Nie wiem co robić - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

Temat: Nie wiem co robić

Witam was, pewnie już był nie jeden taki temat ale mam problem, jestem z moim mężem 4 lata,jesteśmy młodym małżeństwem , na początku było super a teraz? Mąż cały czas gra na konsoli lub telefonie,wszystkie weekendy siedzę sama bo on gra,nawet nie rozmawiamy o ważnych rzeczach bo on się zaraz złości, wychodzimy tylko do jego rodziców lub na zakupy,noi 3 dni temu zarejestrowałam się na pewnym portalu tak po prostu aby porozmawiać z kim i napisał do mnie pewien mężczyzna, jest przystojny,miło nam się rozmawia,dziwne że po 3 dniach pisze że chce być ze mną,usunął swój profil na tym portalu i teraz się chce spotkać i co ja mam robić ? serce mówi spotkaj się a rozsądek żebym przerwała to..doradźcie mi coś ;/

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nie wiem co robić

Zakończ jedno za nim rozpoczniesz drugie. Skoro rozmowy nie działają... pokaż pozew rozwodowy. Wierz mi, że pomoże. A jak nie, no to weź rozwód a wtedy dopiero zajmij się drugim panem. Bo pamiętaj, że Twój mąż "tylko" gra w gry. A zdrada, to jest już kompletnie coś innego!

3

ale przez to właśnie granie wszystko się psuje,kiedy mu mówię żeby przestał grać to zaczyna oglądać filmiki na telefonie lub się denerwuje i co chwilę mnie pyta ,,i co teraz robimy,, myślę że jestem mu potrzebna tylko do sexu,gotowania i sprzątania, ile razy mu już mówiłam że tak właśnie się czuje, żeby mnie gdzieś zabrał bo jesteśmy młodzi i będzie jeszcze czas na siedzenie w domu,a jeżeli już on chce gdzieś wyjść to albo na mecz albo do jego kolegów i gdy mówię że nie chcę tak iść to on mi na to żebym później nie mówiła że to on nie chce wychodzić,nie rozumie tego że mnie mecze i jego koledzy nie interesują

4

Jak wyobrażasz sobie wyjście z tej sytuacji? Z mężem do tej pory nie udało Ci się porozumieć, więc co zamierzasz dalej?
Zamieść problem pod dywan i poszukać wrażeń na boku, naprawdę uważasz, że to dobre rozwiązanie?
Pomijając już fakt, że szukając towarzystwa innych panów, jesteś wobec męża nielojalna, to dziwi, że ekscytujesz się 3-dniową znajomością z nieznajomym, który JUŻ wiąże z Tobą przyszłość big_smile
Chyba obydwoje z mężem nie dorośliście do małżeństwa.
Moim zdaniem, najpierw przemyśl, jak rozmawiać (nie kłócąc się) z mężem, żeby zechciał Cię wysłuchać, spróbujcie wypracować jakiś kompromis w kwestii spędzania czasu wolnego, może trzeba mu zaproponować terapię uzależnień, może w ogóle terapię małżeńską, jeśli nie potraficie sie dogadać.
Droga, którą chcesz podążać, jest najgorszym rozwiązaniem, które nie naprawi, a raczej pogrąży Twoje małżeństwo, więc może od razu lepiej się rozwieść?

5

z mężem na początku było cudownie, później już mu się chyba znudziło i znalazł sobie inne zajęcie czyli granie, myślę coraz częściej aby zakończyć znajomość z tym nowym bo nie umiałabym zranić męża . Na tym portalu nie szukałam nikogo szczególnego. Spróbuje jeszcze z nim porozmawiać na spokojnie jak się nie zmieni to nie wiem co będzie dalej bo nie zamierzam swej młodości spędzić przed tv

6 Ostatnio edytowany przez nataliabukwas (2017-11-08 15:31:26)

Mysle ze mezowi brakuje konkretnego zajecia. Moze znajdzcie jakies hobby ktore moglibyscie razem uprawiac? Moze on jest uzalezniony od Internetu czy telefonu? Ale i ty znajdz sobie czas dla siebie, rozwijaj sie, pracuj...obserwuj go ale na razie nie podejmuj pochopnych decyzji. Nic zlego nie robi, mozna rozwiazac problem tylko trzeba znalezc sposob. Za cos go pokochałaś, sprobujcie usiasc pogadac i razem cos wymyslic. Zapytaj sie jak on widzi to wszystko. nIech powie ci co mu przeszkadza, dlaczego zamiast spedzac czas z toba ucieka do gier, dlaczego nie chce z toba rozmawiac.

7

tylko że jemu nic nie przeszkadza, mówi ze gra bo lubi,wiem że nic złego nie robi ale mnie rani tym że woli grać niż być ze mną ,to jest tak on siedzi i gra w jednym pokoju a ja w drugim oglądam tv. Jak sie poznaliśmy to nie był taki, wogóle nie grał ani nie oglądał filmów na youtube,odkąd zamieszkaliśmy razem po ślubie wszystko się zmieniło, tak jakby już mu wogóle nie zależało bo już mnie ma więc po co ma się starać

8 Ostatnio edytowany przez nataliabukwas (2017-11-08 16:22:30)

Po slubie zawsze cos sie zmienia, po kilkuletnim zwiazku tez gdy to "opadaja klapki z oczu". Musisz na niektóre rzeczy przymykac oko, zaakceptowac u partnera i wady i zalety, ale gdy jakas granice on przekracza która ty postawilas to nalezy tupnac nogą. Musisz u was znalezc ta równowagę. Niech gra w gry, ale na przyklad gdy ty gdzies wychodzisz albo godzine dziennie przeciez nikt mu nie zabrania ale z jakims umiarem i tak zeby nie przedkładał tego ponad czasu dla was. Ale i ty uszanuj ze moze dla niego to cos fajnego i w jakis sposob to forma relaksu (chodz ja osobiscie nigdy tego nie zrozumiem). Faceci big_smile I nie pisz na zadnym portalach bo to tylko was bardziej porozni i odsunie od siebie.

9

wiem,źle zrobiłam,porozmawiam z nim jeszcze, dziękuje za rade smile

10

sprawdziłam tego z portalu i okazał się szmaciarzem ;] portal usunięty,nigdy więcej smile

11

A w co gra Twój mąż?
Ja kiedyś tez miałem wszystko w dupie, musiałem ratować wioski przed potworami, a kiedy wszystko uratowałem, to przestałem grać. Może musi przejść grę i wszystko wróci do normy.
Pozdrawiam

12

w fife big_smile

13

ja również pozdrawiam smile

14 Ostatnio edytowany przez zabpth (2017-11-09 11:04:23)

W Fife, to fatalnie, nie wróży nic dobrego, typowa gra na męskie posiadówki z browarem. Beznadzieja. Polecam się rozwieść.
Albo zamiast rozglądać się na boki, to możesz spróbować uratować wasze małżeństwo.
Kup mu Wiedźmina 3 z dodatkami, przynajmniej będzie mieć cel w życiu na parę miesięcy,.
Wystarczy przeczekać aż przejdzie, wtedy to już żadna gra nie będzie cieszyć równie mocno, granie straci sens, wszystkie inne będą takie nijakie. Będzie chodził przybity przez jakiś czas, ale do grania w co innego nie będzie już go ciągnąć.
Konsolowcem nie jestem, ale mam X360 w dwóch siatkach, bo sam naprawiałem, miałem również PS4, totalnie chybiony zakup, na szczęście chodliwe, to szybko opchnąłem dalej, kto wie, może to Twój mąż ode mnie kupił big_smile
Nie mniej, jak byś podała model konsoli, rocznik i czy kupiona w polskie czy z zagranicy, to mogę podsunąć parę pomysłów jak uszkodzić, żeby gwarancja nie obejmowała.
A z telefonem prosta sprawa, jak gra to na bank ma neta włączonego, wystarczy robić to co moje siostry i mama, spamowanie zdjęciami, ja nawet już WhatsApp-a nie włączam, bo mi tel pół dnia wisi, zanim wszystko się pościąga.
Możesz tak samo, napier***sz zdjęcia kwiatków, teraz jesień, to walisz zdjęcia liści do usrania i wysyłasz ukochanemu, przyblokujesz tel, może nawet będzie bał się zaglądać.
Wszystko się da.
Pozdrawiam

15

płaczę ze śmiechu big_smile big_smile on ma ps4 smile a na tel nie gra tylko ogląda filmiki smile mogę mu też spamować zdjęciami psa lub kota big_smile i tylko w fife gra smile

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024