jak wyjsc z tej sytuacji? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » jak wyjsc z tej sytuacji?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: jak wyjsc z tej sytuacji?

Cześć. Nie wiem w którym dziale tak naprawdę opisać moją historię, więc w razie czego proszę o przeniesienie. Chodzi o to, że przez jakiś czas spotykałam się z facetem dla seksu. On jest wolny ja wolna, podoba mi się a ja jemu, sytuacja wyglądała tak że spotykaliśmy się raz do dwóch razy w tygodniu tylko po to, oczywiście prowadziliśmy jakieś rozmowy i tak dalej, prawie codziennie piszemy co u nas, jak się poznaliśmy to słowo do słowa i każde z nas powiedziało, że nie szuka związku tylko luźnej znajomości. W międzyczasie przyszedl do pracy chłopak, z którym się zakumplowałam no i poszliśmy kiedyś na randkę, później drugą, doszliśmy do wniosku że chcemy być razem, więc postanowiłam urwać znajomość z tym od seksu. I tu się zaczęło. On ma do mnie straszne pretensje, twierdzi że go oszukałam, że to co robię to jest ku*estwo i że powie mojemu chłopakowi o tej relacji. Dowiedziałam się jeszcze, ze on się przez to załamał i kilka razy przyszedł pijany do pracy. Co ja mam zrobić w tej sytuacji? Nic mu nie obiecywałam, nie dawałam sobie sprawy ze to co miedzy nami to związek. Nigdy nie wychodzilismy nigdzie razem, zawsze były to spotkania po 3-4 h i tyle, no i codzienne smsowanie. Co ja mam zrobić? Boję się ze opowie chłopakowi. Jestem w wielkiej rozterce.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: jak wyjsc z tej sytuacji?

Skoro mu nic nie obiecywałaś i faktycznie umowa była taka, że tylko seks, to zignoruj jego pretensje. A że może powiedzieć? A no może :-) Może temu obecnemu i następnemu i wszystkim Twoim znajomym. I co? Nie zamordowałaś nikogo. Chcesz mu się pół życia dać tak szantażować?

3

laffitte napisał/a:

Co ja mam zrobić? Boję się ze opowie chłopakowi. Jestem w wielkiej rozterce.

Jak to co... sama powiedz po prostu o tym chłopakowi z którym się spotykasz... kawa na ławę. Zaboli go to, ale jeżeli ma trochę oleju w głowie, to kiedyś Ci podziękuje, że byłaś w stosunku do niego szczera.

O ile oczywiście będziesz konsekwentna w drugą stronę, czyli urwiesz relację z tym od seksu.
A na jego dramaty lepiej nie reaguj, bądź stanowcza, jeżeli nie chcesz dać się sponiewierać.

No chyba, że jednak coś więcej niż seks sobie uzgodniliście, wtedy to już inna para kaloszy wink

4

Dzięki za odpowiedzi. Nie obiecywalam mu nic, miał być tylko seks no i te rozmowy o życiu codziennym. Ja nie mam sobie nic do zarzucenia, przecież to nie był związek. Nie chcę mówić chłopakowi o tamtej relacji, jest za wcześnie i się tego wstydzę.

5

laffitte napisał/a:

Dzięki za odpowiedzi. Nie obiecywalam mu nic, miał być tylko seks no i te rozmowy o życiu codziennym. Ja nie mam sobie nic do zarzucenia, przecież to nie był związek. Nie chcę mówić chłopakowi o tamtej relacji, jest za wcześnie i się tego wstydzę.

Za wcześnie, żeby szczerze porozmawiać ?
Potem będzie tylko za późno. Nie uważam, żebyś miała się czegokolwiek wstydzić, no bo niby czego ?  Że lubisz seks ?
Wydajesz się podchodzić do tego ze zdrowym rozsądkiem, więc bądź w tym szczera i konsekwentna, odkładanie tematu nie da Ci nic, poza tym, że Twój FF być może sam przejmie w tym inicjatywę i przedstawi swoją wersję wydarzeń, z całą pewnością niezbyt korzystną dla Ciebie, co już Tobie zakomunikował, bo przecież spotkania na seks z nim są ok, ale próba zbudowania poważniejszej relacji to już ku***two wink

Zabawne bo ja mam problem w drugą strone  ja się zauroczyłam i nie wiem jak mu powiedzieć ze chce skończyć naszą relecje.Co do Ciebie skontaktuj się z nim i w miare łagodnie przedstaw że nigdy nie chciałaś go skrzywdzić było Ci miło ale od początku było jasne że to niezobowiązujące spotkania.Powiedz że nieplanowałaś ale strzała amora Cię dopadła i masz nadzieje że i jemu się uda znaleźć kogoś odpowiedniego;)

7

Gdybym ja poznał dziewczynę, zaczęlibyśmy się spotykać i ona by mi powiedziała że wcześniej była w takiej seks-relacji to nie widziałbym w tym nic złego. Bo nic złego w tym nie ma. To nie średniowiecze.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » jak wyjsc z tej sytuacji?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024