Dziewczyna potrzebuje czasu - prośba o rozmowę. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Dziewczyna potrzebuje czasu - prośba o rozmowę.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

Temat: Dziewczyna potrzebuje czasu - prośba o rozmowę.

Hej Wam. Otóż chciałbym opisać mój problem i poszukać wsparcia czy odpowiedzi ze strony kobiet i nie tylko, ale boje się że moja obecnie była dziewczyna to zobaczy jako że bardzo sporadycznie przegląda to forum, a wtedy w 100% skojarzy fakty i będę na straconej pozycji. Wiem, że to dość nietypowe ale czy mógłbym prosić o PW w tej kwestii? Z góry dziękuję.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dziewczyna potrzebuje czasu - prośba o rozmowę.

W kobiecym języku stwierdzenie "potrzebuję czasu" najczęściej oznacza żegnaj.

3

niestety ale oznacza to papa mi dziewczyna po powiedzeniu "potrzebuje czas"- zrobiła ze mnie kolege.

4

Chodzi o to, że sytuacja jest dosyć pokręcona bo z jeden strony potrzebuje czasu, a z drugiej jakoby chciała powrotu i daje mi szansę.

5

Hermitude napisał/a:

Chodzi o to, że sytuacja jest dosyć pokręcona bo z jeden strony potrzebuje czasu, a z drugiej jakoby chciała powrotu i daje mi szansę.

Poczytaj trochę forum. Z reguły ten czas i szanse są potrzebne, aby ułożyć sobie inny związek i zabezpieczyć drogę powrotu, gdyby tam nie wyszło. Piszesz "sytuacja pokręcona" i własnie o to chodzi żebyś czekał i zastanawiał o co chodzi.

6

Hermitude napisał/a:

Chodzi o to, że sytuacja jest dosyć pokręcona

Nie jest.
Każdego dnia na tym forum prowadzone są przynajmniej trzy identyczne wątki. Twój będzie dzisiaj czwartym.
Jutro powstaną następne, a pojutrze kolejne. Nie ma takiej możliwości, żeby ktoś cię rozpoznał i skojarzył,
bo nawet piszecie wszyscy dokładnie tak samo i dokładnie to samo.
Kolega balin wyjaśnił ci wszystko co powinieneś w tej sytuacji wiedzieć, aby podjąć odpowiednie decyzje.
I nie, odpowiednie decyzje, to nie jest dawanie czasu na zastanowienie, płaszczenie się i czekanie na rozwój wypadków.

7

Hermitude napisał/a:

To co poprzednicy mówili, dziewczyna chce o Ciebie odejść, a że mówi o czasie o możliwym powrocie? Kilka możliwych scenariusz, jest ktoś trzeci i jego jeszcze nie jest pewna, jeszcze siebie nie przekonała, ze chce odejść i trzecia rozmiękcza odejście w czasie. Piszesz, ze daje Ci szanse ale na co? Żebyś bardziej się starał, nadskakiwał, rozpaczał, prosił? Naprawdę chcesz się na to zgodzić? Moja rada zachowaj spokój, rozejrzyj się w otoczeniu czy jest ktoś nowy - chłopak(pamiętaj że może by niepozorny), przyjaciółki, obserwuj zachowanie dziewczyny czy nie zmieniły się jej priorytety życiowe. Obserwuj nie komentuj, wnioski zachowuj dla siebie, jeśli będziesz jej wytykał efekt będzie odwrotny od oczekiwanego. I najważniejsze nie proś się.

8

Pokręcona ze względu na fakt, że potrzebuje czasu a kontaktuje się ze mną. Gdy raz podczas rozmowy bardziej odburkiwałem niż rozmawiałem (ale to raczej przez to że to była 23 i niechętnie siedziałem w pracy) to zadała mi pytanie czy nie zmieniłem zdania co do chęci bycia z nią przez własnie ten stosunek jaki miałem w trakcie rozmowy. Nawet nie spotkaliśmy się aby o tym porozmawiać, po prostu dostałem długą wiadomość na komunikatorze o czasie, przemyśleniach i braku kontaktu. Tak na prawdę chciałem to rozwiązać twarzą w twarz nawet usłyszeć słowo nie, ale w twarz. Także gdy już ustaliliśmy wspólne spotkanie w jeden z tych nielicznych dni gdzie oboje kończymy pracę podobnie nie doszło do niego i prawdopodobnie przez to, że kilka dni przed ów rozmową po prostu byłem ze znajomymi na piwie i jej bliska koleżanka mnie widziała. Dowiedziała się o tym i po tej akcji już nie było kontaktu i olanie sprawy co do spotkania. Moja siostra stwierdziła że zabolały ją 4 litery bo zamiast płakać w poduszkę Ty się bawiłeś, skoro ona może to i Ty możesz, a takie krzyżowanie planów to też nie poważna zagrywka. Od tamtej pory była kilkudniowa cisza i dosłownie 2 dni temu dzwoniła do mnie koło 12 w nocy kiedy ja byłem w pracy, nie odbierałem bo chust wie czego chciała. Także sam już nie wiem co jest grane. Ja się jakoś rehabilituje przez ten czas tak na prawdę. Z jednej strony mi jej brak i serce mówi abym z nią był, ale z drugiej rozum twierdzi że 2 razy się do tej samej rzeki nie wchodzi i to zostawi skazę.

9 Ostatnio edytowany przez evalougo (2018-01-28 14:09:47)

Siostra i panowie tutaj mają rację.
"Przyjemnie" jest mieć kogoś w obwodzie, a tak się składa, że teraz najprawdopodobniej Ty w nim jesteś.
Oczywiście, że się kontaktuje, bo widocznie sprawa z potencjalnie nowym chłopakiem nie jest stuprocentowo pewna.
I co to za głupie pytania z jej strony, czy nadal masz chęci z nią być? Może boi sie, że gałąź ja zrzuci, zanim na dobre chwyci się drugiej? Wiesz, upadki z drzew bywają bolesne.

10

Z tego co piszesz to raczej traktuje Ciebie niepoważnie, masz być chyba takim kołem ratunkowym, czyli będzie miała doła to zadzwoni lub się spotka. Te telefony mają charakter kontrolny, typu co robisz, co planujesz, poznałeś kogoś? Oczywiście ona dalej potrzebuje czasu żeby się zastanowić nad wami? I to pytanie czy chcesz z nią być, jest po to żeby w Tobie wzbudzić poczucie winy, no przecież ona chciała tylko przerwy a Ty ją rzuciłeś. I oczywiście pytanie kontrolne czy czasem nie wyrywasz się na wolność, no bo wiesz nie taki jest plan. Toja  siostra ma rację Ty nie możesz spotyka się z kolegami by w dobrym humorze, bawić się tak jak ona, Ty masz ROZPACZAĆ za nią.

11

Przyznaję racje. Co prawda znam ją i nigdy nie przejawiała zagrywek by kogoś innego sobie brać pod uwagę bo sama miała złe przygody w poprzednich związkach z kłamstwem i zdradą. Ja byłem ten pierwszy poważny. Nawet wiem, że były przerwy i się schodziła. Ogólnie ona nad sensem związku myślała już od dłuższego czasu, gdzieś chyba 1.5 miesiąca. Wiedziałem o tym, ale chyba brakowało mi motywacji by coś naprawić bo po prostu nawarstwiło się sporo pierdół. Sporo przeze mnie, ale nie tylko i to w sumie za każdym razem ona wyciągała rękę. Powiem szczerze, że korci mnie by napisać o co jej chodziło z tym ostatnim telefonem o 12 w nocy bo były ich aż trzy z rzędu. Ponadto gdzieś z tyłu głowy myślę sobie, że ma wywalone i już zapomniała o mnie, ale tu również siostra stwierdziła że gdyby miała wywalone to by się spotkała i Ci to powiedziała, a że nie może to znak że ją boli to nadal.

Inna kwestia. Odpowiadała mi w 95% pod każdym względem i to była dziewczyna co miała prawie wszystko co chciałem w kobiecie. Minie mi to idealizowanie? big_smile big_smile

12

No to musisz przeprowadzić szczerą rozmowę... sam ze sobą. Czy chcesz ratować ten związek, czy te pierdoły to pierdoły na które można machnąć ręką. Potem proponuję zadzwonić do niej i spytać co chciała, bo na tym polega związek na rozmowach nie sms-ach.

13

Na ogół jest tak, że jeśli ktoś prosi o przerwę, to już ktoś inny pojawił się na horyzoncie.
Jednak w Twoim przypadku wydaje mi się, że toczycie ze sobą walkę o dominacje w tym związku i żadne nie chce ustąpić. Oboje gracie sobie na emocjach, obrażacie się na siebie i żadne nie chce ustąpić. Jak jedno się odezwie, to drugie strzela fochem i na odwrót. Porozmawiajcie ze sobą smile w cztery oczy.

14

No właśnie dlatego mam mętlik w głowie. Tak jak mówiłem, z jednej strony jakby mam scenariusz gdzie ona się świetnie bawi, zapomniała już o mnie i siedzi ze znajomymi zwłaszcza że dzięki naszej wspólnej znajomej wiem że bardziej się zbliżyła do jednych, których wcześniej sporadycznie widywała. Ale też od niej wiem jakoby nie szukała sobie nikogo i nie wskakiwała od razu do kogoś nowego. Czy to prawda nie wiem. Dlatego też nie mam pojęcia co oznaczają te telefony od niej.

15

Hermitude napisał/a:

Dlatego też nie mam pojęcia co oznaczają te telefony od niej.

Skoro nie odbierasz, to nie wiesz smile

16

Napiszę tak najczęściej po "potrzebuję czasu" następuje odcięcie się od drugiej osoby. Z jakiegoś powodu postanowiło się dać czas i ten czas rozłąki najczęściej jeszcze bardziej uświadamia o słuszności takiej decyzji.

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Dziewczyna potrzebuje czasu - prośba o rozmowę.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024