Przemyślenia - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Przemyślenia

Piszę tu żeby poradzić się w pewnej kwestii. Mianowicie 5 lat temu poznałam chłopaka w którym zakochałam się od razu ( można ? można. big_smile ) Dużo rozmawialiśmy , spotykaliśmy się i tym oto sposobem narodziło się między Nami uczucie , coś wyjątkowego! Niestety dzieliła Nas spora różnica wieku , prawie 10 lat , w ogóle nie było to zauważalne , we wszystkim się rozumieliśmy i tez ja byłam bardzo dojrzała jak na swój wiek więc mieliśmy dużo wspólnych tematów... Myślę , że dla Niego był to znaczny problem ale wiem też , że nie byłam mu obojętna , jednak z czasem zaczęło mi się nudzić pisanie ta nie pewność , chciałam żeby coś się rozwinęło jednak tak długo nie mogliśmy dojść do 'porozumienia' , że zaczęło mnie to męczyć i w momencie kiedy On był gotowy spróbować ja odpuściłam ( byłam zmęczona , coś we mnie wygasło ) no własnie , wtedy tak myślałam po około 2/3 latach rozłąki ja wciąż o Nim myślę i wiem jedno , gdyby tylko była taka szansa zrobiłabym dużo żeby móc z Nim o tym porozmawiać i odnowić to wszystko co było między Nami . Nie zapomniałam o Nim ani przez chwilę , spotykając się z kimś innym ciągle przed oczami miałam jego , chore , wiem ! ale cóż ja mogę... Ma dziewczynę , jest z Nią 1/2 lata dokładnie nie wiem , pamiętam jak opowiadał , że nie jest pewien uczucia do Niej , że nie ma tego czegoś. I to jest problem , nie chce rozbijać Im związku !! Ale nie chce też odpuszczać , może warto odezwać się do Niego , jeszcze raz porozmawiać . Kiedyś tam nie chce żałować , że mogłam to zrobić ale się bałam. Możecie doradzić co w takiej sytuacji ? to dla mnie mega ważne .

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Przemyślenia

Ile masz lat? Wyobrażasz sobie z nim rodzinę? Dzieci dom? Rodzinę za 5 lat? Za 20 lat? Chciałabyś to realizować? Odopowiedz na to pytanie.

Następnie odpowiedz na pytanie... mogłaś go mieć, a nie chciałaś. Gdy go nie ma to go chcesz. Gdy on ma dziewczynę, to go bardzo chcesz. Gdyby on znowu się pojawił, to nabierzesz wątpliwości? Bo on znowu jest a Ty nie jesteś pewna uczucia? On nie jest pewny uczucia? Na 100% wg Ciebie on jest najlepszym człowiekiem, z którym chcesz żyć?

Ostatnie pytanie... On miał dziewczynę 10 lat młodszą, byliście zakochani, chcieliście być ze sobą. Ale on jak ta ciapa miał rozkminy czy warto. Czy Ty go an pewno dobrze poznałaś? Skąd wiesz jaki on jest? Żyliście ze sobą rok, dwa? Może kochasz wyobrażenie o nim? Wirutalna znajomość w romansie jest okej... ale jak trzeba razem żyć, to już zupełnie inny poziom bycia razem, trudności.

3

Czy jesteś pewna, że przez rozłąkę go za bardzo nie idealizujesz? Ma dziewczynę, odpuść, przebolej i przestań o nim myśleć, to Ci przestanie stawać przed oczami na każdym spotkaniu z innym. Za dużo przez to tracisz.

4

Również uważam, że tęsknisz za wyobrażeniem o nim. Przypuszczam, że coś Cię po drodze rozczarowało, więc układasz sobie w głowie scenariusze pod tytułem "co by było, gdyby...", a przecież kiedy mogliście być ze sobą, to nagle okazało się, że razem Wam nie po drodze. Dlaczego uważasz, że dziś mogłoby być inaczej? Pamiętaj też, że on z kimś jest, przez ten czas, jak rozumiem, nie szukał z Tobą kontaktu innego niż koleżeński - na co więc liczysz, co tak naprawdę chcesz osiągnąć? O czym chcesz z nim porozmawiać?

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024