Co to oznacza? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Co to oznacza?

Witam
Przepraszam troszkę za głupie pytanie,  ale mnie to trochę trapi,  a może i nawet martwi. 
Mianowicie,  jestem przyszłym studentem uczelni i byłem dzisiaj tam donieść papiery.  Gdy usiadłem na ławce podeszła do mnie pewna dziewczyna,  bo szukała jakiejś sali. Ja próbowałem pomóc i wstałem nawet.  Spytała się jeszcze jakiejś pani przechodzącej obok.  Ja jej tam oczywiście ze spokojem mówiłem że tam jestem pierwszy raz i w ogóle.  I staliśmy naprzeciwko siebie ja czekalem na kolegę który przyszedł i ona go spytała czy wie gdzie jest ta sala.  On od razu jakby nic podał jej rękę i zapoznał się.  Ja też podałem jej rękę zapoznałem.  I tu jest pewien haczyk. Do mojego kolego mówiła szybko.  Natomiast jak ze mną się wymienila imieniem mówiła to troszkę wolniej.  Nie wiem odniosłem takie wrażenie jakby to robiła trochę na siłę jakbym to ja na jej wymuszal.  Myślicie co za głupoty tu pisze? Mam swoje powody. Piszę to dlatego że zależy mi na poznawaniu dziewczyn.  Uczyłem się w technikum. I praktycznie nie poznałem żadnej koleżanki przez 4 lata.  Właściwie to mam mało koleżanek.  Znam mało dziewczyn.  Czy nawet nie mogę mieć koleżanki?  Cóż mogę powiedzieć o sobie.  Odnośnie mojej urody.  Nie mam wysokiej samooceny.  Nie mnie to oceniać.  Chociaż  moja siostra sama powiedziała mi kiedyś żeby się za mną obejrzała. Jestem wysokim chłopakiem mierze 196 cm wzrostu.   Budowę mam taką niczego sobie ani nie za gruby ani za za szczupły. Cóż może mam jakieś urojenia.  Nie wiem,  pomóżcie mi.
Pozdrawiam

Zobacz podobne tematy :
Odp: Co to oznacza?

Zacznij od poprawy samooceny. Nie sprowadzaj każdego gestu ze strony kobiet do rozmiarów katastrofy. Jeżeli zaakceptujesz siebie takim, jakim jesteś, wówczas zauważysz, że inni to w Tobie dostrzegą. To, że nie miałeś koleżanek w technikum, nie znaczy, że nie poznasz ich tutaj. Studia to duży "spęd" różnego rodzaju ludzi, taka szkoła życia, ale i szansa na poznanie kogoś ciekawego smile

3

Jestem ze wsi,  więc nie miałem okazji obserwować po prostu innych ludzi w taki sposób. I też nie chodziłem po mieście w celu zapoznania się z kimś.  Po prostu to  zazwyczaj była podróż na linii dom-szkoła-sklep-dom. Generalnie ta dziewczyna była uśmiechnieta do mnie. Na pocieszenie dodam, że pierwsza się do mnie odezwala z pytaniem.

Okokokdks napisał/a:

Jestem ze wsi,  więc nie miałem okazji obserwować po prostu innych ludzi w taki sposób. I też nie chodziłem po mieście w celu zapoznania się z kimś.  Po prostu to  zazwyczaj była podróż na linii dom-szkoła-sklep-dom. Generalnie ta dziewczyna była uśmiechnieta do mnie. Na pocieszenie dodam, że pierwsza się do mnie odezwala z pytaniem.

Ja jestem z małej wioski, studiowałem w Krakowie. W technikum spotykałem różne dziewczyny (w budynku było także liceum). Jedne były w porządku, inne to zwyczajne zołzy. Fakt czasem człowieka może przybić jakieś ostre słowo, ale nie wolno się poddawać. Jestem nieco niższy od Ciebie (186cm), dość dobrze zbudowany, czy przystojny to już nie mnie oceniać, ale na roku miałem mnóstwo koleżanek i to takich sympatycznych. Także początek roku jest idealnym miejscem na poznanie kogoś fajnego (W moim przypadku jak składałem papiery, zapoznałem się z budynkiem uczelni i wiedziałem, gdzie mamy rozpoczęcie itp. W dniu rozpoczęcia natomiast podeszła do mnie dziewczyna z mojego roku i pomogłem jej ogarnąć papiery, indeks itp. wink ). Ważne, żebyś na starcie nie spalił swojej postawy, gdyż inaczej tak mogą zacząć Cię postrzegać. Dużo się też uśmiechaj i staraj pomóc - ludzie optymistycznie nastawieni do życia są lepiej odbierani przez otoczenie smile

5

zatroskany internauta napisał/a:
Okokokdks napisał/a:

Ja jestem z małej wioski, studiowałem w Krakowie. W technikum spotykałem różne dziewczyny (w budynku było także liceum). Jedne były w porządku, inne to zwyczajne zołzy. Fakt czasem człowieka może przybić jakieś ostre słowo, ale nie wolno się poddawać. Jestem nieco niższy od Ciebie (186cm), dość dobrze zbudowany, czy przystojny to już nie mnie oceniać, ale na roku miałem mnóstwo koleżanek i to takich sympatycznych. Także początek roku jest idealnym miejscem na poznanie kogoś fajnego (W moim przypadku jak składałem papiery, zapoznałem się z budynkiem uczelni i wiedziałem, gdzie mamy rozpoczęcie itp. W dniu rozpoczęcia natomiast podeszła do mnie dziewczyna z mojego roku i pomogłem jej ogarnąć papiery, indeks itp. wink ). Ważne, żebyś na starcie nie spalił swojej postawy, gdyż inaczej tak mogą zacząć Cię postrzegać. Dużo się też uśmiechaj i staraj pomóc - ludzie optymistycznie nastawieni do życia są lepiej odbierani przez otoczenie smile

Ostrego słowa nie było.  No co ty  ☺️
Bo ta dziewczyna się ze mną zapoznała.  Raczej ja odniosłem dziwne wrażenie po prostu.

6

Dziękuję za odpowiedź i rady.  Ale niech się jakieś kobiety odezwą i napiszą co o tym myślą.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024