Dziwna relacja z dziewczyną... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Dziwna relacja z dziewczyną...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

1 Ostatnio edytowany przez tomasz555 (2017-08-31 17:50:16)

Temat: Dziwna relacja z dziewczyną...

Drogie Panie, proszę o wskazówkę.

Spotykałem się ostatnio z dziewczyną (bardzo atrakcyjną) która była uprzednio zraniona przez dwóch mężczyzn (jeden ją oszukiwał z kobietami - po 2 latach znajomości poznała się na jego kłamstwach dowiadując się z treści wiadomości w komputerze, drugi natomiast dużo starszy po prostu z dnia na dzień zaniechał z nią jakiegokolwiek kontaktu - po roku znajomości).

My poznaliśmy się na pewnej uroczystości w Katowicach i bardzo dobrze bawiliśmy (koniec maja 2017). Następnie zaprosiłem ją na randkę i było bardzo sympatycznie, choć od początku zastrzegała, że nie może sobie poradzić z ostatnimi wydarzeniami w jej życiu i ze cały czas siedzi jej to w głowie (z tym starszym facetem co ją "olał").

Kolejne spotkania były sporadyczne (przez czerwiec - lipiec), w tym jednakże dwa były z jej incjatywy (jedno całodniowe nad wodą).
Zaczęliśmy się całować i chodzić za rękę.

I teraz punkt kulminacyjny.

Mamy koniec lipca, spotkanie po jej propozycji, całujemy się, obejmujemy, chodzimy za rękę. Ona natomiast próbuje non stop wzbudzić we mnie zazdrość (mówi o tym że jedzie na wesele, że bierze tam kolegę - zanim się poznaliśmy mu to obiecała - że będzie z nim chyba w jednym pokoju - poprawiny - i że on ma wobec niej zamiary, podaje mi jego imię i nazwisko tak żebym obczaił typa na FB - kto tak robi ???). Widzi że po mnie to delikatnie spływa bo jestem osobą pewną siebie, jednakże na pytanie czemu to robi mówi - "patrzę na ile mogę sobie pozwolić".

Na pytanie czy gdyby były inne okoliczności sprawy i czy wzięła by mnie mówi przed weselem "pewnie tak". Dodatkowo dalej próbuje wzbudzić zazdrość słowami typu "było tyle chętnych ze mną jechać", "nie wiem czy będę grzeczna" po czym "nie planuje być niegrzeczna".

Ostatecznie po weselu kontakt się urywa, laska mówi że nie ma czasu dla mnie, po czym stwierdza że "to nie to".
Męczy mnie to do dziś.
Pytanie - czy to świadczy o jej niedojrzałości czy jednak zachwianych emocjach spowodowanych wcześniejszymi historiami...czy ona obecnie bawi się z facetami tak jak wcześniej oni zabawili się z nią?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dziwna relacja z dziewczyną...

Zalowac to czego nie masz. Dziewcze o zanizonej wartosci po prostu sie pobawilo.

Widac taki typ, kokietka, ktora nie ma na celu zwiazku i podbudowuje swoje ego dziecinnymi praktykami.

3 Ostatnio edytowany przez tomasz555 (2017-08-31 18:12:58)

namazu napisał/a:

Zalowac to czego nie masz. Dziewcze o zanizonej wartosci po prostu sie pobawilo.

Widac taki typ, kokietka, ktora nie ma na celu zwiazku i podbudowuje swoje ego dziecinnymi praktykami.

Właśnie taki miałem jej odbiór przez chwilę...czy kobieta która w ten sposób wzbudza zazdrość (pierwszy raz spotkałem się z czymś takim) ma problemy z niską samooceną?
Jakie Panie mają zdanie na ten temat?

Mogę tylko powiedzieć ze kobiety uważają mnie za atrakcyjnego faceta z dobrą pozycją społeczną itp, więc nie wiem czy Ona w tym wypadku nie chciała ze mnie po prostu zrobić jakiegoś "latawca", co jej się by nigdy nie udało ...

4 Ostatnio edytowany przez Gary (2017-08-31 18:36:38)

Jak jest z jej inteligencją? Ona to robi świadomie, czy nieświadomie? Może być albo totalnie głupia, albo bardzo mądra.

Jak mądra, to się po prostu z Tobą drażni.

Jak głupia, to kłopot na   całe życie.

5 Ostatnio edytowany przez tomasz555 (2017-08-31 18:40:54)

Mądra - ścisły umysł.
Drażni...ale po co ? Kto się drażni podając imię i nazwisko faceta, tak żebym go obczajał...a kobieta jest w wieku 29 lat big_smile
Co jej daje takie zachowanie, robi to tylko w celu podbudowania swojej samooceny?
Dla mnie szok, nie miałem jeszcze takiej znajomości ..

6

a ja bym sie pokusila o dwa stwierdzenia. Proste, wręcz moze głupie rozwiązania.
Ten, z kim poszła na wesele, spodobał się jej bardziej niz Ty.
Moze jej zachowanie jest testem, czy będziesz o nią w jakiś sposób walczył ?

7 Ostatnio edytowany przez tomasz555 (2017-08-31 18:51:30)

marley1 napisał/a:

a ja bym sie pokusila o dwa stwierdzenia. Proste, wręcz moze głupie rozwiązania.
Ten, z kim poszła na wesele, spodobał się jej bardziej niz Ty.
Moze jej zachowanie jest testem, czy będziesz o nią w jakiś sposób walczył ?

ad. 1 - na 100% gość z którym była na weselu jest wyłącznie jej kolegą (dodatkowo po powrocie powiedziała mi ze "była grzeczna" ..)
ad. 2 laska mi powiedziała że "tego nie czuje", więc mam iść pod prąd?

8

tomasz555 napisał/a:

Spotykałem się ostatnio z dziewczyną (bardzo atrakcyjną) która była uprzednio zraniona przez dwóch mężczyzn (jeden ją oszukiwał z kobietami - po 2 latach znajomości poznała się na jego kłamstwach dowiadując się z treści wiadomości w komputerze, drugi natomiast dużo starszy po prostu z dnia na dzień zaniechał z nią jakiegokolwiek kontaktu - po roku znajomości).

Zraniona pff, a kogo to ma obchodzić.
Nie ma to żadnego znaczenia, jak zawsze zresztą. Kiedy laska jest zainteresowana facetem, to poprzednie wcielenia odchodzą w niebyt. Nie potrzebnie rozwijałeś z nią ten temat, na przyszłość staraj się zmienić temat.
Już nawet trochę idealizujesz laskę, pisząc o tych jej traumach z byłymi, taka trochę nadzieja, że w tych jej krzywdach jest przyczyna twojego spławienia. Łudzisz się że pannie się odwidzi, toteż gdzieś tam podświadomie starasz się ją tłumaczyć.

tomasz555 napisał/a:

Następnie zaprosiłem ją na randkę i było bardzo sympatycznie, choć od początku zastrzegała, że nie może sobie poradzić z ostatnimi wydarzeniami w jej życiu i ze cały czas siedzi jej to w głowie (z tym starszym facetem co ją "olał").

No widzisz i tu jest zawarta cała instrukcja obsługi owej pannicy, gość ją olał tak sobie z dupy, dla tego siedzi jej w głowie, no bo to znak miłości, takie olanie.
No ale też zacne info, że jesteś póki co, jako taki suplement diety, co doładowuje  jej próżne ego.

tomasz555 napisał/a:

I teraz punkt kulminacyjny.

Kurde ostro się zawiodłem, liczyłem na jakieś ostre barłożenie, z wytryskiem gdzie bądź . No cóż, zbyt romantyczny jestem.

tomasz555 napisał/a:

Mamy koniec lipca, spotkanie po jej propozycji, całujemy się, obejmujemy, chodzimy za rękę. Ona natomiast próbuje non stop wzbudzić we mnie zazdrość (mówi o tym że jedzie na wesele, że bierze tam kolegę - zanim się poznaliśmy mu to obiecała - że będzie z nim chyba w jednym pokoju - poprawiny - i że on ma wobec niej zamiary, podaje mi jego imię i nazwisko tak żebym obczaił typa na FB - kto tak robi ???). Widzi że po mnie to delikatnie spływa bo jestem osobą pewną siebie, jednakże na pytanie czemu to robi mówi - "patrzę na ile mogę sobie pozwolić".

Na pytanie czy gdyby były inne okoliczności sprawy i czy wzięła by mnie mówi przed weselem "pewnie tak". Dodatkowo dalej próbuje wzbudzić zazdrość słowami typu "było tyle chętnych ze mną jechać", "nie wiem czy będę grzeczna" po czym "nie planuje być niegrzeczna".

Takie zachowania w nomenklaturze wybitnych podrywaczy nazywa się Shit Test.
Laski tak mają często robią to nie świadomie często świadomie, wyciągają sobie jakieś tam wnioski, czasami wystarczy nie zareagować, a czasami trzeba odbić. Każda laska inna, toteż u każdej inne kryteria, ale u tej chyba poległeś.
Takie gadki to klasyka.
Niby spływa po tobie, ale chyba nie na tyle jak byś chciał, inaczej nie roztrząsał byś się nad tym tak bardzo. Te jej gadki podziałały, jeżeli wydaje Ci się że nie dałeś po sobie tego poznać, to jesteś w błędzie, ale nie martw się, takie teksty ruszają większość facetów, i nie widać tego tylko po tych którzy mają to  dupie.
Ten tekst z byłym co jej w głowie siedzi to również teścik na badanie reakcji.

tomasz555 napisał/a:

Ostatecznie po weselu kontakt się urywa, laska mówi że nie ma czasu dla mnie, po czym stwierdza że "to nie to".
Męczy mnie to do dziś.
Pytanie - czy to świadczy o jej niedojrzałości czy jednak zachwianych emocjach spowodowanych wcześniejszymi historiami...czy ona obecnie bawi się z facetami tak jak wcześniej oni zabawili się z nią?

A ile czasu minęło od tego wesela, i braku kontaktu?
Ale głownie to i tak świadczy o braku zainteresowania z jej strony, ewentualnie urabia Cię, zgodnie z wynikami testów. Jak by nie było, nie specjalnie jej zależy.
Być może czeka aż sam przylecisz spanikowany, w końcu ona wie że Tobie bardziej zależy. Tu nawet uzasadnienie ma trauma po byłym co zwiał ale jest w głowie. Gość olał księżniczkę, więc podreperuje swoje nadszarpniętą samoocenę poprzez Ciebie.
Pozdrawiam

9

Hahahah miałem jakiś czas temu trochę podobną sytuację też z Panną poznaną w Katowicach smile Byłeś opcją awaryjną, gdyby tamten kolega się nie zdecydował , wróciła by do Ciebie.  W moim przypadku po pierwszej ich randce już do mnie zadzwoniła, że to był błąd, że ze mnie zrezygnowała tongue ubaw po pachy miałem smile

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Dziwna relacja z dziewczyną...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024