Atrakcyjna sylwetka - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1 Ostatnio edytowany przez Versuskasandra (2018-04-03 16:20:02)

Temat: Atrakcyjna sylwetka

Kilka lat temu do naszego nieszczęśliwego kraju przyszła z Ameryki moda na bycie fit. Ma to swoje wymierne korzyści. Wszak zdrowy tryb życia jest dla wszystkich wskazany. Jednak zdaje się, że nasze ukochanie polskie dziewczyny po raz kolejny ukazały głupotę i brak spójności.

Zacznijmy od tego, że obecnie kobiety oczekują od mężczyzn bycia wysportowanym. Kilka lat temu było to nie do pomyślenia i zwykli, szczupli goście chodzili na randki. Obecnie co raz więcej dziewczyn z góry odrzuca zaloty “niewysportowanego” amanta, z prozaicznego powodu, jakim niewątpliwie jest brak widocznej rzeźby i muskulatury.

Co wspólnego ma wysportowanie z dużymi mięśniami? Zdaniem naszych polskich kobiet ma i to wiele!

Dziewczyny nie dostrzegają różnicy między mężczyzną uprawiającym sport, a pompującym sztucznie mięśnie na siłowni. Dla nich ten drugi jest wysportowany.

Mam znajomego, który od lat gra w piłkę. Sporo czasu spędza na boisku.
Nigdy nie był na siłowni. Nie ma problemu z nadwagą, nie jest przesadnie chudy, jest po prostu szczupły, ale i wysportowany. Niemniej kobiety nie uważają go za atrakcyjnego i wysportowanego, a jego kolegę spędzającego mnóstwo czasu na siłowni, owszem.

Żeby było śmieszniej kobietki piszą że charakter jest najważniejszy i decydujący. Jednak co z tego skoro już na wstępnie potrafią odrzucić interesującego faceta, tylko z powodu braku odpowiedniej sylwetki.

Mówi się że mężczyźni patrzą od kobiet bardziej na wygląd. To nonsens. Wystarczy założyć konto na portalu społecznościowym by zobaczyć kto cieszy się większym powodzeniem.

Zwykła dziewczyna, która nigdy nie była na siłowni, jest w miarę szczupła, przyciągnie mężczyzn. A facet, który jest szczupły i niczego nie ćwiczył, nie osiągnie takiego zainteresowania.

Mężczyźni zainteresują się kobietą o średnio atrakcyjnym ciele – tj takim zwykłym bez treningu na siłowni. Natomiast kobieta nie będzie śliniła się na widok zwykłego szczupłego mężczyzny, który nigdy niczego nie ćwiczył. Dopiero mocno wyrzeźbione mięśnie przyciągną wzrok dziewczyny. Dowodzi to, że laski mają o wiele większe wymagania. My mężczyźni obejrzymy się za zwykłą dziewczyną, lecz ona nie będzie zainteresowana normalnym chłopakiem, bo żeby on był dla niej atrakcyny, jego ciało musi być przypakowane.

Problem staje się tym większy, że nie wszyscy faceci mają ciało podatne na trening i robienie masy. Jedni za sprawą ćwiczeń rosną w oczach, a inni chociaż wylewają z siebie pot, odżywiają się, wolno nabierają masy, przez co pierwsi mają znaczną przewagę w relacjach z dziewczynami. Kiedy siłownia nie była w modzie jak teraz, takiej różnicy nie było. Wszyscy byli mniej więcej na jednym poziomie. O sukcesie decydowało podejście i charakter, rola wyglądu była mniej istotna.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Atrakcyjna sylwetka

To nie jest prawda co piszesz. Ja z sylwetki jestem miśkiem i można o mnie powiedzieć wszystko, ale nie to że jestem wysportowany. I przypadki, gdy byłem skreślany na starcie za brak atrakcyjnej sylwetki to naprawdę rzadkość. No ale może ja celuję w inną grupę docelową niż takie dziunie myślące stereotypami smile

3

Versuskasandra napisał/a:

Mówi się że mężczyźni patrzą od kobiet bardziej na wygląd. To nonsens. Wystarczy założyć konto na portalu społecznościowym by zobaczyć kto cieszy się większym powodzeniem.
Zwykła dziewczyna, która nigdy nie była na siłowni, jest w miarę szczupła, przyciągnie mężczyzn. A facet, który jest szczupły i niczego nie ćwiczył, nie osiągnie takiego zainteresowania.
Mężczyźni zainteresują się kobietą o średnio atrakcyjnym ciele – tj takim zwykłym bez treningu na siłowni.

No ja miałam kilka razy konto na portalu randkowym i mam zupełnie inne doświadczenia.

4

Mnie nadmierna muskulatura wręcz odrzuca - zdecydowanie wolę facetów, którzy siedzą w książkach niż na siłowni;)

5

Proszę, abyś nie zakładał kolejnych wątków na temat swoich stereotypowych przekonań. Kobiece forum nie jest najlepszym miejscem do wylewania męskich frustracji.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024