Depresja - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Depresja

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: Depresja

Witam, moze tutaj ktos mi pomoze. Od jakiegos czasu, w sumie od dluzszego czasu czuje sie tak strasznie zniechecona. Nie jest to calkiem depresja bo w dzien funkcjonuje normalnie, gorzej jest w nocy. Depresje przeszlam gdy bylam w gimnazjum wiec wiem jak to wyglada. Wtedy poradzilam sobie jakos bez pomocy psychologa chociaz bylo ciezko. Teraz juz jestem dorosla i mieszkam sama. Ale czasemi nachodza mnie strasznie mysli i nie mam sie nawet komu wygladac. Wszystko zaczalo sie odkad rozstalam sie z chlopakiem, chociaz tak do konca nie bylismy w zwiazku to wiazalam z nim duzo nadzieje. Od tamtej pory nie moge sie pozbierac. Strasznie to przeszlam, przez kilka tygodni nie moglam normalnie funkcjonowac. Pozniej wszystko sie posypalo i zaczelam miec same problemy. Teraz, po ponad trzech latach myslalam ze jest juz wszystko ok. Wynajelam sama studio bo mialam juz dosc mieszkania z obcymi ludzimi. Poprostu staram sie unikac zbytniego kontaktu a nie mam ochoty wszystkim tlumaczyc czemu taka jestem. Ale odkad mieszkam sama wcale nie jest lepiej bo teraz czuje sie juz calkiem osamotniona. Zastanawialam sie czy nie pojsc do psychologa. Tylko czy on by cos pomogl? Kiedys myslalam nad samobojstwem, teraz juz nie mysle o tym bo wiem ze jesli tutaj bym sie zabila to rodzina mialaby duzy klopot. Mysle czasemi ze w koncu na cos zachoruje bo caly czas zyje w stresiei to by bylo najlepsze wyjscie. Nie jest zle kiedy jestem w pracy tylko jak zostaje sama w domu, najgorzej jest wieczorem. Powiedzcie co myslicie o tym psychologu ? Czy oplaca sie do NIEGO isc?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Depresja

opłaca się. Idź do rodzinnego po skierowanie.

3

Odp: Depresja

Może masz nerwice, a nie depresję. Sama twierdzisz, że na depresję to nie wygląda, ale bardzo przeżyłaś rozstanie. Ewidentnie coś Ci dolega. Poza tym... depresja ma różne oblicza. Młodzieńcza depresja różni się od tej dorosłej więc nie możesz być pewna, że jej nie masz.
Proponuję zażywać deprim (dostępny bez recepty w stanach lekkiej i umiarkowanej depresji), zapisać się do psychologa i zacząć terapię.

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Depresja

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024