Kobiety mają większe wymagania od mężczyzn? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Kobiety mają większe wymagania od mężczyzn?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 27 ]

Temat: Kobiety mają większe wymagania od mężczyzn?

Postanowiłem napisać gdyż od jakiegoś już czasu chodzi mi po głowie pewna refleksja.

Mimo młodego wieku od lat zgłębiam wiedzę zarówno z zakresu psychologii, jak i socjologii.
Analizuję ludzkie zachowanie i wyciągam wnioski. Ostatnio zastanowiło mnie to, czy kobiety w obecnych czasach nie mają zawyżonych wymagań.

Obserwując moich męskich znajomych dochodzę do wniosku, że wiele im do szczęścia nie trzeba. Oczywiście obejrzą się za piękną kobietą, lecz nie wymagają od swojej partnerki jakieś niecodziennej urody, wystarczy im dziewczyna o której można powiedzieć "niebrzydka", a zatem zwykła, normalna kobieta może być w ich oczach atrakcyjna.

Inaczej w moim odczuciu jest w przypadku kobiet. Patrząc na liczne wypowiedzi moich koleżanek, odnoszę wrażenie że panie szukają faceta atrakcyjnego. I nie chodzi tu bynajmniej o zadbanego, czystego, schludnie ubranego, w miarę ładnego. Kobiety szukają znacznie atrakcyjniejszego partnera, niż mężczyźni. I tak przeciętna dziewczyna, może zostać przez wielu mężczyzn określona jako - ładna, natomiast zwykły facet nie zostanie nazwany przez płeć piękną mianem - ciacha, jeśli z wyglądu nie jest co najmniej 9/10.

Moim zdaniem kobiety mają obecnie wyższe wymagania. Kobieta o której można powiedzieć, że jest 6/10 uznawana jest przez facetów za ładną. Natomiast aby facet został nazwany przystojnym, jego wygląd musi w 10-cio stopniowej skali zawierać minimum 9 oczek.

Przyjrzałem się ostatnim niepowodzeniom randkowym moich przyjaciół i zdziwiło mnie, to że mężczyźni zostali odrzuceni przez kobiety przeciętne - średnie z twarzy, lekka nadwaga. Natomiast koleżanki które z pewnością nie zakwalifikowałyby się do konkursu miss, odrzucały facetów z powodu ich wyglądu.

Przeprowadziłem również eksperyment. Założyłem dwa konta na portalu społecznościowym badoo. Na jednym z profili wstawiłem zdjęcia typowego ciacha, na drugim zwykłego faceta.
Jakie było moje zdziwienie kiedy okazało się, że pierwszy cieszy się ogromnym powodzeniem, a drugi niekoniecznie. Przyznam szczerze, że najbardziej zdziwiło mnie to, że nie najpiękniejsze kobiety ze sporą nadwagą zaczepiały tego przystojniaka, a nie zwracały uwagi na drugi profil. W tym wszystkim największym zaskoczeniem była reakcja samych kobiet. Kiedy z pierwszego profilu po krótkiej rozmowie spytałem o to czy byłyby na tyle wyrozumiałe, że zrobiłyby "loda" na pierwszym spotkaniu, 90% się zgodziło.

Kiedy napisałem do tych samych kobiet z innego profilu, znaczna część z nich nie odpisała.
Grupka, która zdecydowała się na kontakt, nie była zainteresowana spotkaniem, a próba przejścia na tematy seksu skończyła się fiaskiem.

Z tego doświadczenia wynika również, że atrakcyjniejsze kobiety odmawiały seksu na pierwszym spotkaniu, nawet kiedy zapraszał przystojniak. Natomiast chętnie zgadzały się na zwykłe spotkanie typu spacer, kawiarnia, kino. W przypadku drugiego profilu, nie odnotowałem jakiegokolwiek większego przejawu zainteresowania.

Na koniec wspomnę o pewnej znajomej. Mogę opisać ją w taki sposób: niewysoka, lekka nadwaga, mało zgrabna, z twarzy przeciętna. Kiedy wychodzi do klubu podrywa wyłącznie największych przystojniaków. Jedynie na nich zwraca uwagę. I tak ona 5/10 skutecznie uwodzi mężczyzn 9/10. Mimo, że sama nie jest zbyt atrakcyjna nie umawia się z przeciętnymi mężczyznami.

Na tej podstawie wychodzę z założenia, że kobiety mają większe wymagania.

Zgadzacie się z tym?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kobiety mają większe wymagania od mężczyzn?

Postanowiłam napisać,bo po przeczytaniu tego tekstu z dupy, od jakiegoś czasu, chodzi mi po głowie pewna refleksja.W sumie,to tak od rana,jak napisałeś panie bidny tongue
Mimo Twojego młodego wieku,od lat zgłębiasz wiedzę na temat tego...dlaczego tylko Renia Rączkowska Cię kocha?
Analizujesz ludzkie zachowania i nijak nie potrafisz wyciągnąć wniosków.Zastanawiasz się,czy kobiety w obecnych czasach nie maja zawyżonych wymagań?

Może będę w stanie Ci pomóc?

Obserwujesz męskich znajomych i dochodzisz do wniosku,że wiele im nie potrzeba...co biorąc pod uwagę Twoje spostrzeżenia, jest całkiem normalne i prawdziwe,bo oni tak jak Ty, są prawikami z kompleksami.Oczywiście,obejrzą się za piękną kobietą(nie dla psa kiełbasa,jak to mówio),lecz nie wymagają od swojej partnerki Reni jakiejś niecodziennej urody.Wystarczy dobry chwyt i praktyka big_smile
Niech będzie taka...niebrzydka,zwykła...w Twoich oczach...i rencach(i podobnych Tobie przyjaciół) słodka i atrakcyjna.

Patrząc na kobiety widzisz,że szukają one faceta
Ba,w dodatku atrakcyjnego faceta...albo nawet mężczyzny . Wygogluj sobie to zagadnienie,bo nie mam czasu teraz,na zbędne pierdolamento.

Wracając...zadbanego,czystego,schludnie ubranego.Nawet te przeciętne,na które się nie łapiesz,szukają ciacha.

Z nieukrywaną radością spoglądasz na randkowe perypetie swoich przyjaciół,gdzie widzisz,że jest to constans i nie tylko Ty masz takiego pecha w znalezieniu panny.Co gorsza,te mniej atrakcyjne babeczki,zawsze wyhaczą jakiegoś księcia z bajki,mając na Ciebie totalną zlewę.
Jakaż niesprawiedliwość!!!

Cóż,nawet Twoje naukowe,podkołdernikowo-śmierdnikowe badania i eksperymenty potwierdzają tę regułę. Szoke!
Nawet jak założyłeś fikcyjne konta(te z ciachem i przeciętniakiem)okazało się,że nie kwalifikujesz się,żeby Ci panna zrobiła loda. ..życie,kolego.Ale może dostaniesz status Premium na Redtube?
Jak nie,to pozostaje  gimnastyka akrobatyczna i spełnianie się samemu w miłości francuskiej.Przecież nie będziesz chodził Ty,Renia i jakaś panna do kina,na spacer czy kawiarni?
Na koniec wspomnę o Twojej znajomej...tej 5/10...ta to ma szczęście,co?Samych przystojniaków rwie?
Hmmm....a może oni,zamiast myśleć główką,myślą głową?
Może nie zabierają ze sobą pięciopalczastej dłoni, imitującej pochwę,na spotkanie?
No ja tam nie wiem?

W każdym razie,na tej podstawie wychodzę z założenia...że jesteś czysto popiertolony i powinieneś zastanowić się nad swoim podejściem do płci przeciwnej.

Na samiusienieńszy koniec.

Postaraj się trochę panie Prawiczku,bo Twoje wytnij-wklej ,jest tak oklepane na innych portalach(jak chcesz to podeślę linka),że rzygać się chce.
Napisz nieswoje wywody   do Reni,jej się pożal,pocałuj i dobrze się wyśpijcie,bo wam wali na dekiel.

Albo...jak potrafisz samodzielnie sklecić kilka logicznych zdań,wróć tu... i napisz, o co Tobie się rozchodzi.

Aha...bo zapomniałabym...ten temat pojawia się cyklicznie.
Pan FilozoW wkleja "wytnij wklej" co jakiś czas,aby dać upust własnej frustracji.

Bajooooo big_smile

3

FilozoW napisał/a:

Kobiety szukają znacznie atrakcyjniejszego partnera, niż mężczyźni.

Nie ma się co dziwić. Jest więcej heteroseksualnych, niż homoseksualnych mężczyzn. Kobiety mają w zakresie wyboru lepsze perspektywy. Chociaż muszę przyznać, że nie znam niezadbanego geja. Oh well...
Mam nadzieję, że chociaż w niewielkim zakresie pomogłam rozwiązać nękające Cię zagadnienie...
Przekaż pozdrowienia Reni big_smile

4 Ostatnio edytowany przez lilly25 (2016-05-29 09:57:56)

Był tutaj taki temat o hipergamii kobiet, może ona (w sensie : hipergamia) odpowiada-koresponduje z zagadnieniem które poruszyłeś.

Kobiety najprawdopodobniej mają większe wymagania bo jako samice ponoszą większe koszty ewentualnej kopulacji (ciąża), samce stawiają na ilość bardziej niż na jakość.

5 Ostatnio edytowany przez Klio (2016-05-29 10:05:56)

lilly25 napisał/a:

Był tutaj taki temat o hipergamii kobiet, może ona (w sensie : hipergamia) odpowiada-koresponduje z zagadnieniem które poruszyłeś.

Dodam,jeszcze że najprawdopodobniej kobiety mają większe wymagania bo jako samice ponoszą większe koszty ewentualnej kopulacji (ciąża).

Nie. Z tematem Filozofa koresponduje temat: Jezdem siam, taki siam! I to wszystko wina kobiet!

6

Klio napisał/a:
lilly25 napisał/a:

Dodam,jeszcze że najprawdopodobniej kobiety mają większe wymagania bo jako samice ponoszą większe koszty ewentualnej kopulacji (ciąża).

Nie. Z temat Filozofa koresponduje temat: Jezdem siam, taki siam! I to wszystko wina kobiet!

Roz...yebałaś mnie Klio big_smile

Yes,yes,yes..o to właśnie chosi big_smile

7 Ostatnio edytowany przez lilly25 (2016-05-29 10:02:45)

Ale mi się wydaje że może tak być faktycznie z powodu o którym wspominałam : ponieważ kobieta jako samica ponosi większe koszty ewentualnej kopulacji (ciąża) szuka mężczyzny który wyda się jej w jakiś sposób wyjątkowy, i lepszy od niej, natomiast mężczyzna jako samiec stawia bardziej na ilość samic, a nie ich jakość.

8

lilly25 napisał/a:

natomiast mężczyzna jako samiec stawia bardziej na ilość samic, a nie ich jakość.

Zgadza się. Filozof chciałby postawić na ilość. Oj, chciałby!

9

Lilly...ale my nie rozkminiamy Teorii Darwina.

A gdyby nawet,to bez urazy...widzimy tu zagubione ogniwo big_smile

10

majkaszpilka napisał/a:

A gdyby nawet,to bez urazy...widzimy tu zagubione ogniwo big_smile

big_smile big_smile big_smile

11 Ostatnio edytowany przez Manzanita (2016-05-29 11:10:27)

Część panów nie może przyjąć spokojnie do wiadomości, że jeżeli oni zaklasyfikują jakąś kobietę jako średnioatrakcyjną/ledwieprzeciętną, to:

a) wcale nie znaczy to, że ta kobieta nie będzie dla innego superlaską,

b) ona sama nie musi również automatycznie uważać się za brzydką. Stąd to jej odważne, uwieńczone sukcesem, startowanie do atrakcyjnych facetów.

A przecież powinna spuścić z tonu... wink

12

majkaszpilka, teraz wylewam łzy w poduszkę, gdyż nie mogę się podnieść po Twoim jakże elokwentnym ciosie smile

Nie będę się z Tobą sprzeczał, gdyż trudno podjąć wojenkę na argumenty, z taką inteligentną kobietą jak Ty. W końcu stronię od wszelkiej maści pejoratywnego nazewnictwa, więc nie mógłbym równać się z takim tuzem inwektywów smile

Wszystko sprowadzasz do seksu, masturbacji, określasz nieznanych Tobie ludzi mianem prawiczków. Ostrych słów używasz niczym kot swych szponów w trakcie polowania na małą myszkę. Oj Ty rozbójnico smile

Wracając do poważnej dyskusji. Nie raz widziałem gdy przeciętny facet spojrzał się za zwykłą dziewczyną i nazwał ją "ładną", a taka normalna kobieta żeby powiedziała o facecie - przystojny, wręcz niemożliwe to jest.

13

FilozoW napisał/a:

majkaszpilka, teraz wylewam łzy w poduszkę, gdyż nie mogę się podnieść po Twoim jakże elokwentnym ciosie smile

Nie będę się z Tobą sprzeczał, gdyż trudno podjąć wojenkę na argumenty, z taką inteligentną kobietą jak Ty. W końcu stronię od wszelkiej maści pejoratywnego nazewnictwa, więc nie mógłbym równać się z takim tuzem inwektywów smile

Wszystko sprowadzasz do seksu, masturbacji, określasz nieznanych Tobie ludzi mianem prawiczków. Ostrych słów używasz niczym kot swych szponów w trakcie polowania na małą myszkę. Oj Ty rozbójnico smile

Wracając do poważnej dyskusji. Nie raz widziałem gdy przeciętny facet spojrzał się za zwykłą dziewczyną i nazwał ją "ładną", a taka normalna kobieta żeby powiedziała o facecie - przystojny, wręcz niemożliwe to jest.

Cóż za elokwencja??
Wyspałeś się,czy może te twoje wywody zaczerpnąłeś ze strony,gdzie dostałeś odpowiedzi?

Panie wytnij -wklej? ?

Jeżeli już wklejasz czyjeś teksty,popraw je choć trochę,bo łatwo ciebie wyłapać tongue

Co do sedna twoich wynurzeń..nie wiem,kto spłyca i wynaturza pewne sprawy?Wydaje mnie się,że jednak ty...ja jedynie przetłumaczyłam z twojego na nasze, tę stertę bzdur,oraz  próbę traktowania kobiet instrumentalnie,poprzez takich...jak ty.
Gdybyś dzieciaku wyłapał kontekst,zapewne wiedziałbyś do czego sprowadza się mój wywód powyżej.Ale i tu,nie dałeś rady i polazłeś na łatwiznę..."bo tak".
Mam cy latka cy i pół...i mam swój świat big_smile

Tak więc.Masz trzy wyjścia...rozumiem,że Renia się buntuje...
albo zaczniesz używać mózgu,słuchać,i czasami otwierać otwór gębowy, aby się wypowiedzieć...a nie lecieć z krytyką na baby,bo są takie złe....co gorsza wklejając wypowiedzi z różnych for,portali.
Albo zostać z Renią.
Albo zostać gejem.

Wybór jest twój.Powodzenia

14

Mówisz, wklejam jakieś teksty? W tej bajce był też smok?

Opowiem Tobie pewną historię. Mam znajomego Krzysia. Założył badoo i pisał z pewną dziewczyną. Olała go, ot tak po prostu. W opisie ma wklepane że szuka kogoś na stałe, identycznie jak mój kumpel.

Dziewczyna 150, 70kg wagi, z twarzy nie powala.

Odezwałem się do niej z fake konta i od razu była gotowa na spotkanie.

15

A tego tekstu z Vinted nie wziąłeś,prawda?

16 Ostatnio edytowany przez FilozoW (2016-05-29 12:10:53)

Wziąłem, to zbyt mocne słowo. Udzielam się również u konkurencji. A jaki masz nick tam? smile

17 Ostatnio edytowany przez Klio (2016-05-29 12:11:11)

FilozoW napisał/a:

Opowiem Tobie pewną historię. Mam znajomego Krzysia. Założył badoo i pisał z pewną dziewczyną. Olała go, ot tak po prostu. W opisie ma wklepane że szuka kogoś na stałe, identycznie jak mój kumpel.

Odezwałem się do niej z fake konta i od razu była gotowa na spotkanie.

Głęboka ta przypowieść... Ziarno padające na skały i ziarno padające na żyzną glebę...
Czy coś jeszcze? Może od razu przejdziemy do gwoździa programu: kazania na górze...

Chyba, że wystrzelałeś się już w pierwszym poście...

18

A mnie się wydawało,że tam napisał ktoś inny...no popacz,no.
A inne portale..jeszcze ktoś inny...szok tongue

19

majkaszpilka napisał/a:

A mnie się wydawało,że tam napisał ktoś inny...no popacz,no.
A inne portale..jeszcze ktoś inny...szok tongue

Frustracja nie została ukojona... Krzysiu źródeł problemu szuka dalej...
A nie sory, kolega Krzysia big_smile

20

FilozoW napisał/a:

Wziąłem, to zbyt mocne słowo. Udzielam się również u konkurencji. A jaki masz nick tam? smile

Nie mam,bo się tam nie udzielam.Mam za to pamięć jak słoń i wszystko co przeczytam mam w głowie przez lata...szczególnie takie urocze pierdy tongue

No i co z tą panną?Zaprosiłeś do parku...czy odpadła w przedbiegach?Do poprzedniczki? tongue

FilozoW napisał/a:

Mimo młodego wieku

Czyli?

22 Ostatnio edytowany przez CatLady (2016-05-29 15:05:44)

lilly25 napisał/a:

Kobiety najprawdopodobniej mają większe wymagania bo jako samice ponoszą większe koszty ewentualnej kopulacji (ciąża), samce stawiają na ilość bardziej niż na jakość.

To, że faceci lecą na "przeciętne" dziewczyny, a dziewczyny na nieprzeciętnych facetów jest najzupełniej normalne. Przecież to właśnie faceci mawiąją: może być potwór, ważne, żeby miał otwór. Nie wiem, co autora tak dziwi. Chyba jedynie to, że on nawet na przeciętne nie może się załapać.

Filozow napisał/a:

No i co z tego? Czego dowodzi ta historia? Że jak on łaskawie do niej napisał, to ona MUSI być zainteresowana? Nie podałeś też, ile wzrostu i wagi ma wspomniany Krzysiu...

23

Że się tak wetne w środku dyskusji, przecież to bardzo dobrzegu,  że ma się wymagania.Powiedziałabym zdrowy objaw.Nie ma się o co oburzać.

24

rossanka napisał/a:

Że się tak wetne w środku dyskusji, przecież to bardzo dobrzegu,  że ma się wymagania.Powiedziałabym zdrowy objaw.Nie ma się o co oburzać.

Eno, żartujesz... Jak to tak? Kobiety? Wymagania? Jak one śmią?! wink

25

CatLady napisał/a:
rossanka napisał/a:

Eno, żartujesz... Jak to tak? Kobiety? Wymagania? Jak one śmią?! wink

Bo miec (rozsadne)wymogi to już wyższa szkoła jazdy; )

Mniej fizjologowania to prędzej dziewczynę jakąś znajdziesz. Wnioskuję że masz naście lat, maks 20. Dziewczyny w tym wieku są dosyć "specyficzne". Dużo kompleksów, hormonów i fiu bździu w głowie i mało która wie co, kogo chce. Większość zejdzie na ziemię, część nawet zbyt nisko i zostanie z kompleksami. Część zostanie z przekonaniem o własnej zajebistości i te zazwyczaj odkrywają dlaczego najlepszy wieczór to wino, kot i komedie romantyczne (plus dużo chusteczek na łzy). A pozostałe 90% zostanie normalnymi kobietami z skonkretyzowanymi wymaganiami i znajdzie sobie normalnego faceta.

27

Jedne mają większe wymagania drugie nie. Trudno tak uogulniać zwłaszcza jeżeli chodzi o czyjeść upodobania bo każdy ma różne. Myśle że i niektórzy mężczyźni mają wysokie wymagania jak i kobiety. Pół biedy jeżeli ktoś sporo oczekuje ale jest w stanie to samo dać, gorzej jak niektórzy ludzie mają wymagania z kosmosu a sami niewiele oferują, pod względem wyglądu czy majętności.

Posty [ 27 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Kobiety mają większe wymagania od mężczyzn?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024