Pominięta Siostra - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Pominięta Siostra

Hej dziewczyny chciałabym zasięgnąć rady, bo sama niewiem co o tym myśleć....otóż moja siostra za niecały miesiąc bierze ślub cywilny.Poinformowała min mnie, że na swoim slubie z naszej strony będą tylko rodzice i siostra wraz z swoim narzeczonym (jako para swiadkow) a ze strony przyszłego męża (bo to w jego miejscowosc) będa rodzice i całe rodzeństwo. ...siostra tak postanowiła ze względu na to, aby uciąć wszelkie koszta z noclegiem itp....mnie osobiście jest bardzo przykro itp czuje się pominięta.Siostra jako przyszly świadek organizuje jej mały wieczór panieński,  i teraz niewiem czy pójść?  Chociaż to nie jest najważniejsze,  gdyż mnie na tej uroczystości nie będzie,  a co z prezentem?  Proszę o waszy punkt widzenia.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2017-12-19 15:01:28)

Odp: Pominięta Siostra

Też byłoby mi przykro na Twoim miejscu... No ale tak wybrała - ja bym nie szła na panieński i prezentu też bym nie kupowała. Zlożyłabym tylko życzenia.

3

A ja bym sie nie wczuwala i rozumiem mlodych, nie kazdy chce miec wesele, nie kazdy chce wydawac na to pieniadze, dla wielu jak i dla mnie to po prostu slub. Na moim tez praktycznie nikogo nie bylo, tez bylo przykro rodzinie, ale ja nikomu na zlosc tego nie zrobilam, slub wzielam bo kocham meza, ale cala ta slubna otoczka mnie nie kreci.

Ciesz sie ze Cie poinformowala bo ja nawet tego nie zrobilam, znaczy akurat moja siostra ze mna byla, ale reszta rodziny nie, a kocham ich bardzo i to nie bylo nic osobistego smile

4

Tajemniczyklucz12 napisał/a:

Hej dziewczyny chciałabym zasięgnąć rady, bo sama niewiem co o tym myśleć....otóż moja siostra za niecały miesiąc bierze ślub cywilny.Poinformowała min mnie, że na swoim slubie z naszej strony będą tylko rodzice i siostra wraz z swoim narzeczonym (jako para swiadkow) a ze strony przyszłego męża (bo to w jego miejscowosc) będa rodzice i całe rodzeństwo. ...siostra tak postanowiła ze względu na to, aby uciąć wszelkie koszta z noclegiem itp....mnie osobiście jest bardzo przykro itp czuje się pominięta.Siostra jako przyszly świadek organizuje jej mały wieczór panieński,  i teraz niewiem czy pójść?  Chociaż to nie jest najważniejsze,  gdyż mnie na tej uroczystości nie będzie,  a co z prezentem?  Proszę o waszy punkt widzenia.

Myślę tak, jak Cyngli.

Siostra zachowuje się bardzo źle. Na wieczór panieński nie idź - w końcu na to też nikt Cię nie zaprosił hmm a jak nie jesteś zaproszona, prezentu też nie kupuj - też sobie utniesz koszta.

Chyba bym sie poważnie obraziła na taką siostrę...

5

Aczkolwiek skoro zaprasza rodzicow to i siostra powinna byc, u mnie nie bylo nikogo procz siostry ktora dowiedziala sie o tym chyba pare godzin przed slubem wink

6 Ostatnio edytowany przez CatLady (2017-12-19 15:38:06)

Rozumiem cięcie kosztów, ale najbliższa rodzina powinna być. Można nie zaprosić siostry ciotecznej, czy kuzynki, czy wujka z ciotką, ale własną siostrę pominąć? Bo za drogo?

Jaki miałyście kontakt do tej pory?

Oglądałam taką jedną bajkę, w której pominięcie jednej siostry źle się skończyło tongue

7

Małpa69 napisał/a:

Aczkolwiek skoro zaprasza rodzicow to i siostra powinna byc, u mnie nie bylo nikogo procz siostry ktora dowiedziala sie o tym chyba pare godzin przed slubem wink

Ale z tego co wyczytałam, rodzice zostali zaproszeni i druga siostra z narzeczonym również...

8

No wiem wiem dlatego to dopisalam. U mnie z zalozenia mieli byc tylko swiadkowie siostra zostala zabrana spontanicznie. Ale zaprosic kawalek rodziny a kawalek nie, jedna siostre tak, a druga nie to juz jest dosc dziwne.

9

Ja bym nie chciał znać takiej siostry.

10

Nie jestem zaproszona - nie ide ( ani na panienski ani na slub), ale prezentu tez nie kupuje.

11 Ostatnio edytowany przez josz (2017-12-21 15:23:35)

Postawa Twojej siostry jest okropna. Rozumiem, że państwo młodzi finansują wesele z własnych środków. Pana młodego stać na to, żeby zaprosić wszystkich swoich najbliższych, a Twoje siostra ma jakiś problem. Jednak rozwiązanie jakie wybrała jest poniżej krytyki. Co na to Wasi rodzice? Na ich miejscu wzięłabym udział w ślubie, a na znak solidarności z Tobą, zrezygnowała z udziału w przyjęciu. Obraziłabym sie na taka siostrę. Nie daj się w przyszłości wmanewrować w rolę matki chrzestnej.
Nie idź na wieczór panieński i nie wychylaj się z żadnym prezentem.

12 Ostatnio edytowany przez deniscooper (2018-01-17 07:41:07)

Nie wiem czy dobrze zrozumiałam - Ty nie zostałaś zaproszona?

13

Wiem jak się czujesz. Jakiś czas temu byłam w podobnej sytuacji. W moim przypadku była to bardzo bliska (tak myślałam) kuzynka. Nie złożyłam jej nawet życzeń i nie rozmawiałam z nią chyba z rok. Dziś wiem , że dla niektórych kasa jest ważniejsza jak rodzina. Co na to Twoi rodzice?

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024