Mam pytanie do tych, którzy uczyli kiedykolwiek w szkole językowej jako studenci. Ile średnio może zarobić taki lektor językowy (język angielski - grupa przedszkolaków)? Mam pewien dylemat i chciałabym się dowiedzieć co nieco
2 2017-09-20 08:04:09 Ostatnio edytowany przez gojka102 (2017-09-20 08:04:40)
Mam pytanie do tych, którzy uczyli kiedykolwiek w szkole językowej jako studenci. Ile średnio może zarobić taki lektor językowy (język angielski - grupa przedszkolaków)? Mam pewien dylemat i chciałabym się dowiedzieć co nieco
Mi płacili w takiej szkole 15 zeta/h-paręnaście lat temu
I nie uczyłam przedszkolaków.
Lektor w szkole językowej. Uczyłam się angielskiego.
Chodzi mi o to, że od ucznia indywidualnego biorę różnie między 30 a 40 zł. Dostałam także propozycję ze szkoły językowej aby uczyć na razie jedną grupę i zastanawiam się co począć. Zrezygnować ze wszystkich uczniów na rzecz szkoły czy zostać tam gdzie jestem? Jednym słowem - co się bardziej opłaca?
Chodzi mi o to, że od ucznia indywidualnego biorę różnie między 30 a 40 zł. Dostałam także propozycję ze szkoły językowej aby uczyć na razie jedną grupę i zastanawiam się co począć. Zrezygnować ze wszystkich uczniów na rzecz szkoły czy zostać tam gdzie jestem? Jednym słowem - co się bardziej opłaca?
No ale ta jedna grupa przecież nie zajmie Ci każdego popołudnia,pięć dni w tygodniu.Zawsze możesz wziąć grupę i udzielać prywatnie lekcji.Da się pogodzić.Sama tak miałam.
6 2017-09-25 17:13:34 Ostatnio edytowany przez Sylwia_93 (2017-09-25 17:23:23)
Myślałam, żeby właśnie tak zrobić tylko właścicielka szkoły powiedziała, że to tylko na sam początek. A uczniów i tak już mam dość sporo. Wydaje mi się, że w szkole językowej jest mniejsze pole do dyskusji i o to mi głównie chodzi No cóż, będę jeszcze z nią rozmawiać
7 2017-09-26 16:51:52 Ostatnio edytowany przez agta (2017-09-26 16:52:48)
Z drugiej strony, w szkole językowej, oczywiście jeśli dadzą Ci umowę, masz większą stabilność zatrudnienia, bo osób na lekcje prywatne w sumie nie wiadomo ile będzie chodzić w jakim miesiącu, może ktoś zrezygnować itd. no i ubezpieczenie w związku z umową więc też spoko opcja.
Nie wiem o jakie miasto pytasz, bo stawki są różne. U mnie, w Krakowie, godzina w szkole językowej jest płatna koło 20-30zł. Dużo bardziej opłaca się dawać korki.