Cześć kobietki, to głównie pytanie do Was,chociaz jeśli jest tu jakiś Pan to odpowiedzi tez mile widziane :-) jak o siebie dbacie żeby zawsze czuć sie i wyglądać dobrze? Jakas dieta, cwiczenia, a może suplementy?
Ja cwicze 3 razy w tygodniu ale zadnej specjalnej diety nie mam. Po prostu staram sie nie jesc zadnych ,,smieci''. Slodycze tez odstawilam, a jak juz mam na cos ochote to siegam po owoce, najczesciej to po swiezo wyciskane soki.
3 2018-02-16 22:41:43 Ostatnio edytowany przez Kociks (2018-02-16 22:42:32)
Zadbaj o swoją głowę. Zdrowie psychiczne jest podstawą dobrego samopoczucia. Jeśli w tej kwestii wszytsko jest ok, to rób po prostu to co lubisz. W ten sposób najlepiej o siebie zadbasz, bo dostarczysz sobie dokładnie tego, co sprawia że czujesz się szczęśliwa.
Wysiłek fizyczny zawsze jest dobrym pomysłem.
4 2018-02-17 17:52:13 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2018-02-17 17:53:17)
Po prostu staram sie nie jesc zadnych ,,smieci''. Slodycze tez odstawilam, a jak juz mam na cos ochote to siegam po owoce, najczesciej to po swiezo wyciskane soki.
Podobnie
. Odzwyczaiłam się od cukru, potrafię bez niego żyć i jest mi z tym bardzo dobrze
. Chęć na słodkie zastępuję owocami. Zaznaczam, ze takie chęci mam już baaardzo rzadko, bo odkąd się od cukru odzwyczaiłam, to minęły wszelki słodyczowe i wilcze apetyty. Piję tylko wodę, naturalne soki (niesłodzone) i herbaty ziołowe.
Poza tym raz na jakiś czas pozbawiam się toksyn z organizmu. Nauczyłam się pozytywnie myśleć. Komfort psychiczny jest niezmiernie ważny, a moze nawet najważniejszy.
kamiss napisał/a:Po prostu staram sie nie jesc zadnych ,,smieci''. Slodycze tez odstawilam, a jak juz mam na cos ochote to siegam po owoce, najczesciej to po swiezo wyciskane soki.
Podobnie
. Odzwyczaiłam się od cukru, potrafię bez niego żyć i jest mi z tym bardzo dobrze
. Chęć na słodkie zastępuję owocami. Zaznaczam, ze takie chęci mam już baaardzo rzadko, bo odkąd się od cukru odzwyczaiłam, to minęły wszelki słodyczowe i wilcze apetyty. Piję tylko wodę, naturalne soki (niesłodzone) i herbaty ziołowe.
Poza tym raz na jakiś czas pozbawiam się toksyn z organizmu. Nauczyłam się pozytywnie myśleć. Komfort psychiczny jest niezmiernie ważny, a moze nawet najważniejszy.
Tylko pewnie takie naturalne soki to drogie w sklepach?
Ostatnio w jednym widziałam i jakieś 4zł było za tylko 300ml...
tajemnicza75 napisał/a:kamiss napisał/a:Po prostu staram sie nie jesc zadnych ,,smieci''. Slodycze tez odstawilam, a jak juz mam na cos ochote to siegam po owoce, najczesciej to po swiezo wyciskane soki.
Podobnie
Poza tym raz na jakiś czas pozbawiam się toksyn z organizmu. Nauczyłam się pozytywnie myśleć. Komfort psychiczny jest niezmiernie ważny, a moze nawet najważniejszy.Tylko pewnie takie naturalne soki to drogie w sklepach?
ja miedzy innymi z tego powodu zrezygnowalam ze sklepowych sokow i sama przygotowuje sobie w domu, mze spory, ale jednorazowy wydatek
staram się przeznaczyć chociaż godzinę w ciągu dnia dla samej siebie
relaks, długa kąpiel, muzyka. i tak jak moje poprzedniczki zrezygnowałam ze słodkich przyjemności a za to piję dużo naturalnych soków
możecie w takim razie polecić jakąś wyciskarkę? może i warto by było kupić a skorzystałaby cała rodzinka
Przede wszystkim staram się spać 8h na dobę (choć nie zawsze mi to wychodzi), gotować własne, pożywne obiady, a nie korzystać z zastępników, no i suplementuję witaminę D3.
możecie w takim razie polecić jakąś wyciskarkę? może i warto by było kupić a skorzystałaby cała rodzinka
Moge polecic firmy Muke bo sama ja mam i mimo czestego uzywania nic sie nie psuje i jest sprawna. Poza tym ma dluga gwarancje to sie nie boje ze sie cos popsuje.
A jak radzi sobie z twardymi warzywami? I czy jest głośna?
Właśnie pozytywnie zaskoczylo mnie to że cicho pracuje. a co do warzyw to radzi sobie doskonale. Nie załuję że kupiłam
13 2018-02-22 19:52:19 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2018-02-22 19:52:36)
Tylko pewnie takie naturalne soki to drogie w sklepach?
Przerzuć się na wodę z cytryną
. A taki sok pij od święta lub zainwestuj w wyciskarkę i sama wyciskaj.
Oprócz tego jest na rynku ogromny wybór różnych herbat, które smakują nawet na zimno jako mrożone.
paula187 napisał/a:Tylko pewnie takie naturalne soki to drogie w sklepach?
Przerzuć się na wodę z cytryną
. A taki sok pij od święta lub zainwestuj w wyciskarkę i sama wyciskaj.
Oprócz tego jest na rynku ogromny wybór różnych herbat, które smakują nawet na zimno jako mrożone.
Wodę z cytryną bardzo lubię
Ale z jej piciem to już bywa różnie. Staram się codziennie rano wypić taką szklankę wody. A wyciskarke zamowie na dniach ![]()
15 2018-02-26 08:50:08 Ostatnio edytowany przez vinnga (2018-02-26 09:05:36)
Najlepszym wyjściem jest rozpoczęcie ćwiczeń fizycznych i oczywiście prawidłowa dieta. Nie ma szans, żeby w ten sposób nie wyglądać i przede wszystkim nie poczuć się młodziej
Ja szukałam dużo w internecie na ten temat i wreszcie trafiłam na bloga: SPAM
Tematyka sportowa, okołosportowa i zdrowego stylu życia. I blog działa przy największej wyszukiwarce trenerów i instruktorów sportowych. Naprawdę warto zajrzeć ![]()
Kolego bez reklam proszę
Nie wiem czy ktoś jest zainteresowany ale wyciskarka kupiona. Dzięki wszystkim za podpowiedzi. Zdecydowałam się na tą z muke, co polecała jedna z was i jak na takie domowe użytkowanie to działa bez zarzutów. Jeszcze raz dziękuję, soki robię od kilku dni ale ochota na słodycze mija, a jak już dopada to robię taki soczek ![]()
17 2018-03-15 10:16:35 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-03-15 11:25:11)
Ja oprócz ćwiczeń i zdrowego odżywiania postawiłam na masaże, relaksują mnie, poprawiają krążenie i oczywiście pomagają w różnych dolegliwościach kręgosłupa. Nie mam czasu na codzienne dojeżdżanie do masażysty, a prywatne wizyty masażysty w domu to też nie mały koszt. Zakupiłam sobie fotel masujący , bardzo dobry wybór mają naspamowanie i umieszczanie reklam na forum, jest niezgodne z regulaminem i kiedy chcę wskakuję na niego i mam super masaż w domu. Polecam to wam kobitki , będziecie na pewno zadowolone :-)
18 2018-04-10 17:22:11 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-04-10 18:16:26)
Ja dużo się ruszam i staram się zdrowo odżywiać; dużo warzyw przede wszystkim, a dzień też zaczynam od szklanki wody z cytryną; do tego dwie łyżki dziennie toniku spam, bo na serce, wzmocnienie kondycji skuteczny; bardzo dobrze się czuję, a rozmiar ubrań cały czas ten sam ![]()
19 2018-04-19 11:29:54 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-04-19 11:41:16)
Ja też się dużo ruszam, aktywność jest zbawienna, przynosi niesamowite efekty
Dodatkowo, korzystałam z metamorfozy z SPAM , bo jestem laikiem modowym, nie znam się zupełnie na tym.. nie wiem jakie spodnie pasują do mojej figury itd. Makijażyści też mi zaproponowali ciekawe propozycje na lekki codzienny makijaż. Jak porównuje zdjęcia przed i po... niewiarygodna zmiana, jest w szoku, nie dowierzam zmianie
Oczywiście wygląd to jedno, ale chyba też trzeba pamiętać o takich rzeczach jak wewnętrzna radość
Jak człowiek jest smutny, to nawet dobry ciuch nie pomoże ![]()