Do Pan i Panów - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Do Pan i Panów

Witam .
Mianowicie , mam problem z którym od pewnego czasu sobie nie radzę i owladnol moimi myślami.
W pracy mam kolegę starszego od siebie , pracujemy już jakiś czas od początku zerkalismy na siebie itp.
Ale od pewnego czasu nasza znajomość wygląda inaczej patrząc mi w oczy uśmiecha się i bardzo mu szklą się przy tym , zjawia się tam gdzie jestem pomaga , zagaduje wypytuje o moje życie (ostatnio rozmawialiśmy w 4oczy po pracy o moich problemach w związku).
Zaczął pisać do mnie pierwszy , codziennie pyta czy ok czy się wyspałam , i ostatnio zapytał czy nie Jestem zła na niego bo wyglądam jakbym była zła i wyglądał na przejętego... Mianowicie i Ja i on nadajemy na tych samych falach , ale jest jedno Ale nie jestem pewna do końca czy mu się podobam i chciałbym go sprawdzić (np: w kwestii zazdrości z innym kolega z pracy , który mi pomoże w tym ) Jak poprostu poznam po nim w 100% czy mu się podobam czy nie i jakiej reakcji mogę się spodziewać z jego strony jak zareaguje . Nigdy nie byłam w tak dziwnej sytuacji ciągle myślę o nim ....

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Do Pan i Panów

A po co komu takie gierki i sprawdzania? smile masz 18 lat i to pierwszy chłopak, który Ci się podoba?

3

Twój komentarz jest tu nie potrzebny , bynajmniej w takim wydaniu , skoro dodałam taki post to znaczy że proszę o poradę itp czasem i tak jest że człowiek znajduje się i nie może sobie poradzić z byle blachostka .
Każdy jest inny i ma inne myślenie , a strzelać mądrościami tego typu każdy potrafi , a niech ktoś postawi się w sytuacji danej osoby.
I dla sprostowania 18 lat nie mam dzięki ☺️

4 Ostatnio edytowany przez Lady Loka (2018-01-07 22:25:00)

Ale w tym komentarzu zadałam pytanie. Po co Ci takie gierki?
Poza tym skoro rozmawialiście o Twoim związku to oznacza, że w jakiś jesteś? Skoro jesteś w związku to co Cię interesuje zainteresowanie jakiegoś innego faceta?
Ja bym w tym momencie radziła rozstać się z obecnym i dopiero wtedy kombinować.
A i w wypadku kombinowania darować sobie wzbudzanie zazdrości, a po prostu rozmawiać i np. zaprosić na kawę, albo coś w tym stylu. Jeżeli mu się podobasz, to sam wyłapie.
Urządzanie takich scenek do zazdrości, gierki, sprawdzanie, to raczej domena wieku nastoletniego, a nie dorosłych ludzi, którzy przecież powinni już umieć rozmawiać i wyrażać swoje potrzeby zamiast je wyczytywać z twarzy w konkretnych, zaaranżowanych wcześniej sytuacjach.

Edit.
W języku polskim nie stawia się spacji przed przecinkiem wink

monika.monika4 napisał/a:

Witam .
...Jak poprostu poznam po nim w 100% czy mu się podobam czy nie i jakiej reakcji mogę się spodziewać z jego strony jak zareaguje . Nigdy nie byłam w tak dziwnej sytuacji ciągle myślę o nim ....

Nie rób tak. Tak nie robią ludzie dorośli. Po co Ci to ? Co on sobie pomyśli w takiej sytuacji ? Pomyśli sobie, że się nie szanujesz i należysz to tych "puszczalskich".
Zastanów się czy to jest partner dla Ciebie. Czy to jest człowiek, z którym chciałabyś założyć rodzinę ? Jeśli tak to zaproś go na kawę i porozmawiaj z nim o związku.
Swojego partnera zostaw i zacznij od nowa. Wiem, co mówię. Jak tak nie zrobiłem i teraz mam nieudane małżeństwo w którym tkwię.

Również i moim zdaniem zachowujesz się jak nastolatka z tymi pomysłami wzbudzenia zazdrości.
Po pierwsze zerwij ze swoim obecnym, skoro z tym coś chcesz zacząć - m.in. to cechuje ludzi dojrzałych.
Po drugie tak jak napisała Lady Loka, nie baw się w żadne gierki. To głupie, po prostu.

7 Ostatnio edytowany przez Miłycham (2018-01-11 00:07:40)

Ale nie jestem pewna do końca czy mu się podobam i chciałbym go sprawdzić (np: w kwestii zazdrości z innym kolega z pracy , który mi pomoże w tym ) .

Idiotyzm. Pewność w takim sprawach niczemu nie służy. Ciesz się z odkrywania osoby, z kolejnych kroków. Nie wszystko musi być podane na tacy.

8

czasem i tak jest że człowiek znajduje się i nie może sobie poradzić z byle blachostka .

ostatnio rozmawialiśmy w 4oczy po pracy o moich problemach w związku)

widzisz konsekwencje?
tak zwaną przyczynę i skutek?

może warto porozmawiać/przerobić te problematyczne "byle błachostki" z obecnym partnerem big_smile

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024