu będzie zabawa w "powinien/powinna się do mnie dostosować". Ale niby dlaczego?

Gdzieś na innym forum na podobne stwierdzenie jako odpowiedź przeczytałem: "bo miłość jest bezwarunkowa", "że się kogoś powinno kochać za nic"...

Serio? Jak się kogoś kocha, ba, jak jest się w kimś zakochanym to automatycznie oczekuje się od tego kogoś odwzajemnienia, że dla tej osoby także będziemy priorytetem(tak, jak ona dla nas) a nie tylko opcją. A samo to, już jest COŚ i tu też już występuje tu zasada "coś za coś".
Więc powiedzenie o bezwarunkowej miłości jednak nie ma miejsca.

Leśny_owoc napisał/a:

Także trzeba odróżnić romantyka od osoby chodzącej z głową w chmurach. To jest ogromna różnica.

Nigdy nie widziałem romantyka, który nie ma w jakimkolwiek sensie głowy w chmurach. Nawet nie potrafię sobie takiego wyobrazić..... Romantyzm automatycznie wiąże się z marzycielstwem.
Dlatego uważam to za kulę u nogi podobnie jak prawictwo.

34

X77 napisał/a:
Leśny_owoc napisał/a:
Benita72 napisał/a:

Gdzieś na innym forum na podobne stwierdzenie jako odpowiedź przeczytałem: "bo miłość jest bezwarunkowa", "że się kogoś powinno kochać za nic"...

Serio? Jak się kogoś kocha, ba, jak jest się w kimś zakochanym to automatycznie oczekuje się od tego kogoś odwzajemnienia, że dla tej osoby także będziemy priorytetem(tak, jak ona dla nas) a nie tylko opcją. A samo to, już jest COŚ i tu też już występuje tu zasada "coś za coś".
.

Bezwarunkowo kocha sie tylko swoje dziecko, czyli dziecko kocha sie za to, ze jest, - doroslego raczej kocha sie za to, KIM jest.

35

Benita72 napisał/a:
X77 napisał/a:
Leśny_owoc napisał/a:

.

Bezwarunkowo kocha sie tylko swoje dziecko, czyli dziecko kocha sie za to, ze jest, - doroslego raczej kocha sie za to, KIM jest.

I tu bym polemizował.... Wobec dziecka każdy jednak ma jakieś oczekiwania, plany, marzenia itp.
Poza tym napisałaś "swoje dziecko", a to już jest coś, będące kluczem do zakwestionowania "całkowitej, bezwarunkowej" miłości. Raczej nie każda osoba będzie skłonna do pokochania nie swojego dziecka, a dokładniej mówiąc - większość. I to nie zależnie od płci.
Co nie znaczy, że takie sytuacje się nie zdarzają, ale raczej mają to miejsce o u osób, które z jakiegoś(przeważnie biologicznego powodu jak np. bezpłodność) własnych dzieci mieć nie mogą. A i to podejrzewam, że w głębi duszy te osoby bardzo żałują tego, że te dziecko nie jest ich biologiczne.

36 Ostatnio edytowany przez Benita72 (2018-04-07 18:01:17)

X77 napisał/a:
Benita72 napisał/a:

I tu bym polemizował.... Wobec dziecka każdy jednak ma jakieś oczekiwania, plany, marzenia itp.
Poza tym napisałaś "swoje dziecko", a to już jest coś, będące kluczem do zakwestionowania "całkowitej, bezwarunkowej" miłości. Raczej nie każda osoba będzie skłonna do pokochania nie swojego dziecka, a dokładniej mówiąc - większość. I to nie zależnie od płci.
Co nie znaczy, że takie sytuacje się nie zdarzają, ale raczej mają to miejsce o u osób, które z jakiegoś(przeważnie biologicznego powodu jak np. bezpłodność) własnych dzieci mieć nie mogą. A i to podejrzewam, że w głębi duszy te osoby bardzo żałują tego, że te dziecko nie jest ich biologiczne.

Tak, pisząc tu o dziecku odnosilam sie do wlasnego, biologicznego dziecka.  Nie wiem, jak jest w innych przypadkach, np dzieci adoptowanych przez pare, albo przez jednego z partnera w związku, - mysle, ze to moze byc trudniejsze.

37

X77 napisał/a:
Benita72 napisał/a:

Lepszym przykladem byloby zwierze domowe, bo tutaj nawet tych oczekiwan, planow i marzen byc nie musi.

Versuskasandra
Co do wygladu to chyba faktycznie przecietnemu mezczyznie podoba sie znacznie wiecej kobiet niz przecietnej kobiecie, ale o ile zdarzalo mi sie zobaczyc brzydkiego kolesia z niezla laska, to juz prawdziwie przystojnego z prawdziwie brzydka chyba nigdy.

Posty [ 37 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Kobiety mają wyższe wymagania od mężczyzn

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024