Drogie Panie, proszę o wskazówkę.
Spotykałem się ostatnio z dziewczyną (bardzo atrakcyjną) która była uprzednio zraniona przez dwóch mężczyzn (jeden ją oszukiwał z kobietami - po 2 latach znajomości poznała się na jego kłamstwach dowiadując się z treści wiadomości w komputerze, drugi natomiast dużo starszy po prostu z dnia na dzień zaniechał z nią jakiegokolwiek kontaktu - po roku znajomości).
My poznaliśmy się na pewnej uroczystości w Katowicach i bardzo dobrze bawiliśmy (koniec maja 2017). Następnie zaprosiłem ją na randkę i było bardzo sympatycznie, choć od początku zastrzegała, że nie może sobie poradzić z ostatnimi wydarzeniami w jej życiu i ze cały czas siedzi jej to w głowie (z tym starszym facetem co ją "olał").
Kolejne spotkania były sporadyczne (przez czerwiec - lipiec), w tym jednakże dwa były z jej incjatywy (jedno całodniowe nad wodą).
Zaczęliśmy się całować i chodzić za rękę.
I teraz punkt kulminacyjny.
Mamy koniec lipca, spotkanie po jej propozycji, całujemy się, obejmujemy, chodzimy za rękę. Ona natomiast próbuje non stop wzbudzić we mnie zazdrość (mówi o tym że jedzie na wesele, że bierze tam kolegę - zanim się poznaliśmy mu to obiecała - że będzie z nim chyba w jednym pokoju - poprawiny - i że on ma wobec niej zamiary, podaje mi jego imię i nazwisko tak żebym obczaił typa na FB - kto tak robi ???). Widzi że po mnie to delikatnie spływa bo jestem osobą pewną siebie, jednakże na pytanie czemu to robi mówi - "patrzę na ile mogę sobie pozwolić".
Na pytanie czy gdyby były inne okoliczności sprawy i czy wzięła by mnie mówi przed weselem "pewnie tak". Dodatkowo dalej próbuje wzbudzić zazdrość słowami typu "było tyle chętnych ze mną jechać", "nie wiem czy będę grzeczna" po czym "nie planuje być niegrzeczna".
Ostatecznie po weselu kontakt się urywa, laska mówi że nie ma czasu dla mnie, po czym stwierdza że "to nie to".
Męczy mnie to do dziś.
Pytanie - czy to świadczy o jej niedojrzałości czy jednak zachwianych emocjach spowodowanych wcześniejszymi historiami...czy ona obecnie bawi się z facetami tak jak wcześniej oni zabawili się z nią?