4-letnia przerwa w nauce a studia - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STUDIA, SESJA I ŻYCIE STUDENCKIE » 4-letnia przerwa w nauce a studia

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: 4-letnia przerwa w nauce a studia

Witam
W tym roku skończę 23 lata, a więc będę 4 lata po napisaniu matury; po maturze chciałem isć na medycynę, ale wyjechałem za granicę i zostałem prawie  3 lata. Teraz wróciłem do Polski i zastanawiam się nad medycyną ( zdałem maturę na wystarczającą ilość punktów żeby się dostać), tylko że zauważyłem że niestety ta prawie 4-letnia przerwa od ksiażek obniżyła moje zdolnosci intelektualne, chyba gorzej zapamiętuję   nowe informacje i trudniej jest mi się skoncentrować. Czy jest tutaj może ktoś kto również zaczął studia z opóźnieniem i czy takie opóźnienie nie wpłynęło negatywnie  na jego zdolności umysłowe ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: 4-letnia przerwa w nauce a studia

Myślę że jesteś na tyle młody że nie powinieneś mieć problemów z ponownym wdrożeniem się w rytm nauki. Pewnie trochę czasu Ci to zajmie ale nie widzę powodów, dlaczego w wieku 23 lat miałbyś nie móc intelektualnie podołać studiom smile Ludzie podejmują studia w wieku 30, 40 lat i dają radę, zatem dasz i Ty.
W ramach ćwiczeń może rób sobie sam powtórki z biologii/chemii która przyda Ci się na studiach?

3

Moja mama poszła na studia przed 40tką smile więc da się jak się tylko chce.
Będzie Ci ciężko z przestawieniem się na to, że znowu trzeba się uczyć i to naprawdę sporo, ale co do zdolności intelektualnych to tylko masz takie wrażenie.

4

Trochę Ci zajmie pewnie przystosowanie się do innego trybu funkcjonowania i nauki, ale poradzisz sobie. Polecam, w każdym wieku, rozwijać się.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STUDIA, SESJA I ŻYCIE STUDENCKIE » 4-letnia przerwa w nauce a studia

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024