Brokuły w kuchni - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!


Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 34 ]

Temat: Brokuły w kuchni

Brokuły to jedno z moich ulubionych warzyw, najczęściej gotuję makaron  brokułami i tartym serem żółtym, czy znacie jakieś ciekawe przepisy z brokułami jako składnikiem bazowym?Chętnie spróbowałabym czegoś orginalnego;-)

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Brokuły w kuchni

Brokuły smażone w śmietanie
    bardzo łatwe
Składniki   
brokuły (mrożone lub świeże)
śmietana 18% - taka do zup i sosów
olej do smażenia lub masło
biały pieprz
sól do smaku    zagotować w garnku wrzątek z solą.
wrzucić brokuły (świeże muszą być podrobione na mniejsze różyczki; mrożone z reguły są w kawałkach) i gotować 10 minut.  NIE WIĘCEJ! brokuły muszą być lekko chrupiące, bo potem będą się dusić. Odcedzić.
na patelni rozgrzać olej.
wrzucić brokuły i dusić 10 minut pod przykryciem, co jakiś czas mieszając.
wlać śmietanę, zamieszać i jeszcze dusić do czasu aż śmietana zgęstnieje odpowiednio.
posolić, popieprzyć do smaku.

Życie ciągle płata mi figle. Myśli, że mam dość sił by iść ciągle pod wiatr...
...A ja mam już oczy pełne piasku, nie widzę nic...

3

Odp: Brokuły w kuchni

ja proponuję brokuły a la szpinak proste do przyrządzenia a moja rodzinka tą potrawę uwielbia
1 duży brokuł
2 łyżki masła
1 łyżka mąki pszennej
1 szklanka mleka
1 łyżka siekanego koperku
2łyżeczki czosnku granulowanego(może być świeży)
cukier,sól
Brokuł umyć,pokroić na mniejsze kawałki i ugotować do miękkości w lekko osłodzonej i osolonej wodzie.Odcedzić,przelać zimną wodą.Z masła i mąki zrobić białą zasmażkę,rozprowadzić ją mlekiem i gotować 5min
stale mieszając aż do uzyskania gładkiego sosu.Sos połączyć z brokułem,dodać czosnek i koperek.Starannie wymieszać,doprawić do smaku i podgrzać.
życzę smacznego!!!

  Miłość - to dwie dusze w jednym ciele. Przyjaźń - to jedna dusza w dwóch ciałach. A gdy miłość łączy się z przyjaźnią, powstaje wówczas jedność podwójna i zupełna.

4

Odp: Brokuły w kuchni

Brokuły robię tak jak kalafior w bułce tartej i jem same albo np do obiadu.

Zapiekanki z brokuła.

Robię zupę:
rosolki w kostce i/lub miesko z kurczaka, 1 pietruszka, kawalek selera, marchew, ziemniaki w kostke i różyczki brokula a na koniec pietruszka i/lub koperek oraz śmietana kwaśna 12 lub 18%

Jak piekę rybe w piekarniku w folii to wrzucam do niej kawałki brokuł.

Robię zwykłe mielone i w środek wkładam rozyczki brokula.

Cały brokul czasem gotuje a potem polewam go podsmazona bulka tarta, ale to jak mi sie nudzi...
Ogolnie uwielbiam go tak jak kalafior.

50 Cent ft. Jeremih - 5 senses

5

Odp: Brokuły w kuchni

Brokuły z fetą i migdałami - przepis znaleziony w necie - smakuje rewelacyjnie (ja nie dodaję tyle czosnku)

Składniki

- brokuły
- 4-5 łyżek oliwy z oliwek
- kilka kropl octu balsamicznego
- łyżeczka musztardy
- 1/2 łyżeczki miodu
- pieprz
- 3-4 ząbki czosnku
- odrobina gorącej wody
- płatki migdałowej opakowanie sera FETA Light
- sól

Brokuły gotujemy na parze, ale żeby nie były za bardzo miekkie. Z oliwy, octu, miodu, musztardy, czosnku i pieprzu robimy sos, żeby nie było grudek rozprowadzamy go dosłownie odrobina gorącej wody. Brokuły dzielimy na mniejsze cząstki. Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni z solą. Układamy na półmisku brokuły, na nich pokrojony w kosteczkę ser FETA, polewamy sosem i posypujemy prażonymi migdałami.

http://www.wielkiezarcie.com/zdjecie.php?id=29969

6

Odp: Brokuły w kuchni

Katbe, jak dla mnie ten przepis to bombowa kolacyjka big_smile

7

Odp: Brokuły w kuchni

Kotoko, zapewniam cię, że przepyszne.... a tajemnicą smaku jest oczywiście sos.... wink

8 Ostatnio edytowany przez aniolek27 (2012-06-12 10:33:01)

Odp: Brokuły w kuchni

Lubię sałatki na ciepło, ostatnio wymyśliłam:

Sałatka brokułowa z makaronem

opakowanie dowolnego makaronu - świetnie sprawdzi się kolorowy
parówki typu frankfurterki
jeden średni brokuł
sól i pieprz
oliwa do gotowania makaronu

Makaron ugotowałam al dente, a brokuł podzieliłam na różyczki. Gotowałam go na parze - należy go równo rozłożyć na półce parowaru bądź w garnku do gotowania na parze nad gorącym bulionem. Powinno wystarczyć ok. 10 minut, ale najlepiej sprawdzić widelcem.
Frankfurterki dzielimy na cztery części, które następnie przedzielamy wzdłuż na połówki, tak by powstały słupki. Dodajemy wraz z brokułem do odcedzonego makaronu.
Doprawiamy delikatnie solą i pieprzem, pamiętając, że nasze składniki podczas gotowania są już lekko doprawione. Podajemy na ciepło.

https://lh3.googleusercontent.com/-Rq_22XdwW0w/T9cMTCvr-vI/AAAAAAAAFoA/jHDzXj06X8Y/s512/Sa%25C5%2582atka%2520broku%25C5%2582owa%2520z%2520makaronem.JPG?gl=IE

Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapominają jak latać

9

Odp: Brokuły w kuchni

zupa brokułowa - z gazetowych wycinków

brokuł
pęczek świeżej włoszczyzny
litr wywaru warzywnego
opak. tortellini z nadzieniem serowym
15 dag śmietankowego serka topionego
250 ml mleka
1 łyżka mąki ziemniaczanej
sól, pieprz
natka pietruszki
oliwa z oliwek

Ja osobiście bym po prostu ugotowała warzywa, jak i tortellini (bez dodatkowego smażenia), a tak to się przedstawia w oryginale:

Brokuł dzielimy na różyczki, włoszczyznę zaś myjemy i kroimy w kostkę. Warzywa smażymy w garnku na dwóch łyżkach oliwy, dodajemy bulion warzywny i gotujemy kilka minut.
Następnie wyjmujemy połowę różyczek z wywaru i odkładamy.
Rozgrzewamy odrobinę oliwy na patelni i smażymy tortellini. Zalewamy je wrzątkiem, gotujemy minute i odcedzamy, po czym schładzamy.

Pozostałe brokuły miksujemy na gładki krem. Mąkę mieszamy z mlekiem i zagęszczamy zupę. Dodajemy serek, mieszamy do rozpuszczenia i doprawiamy. Następnie dodajemy tortellini i razem podgrzewamy. Dekorujemy pozostawionymi różyczkami i natką pietruszki.

Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapominają jak latać

10

Odp: Brokuły w kuchni
aniolek27 napisał/a:

Lubię sałatki na ciepło, ostatnio wymyśliłam:

Sałatka brokułowa z makaronem

opakowanie dowolnego makaronu - świetnie sprawdzi się kolorowy
parówki typu frankfurterki
jeden średni brokuł
sól i pieprz
oliwa do gotowania makaronu

Makaron ugotowałam al dente, a brokuł podzieliłam na różyczki. Gotowałam go na parze - należy go równo rozłożyć na półce parowaru bądź w garnku do gotowania na parze nad gorącym bulionem. Powinno wystarczyć ok. 10 minut, ale najlepiej sprawdzić widelcem.
Frankfurterki dzielimy na cztery części, które następnie przedzielamy wzdłuż na połówki, tak by powstały słupki. Dodajemy wraz z brokułem do odcedzonego makaronu.
Doprawiamy delikatnie solą i pieprzem, pamiętając, że nasze składniki podczas gotowania są już lekko doprawione. Podajemy na ciepło.

https://lh3.googleusercontent.com/-Rq_2 … .JPG?gl=IE

Zrobiłam sałatkę i była bardzo smaczna smile Ja zazwyczaj jem z wody brokuły albo jak jest w składnikach z warzywami na patelnię.

Zauroczenie Tobą przeistoczyło się nagle w kxxx silną miłość.  ?  Namiętności Jego pocałunku nie da się ubrać w słowa. Za każdym razem jest coraz bardziej niesamowity.  Bez Ciebie nie chcę przeżyć ani jednej chwili, bo nie ma nikogo takiego jak Ty. ONLY GOD CAN JUDGE ME

11

Odp: Brokuły w kuchni

Ja np. uwielbiam brokuły w cieście naleśnikowym usmażone na patelni smile dodatkiem jest ketchup, ale niektórzy twierdzą, że to profanacja

12

Odp: Brokuły w kuchni

Robię często sałatki na bazie brokułów. Podstawa wygląda zawsze tak samo:

- brokuły
- jaja na twardo
- wędlina (chyba najlepsza dowolna szynka)
- żółty ser
- papryka konserwowa lub świeża
- ogórki kiszone
- majonez lub sos majonezowo-jogurtowy

Proporcje składników wg uznania. Podstawą są brokuły, gotowane krótko, żeby były jędrne i nie zamieniły sałatki w zieloną paćkę. Wędlina i żółty ser pokrojone jak najdrobniej. Warzywa można dodać dowolne, oprócz tego mojego żelaznego składu dodawałam czasem rzodkiewkę, cebulę, pomidory suszone, kukurydzę z puszki, pomidory świeże a nawet podsmażone pieczarki. Zawsze wychodzi pyszna smile

13

Odp: Brokuły w kuchni

Czasem robię taką sałatkę:
- zblanszowane (obgotowane 2-3 minuty) brokuły
- ser feto-podobny pokrojony w kostkę
- śmietana pół na pół z jogurtem naturalnym z dużą ilością czosnku (wyciśniętego)
- sól
- pieprz mielony

Jeśli ktoś chce, znajdzie sposób.
Jeśli ktoś nie chce, znajdzie powód.


"Sztuka życia polega na tym, by dostrzec swoje ograniczenia i słabości." Robert Rutkowski

14 Ostatnio edytowany przez Kawashake (2012-11-09 23:16:11)

Odp: Brokuły w kuchni

U nas jada sie tak:

-Kalafior
-Brokul (oba mniej wiecej tej samej wielkosci)
-Smietana 12% ( maly pojemniczek)
-Ser zolty starty(ilosc dowolna, my lubimy dosyc sporo i wyraznie ostry)

Kalafiora i brokul gotuje na ''chrupiaca'' czyli krotko, jakies 5 minut .Odcedzam.Rozyczki rozrzucam (doslownie) w naczyniu zaroodpornym.Do smietany dodaje sporo zoltego sera, pieprz(tez sporo),sol, zalewam rozyczki.Na wierzch bulka tarta i do piekarnika na kilkanascie do 20 minut.
Pychota.

..Dopóki mogę iść o własnych siłach, pójdę tam, gdzie zechcę..
Paulo Coelho

15

Odp: Brokuły w kuchni
Kawashake napisał/a:

U nas jada sie tak:

-Kalafior
-Brokul (oba mniej wiecej tej samej wielkosci)
-Smietana 12% ( maly pojemniczek)
-Ser zolty starty(ilosc dowolna, my lubimy dosyc sporo i wyraznie ostry)

Kalafiora i brokul gotuje na ''chrupiaca'' czyli krotko, jakies 5 minut .Odcedzam.Rozyczki rozrzucam (doslownie) w naczyniu zaroodpornym.Do smietany dodaje sporo zoltego sera, pieprz(tez sporo),sol, zalewam rozyczki.Na wierzch bulka tarta i do piekarnika na kilkanascie do 20 minut.
Pychota.

Sobie wyobraziłem, brzmi smacznie bardzo smile
Żebym tak umiał kiedyś yikes

Raz się żyje, więc przestań patrzeć, na to co powiedzą inni tylko :
Rób to co uważasz za stosowne !

16 Ostatnio edytowany przez Kawashake (2012-11-11 13:51:27)

Odp: Brokuły w kuchni

Remi-to proste jak peron.

Przeczytalam raz jeszcze i dojrzalam pewne....eeeeeee.......niedosmaczenie.Bulka tarta na wierzch-tak, ale nie sucha.Na patelni rozpuszczam kopiasta lyzke masla, jak bedzie''babelkowac'' wsypuje lyzke czubata bulki tartej, chwile przesmazam i dopiero TYM polewam brokulowo-kalafiorowe szalenstwo.Dla dbajacych o linie pewnie fuj-za tlusto...........ale za to niebo w gebie.

..Dopóki mogę iść o własnych siłach, pójdę tam, gdzie zechcę..
Paulo Coelho

17

Odp: Brokuły w kuchni

Moja ulubiona brokułowa sałatka:
- brokuł,
- kalafior
- 3 duże ogórki 'korniszonki'
- jajka 2-3
- majonez
- sól, pieprz

18

Odp: Brokuły w kuchni

Brokuły z oliwkami wg P. Borowskiej

2 wędzone udka z kurczaka
opakowanie sera feta
1 brokuł
2 małe ogórki
2 małe pomidory
1 papryka
garść oliwek
garść pestek dyni i słonecznika
1 łyżka oliwy
sóli  pieprz
natka pietruszki
3 łyzki octu

Mięso oddziel od kości i pokrój w kostkę. Brokuł opłucz w wodzie z octem i podziel na różyczki. Gotuj go w osolonym wrzątku przez 5 min.

Pomidory sparz i obierz ze skórki. Wyjmij nasiona a miąższ pokrój w kostkę. Ogórki umyj, obierz i pokrój w kostkę.

Pestki dyni i słonecznika wsyp na suchą, rozgrzaną patelnię i upraż. Oliwki pokrój w krążki.

Natkę opłucz, osusz i grubo posiekaj. Ser pokrój w kostkę. Połącz przygotowane składniki, dodaj oliwę i wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.

Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapominają jak latać

19

Odp: Brokuły w kuchni

1.zupa brokułowo- szpinakowa.
brokuły gotuje, szpinak smaze ze śmietaną. Wszystko pożniej razem miksuje i dodaje wody i oczywiście przyprawy według uznania. przeważnie jest to pieprz i sól wink wychodzi przepyszna kremowa zupa.

2. brokuły ze szpinakiem i makaronem. brokuły gotuje, szpinak zmażę ze smietana, gotuję makaron. poźniej wszystko ładnie mieszam, do szpinaku dodaje śmietany smile

uwielbiam szpinak i brokuły.

20 Ostatnio edytowany przez lena812 (2013-01-29 18:45:12)

Odp: Brokuły w kuchni

ja robiłam sałatke z brokułów

1 brokuł
ser feta
kukurydza
ok150 g jogurtu naturalnego
łyzka majonezu
3 zabki czosnku,troche przyprawy Tzatziki

brokuł gotuje max.5 minut,gdy ostygnie przekładam na przemian brokuł,ser,kukurydza,na koniec polewam sosem z jogurtu,majonezu,czosnku i przyprawy
Pycha smile

21

Odp: Brokuły w kuchni

Ja uwielbiam i często robię kotleciki z brokułami.
Brokuły gotuję na parze i jak już są gotowe rozgniatam z fetą i kaszką kuskus (oczywiście wcześniej namoczoną wink ). Formuję kotlety, obtaczam w bułce tartej i na patelnie smile

22

Odp: Brokuły w kuchni

Brokuły z migdałam źródło: Olivia

brokuł
łyżka soli
łyżka cukru
2 czubate łyżki płatków migdalowych
łyżka posiekanego koperku
4 łyżki jogurtu naturalnego
ząbek czosnku
pieprz
szczypta papryki w proszku

Brokuł podziel na różyczki, wrzuć do gotującej, osolonej wody i przesłodzonej wody. Gotuj 5-6minut, odcedź i zahartuj lodowatą wodą.

Płatki migdałowe upraż na suchej patelni, posyp nimi różyczki brokułu, oprósz także połową koperku.

Z jogurtu przygotuj sos, dodając zmiażdżony ząbek czosnku, pozostały koperek, szczyptę soli, pieprz oraz zmieloną paprykę.

Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapominają jak latać

23 Ostatnio edytowany przez aniolek27 (2013-10-13 15:42:40)

Odp: Brokuły w kuchni

Jako że obecnie jestem niezwykle zajętą mamą, poszukuję szybkich w wykonaniu, a jednocześnie zdrowych posiłków. Zainspirowana paroma pomysłami, wykombinowałam taki oto szybki do przyrządzenia, a jednocześnie pełnowartościowy posiłek:

Penne z brokułem

Potrzebujemy dla 2 osób:

250g makaronu penne (rurki)
1 średni brokułem
1/4 kostki masła
garśc startego parmezanu

Makaron ugotowałam w osolonym wrzątku. Po odcedzeniu, nie przelewałam zimną wodą, tylko przełożyłam do miski, którą szczelnie przykryłam pokrywką.

https://lh5.googleusercontent.com/-QOXSasXkkzQ/Ulqu3R19AgI/AAAAAAAAHZY/XRMbzWUa2jc/s512/P1140983-002.JPG?gl=US

Brokuł po przepłukaniu wodą i podzieleniu na różyczki, ugotowałam w osolonej wodzie. Aby zaoszczędzic czas można włożyc go już do wrzącej wody, wcześniej zagotowanej w czajniku.

Makaron ugotowałam w osolonym wrzątku. Po odcedzeniu, nie przelewałam zimną wodą, tylko przełożyłam do miski, którą szczelnie przykryłam pokrywką.

https://lh4.googleusercontent.com/-HECKq-B9QPk/UlquyGmxGSI/AAAAAAAAHZQ/BnXCiKkDtVo/s512/P1140976-001.JPG?gl=US

Podobnie zrobiłam z brokułem - pozostawiłam na przykrytym pokrywką durszlaku.W rondelku rozgrzałam masło, a gdy się rozpuściło, zestawiłam garnek z ognia. Natychmiast dodałam różyczki brokuła, po czym rozgniotłam je drewnianą łyżką i wymieszałam z rozpuszczonym masłem, aby równomiernie je pokryło.

Masę maślano-brokułową dodałam do makaronu i dokładnie wymieszałam. Po wyłożeniu na talerze, każdą porcję posypałam odrobiną parmezanu.

Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapominają jak latać

24

Odp: Brokuły w kuchni

Ja kiedyś jadłam i robiłam te brukuły z fetą i migdałami. Pycha.

25

Odp: Brokuły w kuchni

Jedna z moich ulubionych sałatek:
- makaron penne
- brokuły
- feta
- sos jogurtowo-czosnkowy
- prażone migdały

26

Odp: Brokuły w kuchni

Brokuły tez smakują z sosem czosnkowym pomidor w cząstki i ogórek.

Polecam tylko nie można ich rozgotować.

27

Odp: Brokuły w kuchni

Zupa krem z brokuła
Przepis bardzo uproszczony smile
Opakowanie brokuła mrożonego lub jeden świeży
2-3 ziemniaki
Około 1 litra wywaru (w wersji dla leniwców może być kostka rosołowa)
2-3 serki topione naturalne albo śmietankowe
sól, pieprz
Ziemniaki i brokuła gotujemy w wywarze do momentu, w którym nie zrobią się miękkie. Wszystko miksujemy, dodajemy serki topione i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Makaron z brokułami z serkiem topionym i innymi dodatkami:
Przepis również bardzo uproszczony
200-300 g makaronu
Pół opakowania mrożonego brokuła
2 serki topione naturalne lub śmietankowe
kilka pomidorów koktajlowych
5 łyżek kukurydzy konserwowej
sól, pieprz, trochę czosnku i ziół prowansalskich
Opcjonalnie: w wersji bardziej sycącej można dodać podsmażonego kurczaka
Przygotowanie:
Makaron i brokuła gotujemy al dente, podsmażamy kurczaka. Odcedzamy makaron i UWAGA, aby nie brudzić zbyt wielu misek: pozostałe składniki mieszamy w jednym garnku.
PS. Jeżeli naprawdę chcecie bardzo szybkie danie, to w ostateczności można ugotować makaron i brokuł w tym samym garnku smile

To tyle z moich przepisów szybkich i smacznych:)

28

Odp: Brokuły w kuchni

Zupa brokułowa wg Ewy Wachowicz

60 dag brokułów (mogą byc mrożone)
szczypta cukru
2 ząbki czosnku
10 dag bryndzy
10 dag płatków migdałowych
łyżka masła
sól i pieprz

Brokuły umyj, różyczki odetnij. Łodygi obierz ze skórki i pokrój na kawałki, po czym wrzuc do osolonego wrzątku. Dodaj szczyptę cukru, by warzywa nie straciły koloru. Gdy zmiękna dodaj różyczki i gotuj ok. 5 minut. Brokuły wyławiaj łyżką cedzakową, przełóż do miksera i dolej wodę, w której się gotowały - do 2/3 wysokości naczynia. Można też użyc ręcznego blendera, trzeba jednak odlac trochę wywaru. Zmiksuj na gładki krem.

Zupę przelej do garnka, dopraw solą, świeżo zmielonym pieprzem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Gdy krem jest zbyt gęsty, dolej jeszcze trochę wody spod brokułów.

Na patelni stop masło, dodaj płatki migdałów i usmaż na złoty kolor. Zupę wlej do głębokiego talerza, na środek daj pokruszoną bryndzę Migdałami posyp brzeg talerza. Krem można też podac z kleksem śmietany i prażonymi pestkami słonecznika.


INNA WERSJA: Ugotowane brokuły zmiksuj z mlekiem. Dopraw ulubionymi przyprawami. Zupę serwuj posypaną parmezanem z grzankami czosnkowymi.

Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapominają jak latać

29

Odp: Brokuły w kuchni

Uwielbiam wszelkiego rodzaju placki warzywne, poniżej umieszczam przepis na brokułowe placusie:)

Najpierw gotuję brokuł i kalafior, obieram cukinię i marchewkę. Odcedzam warzywa, kroję je na małe 'różyczki', cukinię i marchewkę ścieram na dużych oczkach. Gotuję odrobinę soczewicy (ja akurat wybieram czerwoną) oraz szpinaku- wszystkie składniki mieszam, dodaję pół startej cebuli, 3 ząbki czosnku, 2 jajka i mąkę pełnoziarnistą. Na koniec przyprawiam- sól, pieprz, curry, papryka, zioła itp. Kiedy wymieszam dokładnie masę, smażę małe placuszki na oleju. Najczęściej podaję z śmietaną lub sosem czosnkowym domowej roboty.

30

Odp: Brokuły w kuchni

Wlasnie dzis jadlam brokuly na obiad.przepis mam od kolegi kucharza prosto z uk.  Na patelni smazymy piers z kury okolo 500,600 gram. Pod koniec dozucamy z dwie,trzy posiekane cebule. Jak juz dobrze usmazone doprawiamy,sol,pieprz i ja dalam przyprawa kebab gyros. W garze gotujemy brokula. Jak juz brokul gotowy,przekladamy do naczynia zaroodpornego brokula i cycki, polewamy uprzednio zagotowanym sosem carbonarra bialym z saszetki mieszamy go z mlekiem. Zalewamy i posypujemy startym parmezanem i zapiekamy chwile. Moje chlopy zjadly z makaronem ja samo. Uwierzcie ze dobre a za brokulami srednio przepadam.a jakie pozywne.:)

Czlowieka poznamy po jego stosunku do zwierzat

31

Odp: Brokuły w kuchni

Dorzucam przepis na sałatkę, którą się teraz zajadam:
Gotuję brokuł, soczewicę, 2 jajka. Kroję 3 ogórki konserwowe, dodaję kukurydzę, cebulę, czosnek, paprykę żółtą, kilka czarnych oliwek, 3 łyżki jogurtu naturalnego, przyprawy, mieszam, wcinam:)

32

Odp: Brokuły w kuchni

Mniam big_smile Jutro na obiad brokuły smile

19.02.2014 Moja Kruszynka smile CAŁY MÓJ ŚWIAT !

33 Ostatnio edytowany przez Lalka lalka (2014-07-13 23:41:51)

Odp: Brokuły w kuchni

O zapomnialam napisac ze cycki maja byc w kostke pokrojone taka nie duza nie mala juz przed smazeniem a brokul gdy wyladuje w naczyniu zaroodp juz z cyckami najlepiej jak jest podzielony na te...kwiatki? smile:):) no jak one sie nazywaja kawalki brokula kalafiora..haha..wiecie o co chodzi,ale zeby nie byly za male i brokul nie moze byc zbyt miekki i ciapowaty;)

Czlowieka poznamy po jego stosunku do zwierzat

Posty [ 34 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności



© www.netkobiety.pl 2007-2018