Pierwsza wizyta u ginekologa - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Pierwsza wizyta u ginekologa

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

Temat: Pierwsza wizyta u ginekologa

Za dwie godziny mam pierwsza wizyte u ginekologa. Jestem dziewica i jestem przerazona na smierc. Jesli powiem lekarzowi ze chce zrobic tylko usg oraz byc zbadana po prostu zewnetrznie a nie chce miec badania przez ofbyt albo pochwe to moze mnie do tego zmusic?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pierwsza wizyta u ginekologa

do niczego Cię nie może zmusić.
Zależy od tego, w jakiej sprawie do niego idziesz. Czasami nie ma przeciwskazań, żeby dziewica była zbadana normalnie. Badanie zewnętrzne samo chyba niewiele powie.

3

i jak przeżyłaś to badanie?

4

Na pewno nie jesteś pierwszą jego taką pacjentka. Nie ma się czego bać ;-)

5

Jak po tej wizycie?

6

Też to przeżywałam, dlatego idźcie do dobrego ginekologa, musi być delikatny. Mnie akurat się udało, podkreśliłam, że to była moja pierwsza wizyta.

7

A ile masz lat Marta?

8

Podczas mojej pierwszej wizyty u ginekologa zgłosiłam, że chciałabym aby lekarzem była kobieta. Jakoś lepiej mi było iść do kobiety niż rozbierać się przed obcym facetem. Pani ginekolog wypytała mnie o wszystko, również o to czy jest to moja pierwsza wizyta, czy współżyłam, o stosowaną (lub nie) antykoncepcję, o choroby. Badała mnie bardzo delikatnie, mówiła po kolei co teraz będzie się działo i do czego to potrzebne. Trochę śmiała sie z tego, że chciałam się rozbierać w gabinecie zamiast skorzystać z osobnego pomieszczenia obok, takiej jakby łazienki znajdującej się w gabinecie. Skąd mogłam wiedzieć, że to dla pacjentek a nie prywatny kibelek pani doktor? smile

Ja też trafiłam na cudowną Panią ginekolog. I też bardzo zależało mi na tym, żeby była to kobieta. Była bardzo delikatna i wszystko mi tłumaczyła. Każdemu życzę takiego lekarza! smile

10

A skad takiego lekarza znalazlas i gdzie?

11

Moją pierwszą wizytę też wspominam dobrze, pani doktor była bardzo miła i rzeczowa, wszystko mi wyjaśniła co i jak

12

A ja swoją wspominam źle, bo trafiłam na wyjątkowo niemiłą kobiete która nie była zbyt delikatna, ale teraz mam swoją lekarkę która jest najlepsza na świecie, cierpliwa, wszystko tłumaczy i naprawdę stara się żeby pacjent czuł się komfortowo ale trzeba pamiętać że snie idzie się do ginekologa dla lekarza tylko po to żeby sprawdzić stan swojego zdrowia smile

13

Ile masz Agata lat

Miałam krwawienie z pochwy nie wiem o co chodzi może to okres

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Pierwsza wizyta u ginekologa

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024