Dziwna relacja z dziewczyną, jak postąpić ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Dziwna relacja z dziewczyną, jak postąpić ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Dziwna relacja z dziewczyną, jak postąpić ?

Witam, od stycznia do jakoś połowy kwietnia wszedłem w "relacje" z pewną znajomą ze studiów, niestety ona była po 5 letnim związku. Przez te 3 miesiące było pięknie, zachowywaliśmy się jak para, lecz gdy 2 razy spytałem co sądzi o naszej relacji to ona tylko się denerwowała i mówiła, że na razie nie wie co czuje, aktualnie jest mega szczęśliwa, mówi mi to szczerze jeśli coś z tego ma być. Jednak czynami pokazywała wręcz na odwrót, była o mnie zazdrosna, co chwile się mną interesowała itp. Jednak ja co raz bardziej angażowałem się, możliwe, że za szybko, to był mój błąd jestem w gorącej wodzie kąpany, dlatego ona się odsunęła i po 3 ostatecznej rozmowie zakończyłem tą relację. Ona podczas tej rozmowy powiedziała mi, że na początku jeszcze coś czuła do byłego, a teraz kompletnie nic, że są tylko przyjaciółmi i tak na prawdę nigdy się nie kochali. Problem chyba polegał na tym, że za szybko wszystko się podziało i powiedziała, że może coś do mnie poczuć a może nie, że spotkaliśmy się w złym czasie i nie chce mnie ograniczać, ona nie chce konczyc tej relacji, ale jeśli mi to przeszkadza to zrozumiem. Przyjąłem to na klatę, zakończyłem relacje, ale z racji tego, że mamy wspólne grono towarzyskie, co chwile się widzimy. 3 razy nawet po imprezie zostałem u niej na noc i nie wiem czy tu błędu nie popełniłem. W 1 noc spytałem jej się o seks bez zobowiązań, ona odmówiła. Dalej się spotykaliśmy i w 2 noc powiedziałem, żeby się do mnie przytuliła, a ona, że to dziwne, bo jesteśmy znajomymi ale jeśli tego chce to ok. Po tych słowach trochę się ocknąłem i zacząłem mniej się do niej odzywać, mniej angażować się, chodziłem na imprezy bez niej itp. Od tego czasu zauważyłem, że zaczęła być o mnie zazdrosna, pytała z kim na imprezie byłem itp. Ostatnio w 3 noc gdy u niej spałem, bo nie miałem jak wrócić na mieszkanie, podczas zasypiania spytała, czemu nie chce już jej przytulić, powiedziałem, że tym razem zasnę bez tego i odpowiedziała, że jeśli chce zawsze jest obok mnie tutaj, nie odpowiedziałem i sama mi się do ramienia przytuliła. Po tej nocy jakoś bardziej zaczęła się angażować. Ogolnie zauwazylem, gdy ja się od niej oddalam, to ona bardziej się anagżuje i na odwrót niestety. W wakacje razem z ekipą jedziemy praktycznie na cały miesiąc do pracy za granicę, więc kontakt mam z nią ciągły. Jednak, nie powiem, zależy mi bardzo na niej, chciałbym z nią stworzyć związek, nie pokazuje jej tego, żeby jej nei zniechęcić, być może ona w ogóle do mnie nic nie czuje, nie umiem jej rozgryść. Wydaje mi się, że jest zblokowana bardzo po tamtym związku, ale też wiem, że już do byłego nic nie czuje. Powiedzcie co o tym myślicie ? Odpuścic całkowicie kontakt z nią ? Odrzucić wszelką nadzieję na stworzenie czegoś ? Wydawało mi się, że po zakończeniu tej naszej relacji, ona odpuści i będziemy czysto w relacji koleżeńskiej, jednak cały czas o niej myślę, a ona od czasu do czasu daje mi sygnały jakby jej to też nie było obojętne.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dziwna relacja z dziewczyną, jak postąpić ?
PiXel94 napisał/a:

po 3 ostatecznej rozmowie zakończyłem tą relację

PiXel94 napisał/a:

w 2 noc powiedziałem, żeby się do mnie przytuliła

PiXel94 napisał/a:

Ostatnio w 3 noc gdy u niej spałem, bo nie miałem jak wrócić na mieszkanie, podczas zasypiania spytała, czemu nie chce już jej przytulić, powiedziałem, że tym razem zasnę bez tego

No to fajnie ma z Tobą ta laska. Albo kończysz tę relację albo nie. Zresztą teraz już nie ma do czego wracać, laska nigdy nie zaufa facetowi, który ją raz zostawił, ani nie będzie miała do niego szacunku. Chyba, że minie tyle lat, że staną się innymi ludźmi. Daj sobie spokój. Zamiast dać kobiecie czas, po nieudanym związku, zerwałeś z nią.

Masz tu dokładnie wszystkie błędy i konsekwencje. Nie ma czego dalej analizować.

Z jednej strony mówisz że z nią zrywasz a z drugiej spędzasz czas. Okej wspólni znajomi, praca to jest jasne że tam się widujecie ale spanie u siebie - jeśli zrywasz na powarzenie to nie ma takiej siły która zmusiłaby Cię do nocowania u byłej/ byłego. Nie i koniec.

Czytając to co napisałeś oboje nie całkiem wiecie co robić, więc może najlepiej nic na siłę, nie przyspieszaj, nie spowalniaj. Ona może być rozbita po poprzednim związku Ty jesteś niepewny. Daj temu czas. Nie angażuj się całym sobą ale też nie zrywaj by potem wracać. Niech się toczy swoim torem sami się przekonacie czy uda Wam się do siebie zbliżyc czy nie i pozostaniecie znajomymi.

4

Tak właśnie robię, spotykamy się, nic na siłę, tylko nie wiem, czy czekać teraz na jej ruch, czy powoli tą znajomość do przodu kierować jeśli będę widział, że jest bardziej chętna. Ja z nią nie zerwałem, bo my nawet razem nie byliśmy. Mi bardziej zależało niż jej i przez to pewnie straciłem w jej oczach atrakcyjność. Ja dążyłem do związku bo byłem tego pewny a ona właśnie nie (możliwe, że przez były świeży związek), a zakończyliśmy tamtą relację bo gdy ja za bardzo naciskałem na związek to ona stawała się bardziej niedostępna, mniej uczuciowa itp. Zakończyłem tą relację, gdy dowiedziałem się, że spotkała się z byłym na piwie, nie miała jak wrócić i zasnęła u niego. Powiedziała, że nie spali razem, tylko ją przenocował, w co wierzę, bo jest to osoba szczera i wiem, że to nie o niego chodzi. Spotykamy się normalnie jak koledzy, bez całusów itp, tylko zastanawiam się czy jest w ogóle sens sobie nadzieję robić, że możliwe jej potrzeba czasu i mam dać temu rozwinąć się swoim tempem, czy po prostu odpuścić, zapomnieć. Nie powiem, wolałbym opcje numer 1, ponieważ pierwszy raz tak dobrze dogaduję się z dziewczyną, wyczuwam dużo chemii, jednak ona cały czas jest zblokowana i trochę skryta.

Mi się wydaje że ta skrytość może być efektem albo jeszcze braku zaufania do Ciebie, albo tego że ona sama jest niepewna. Jeśli będziesz bardzo naciskał albo ewidentnie przyspieszał o zniechęcisz Ją, najlepiej małymi krokami. Przecież nie będę Ci tu opisywała co to znaczy bo zapewne sam wiesz ( idźcie gdzieś razem, nawet spacer ; do kina ) tak aby spędzać czas razem ale nie przyspieszać tego kroku do przodu. Zarówno Ty będziesz widział czy jest jakiś postęp w jej zachowaniu a i ona będzie miała czas aby się do Ciebie zbliżyć. Wiesz zapewne że może to potrwać. bo może być jej potrzebny czas ale jeśli naprawdę Ci zależy a i ona daje jakieś sygnały to poczekaj jeszcze.

6

No a Ty czego tak faktycznie chcesz, bo to co tu wyczyniasz, to pokaz braku zdecydowania. Do tego zadajesz irytujące pytania. Miej choć trochę wyczucia, a to pytanie o sex bez zobowiązań, to już prawdziwa komedia pomyłek. Kobieta jest niezdecydowana, Ty masz być zdecydowany. Nie zawsze jest tak u kobiet, że mówią i deklarują rzeczywiście to co chcą. Masz dobry przykład z tym przytulaniem. Tu trzeba było powoli i z wyczuciem, ale do przodu. A nie raz odpuszczasz, a drugi raz się napalasz, a trzecim razem zadajesz pytania pokazując, że nie masz wyczucia. Nie pytaj czy kocha, nie pytaj czy chce to czy owamto, Ty proponujesz i pokazujesz, że kochasz i ma się czuć przy Tobie bezpieczna, a nie walisz pytanie o seksie bez zobowiązań. Tak nie można do kobiety, która kochamy.

7 Ostatnio edytowany przez osobliwy nick (2017-06-22 23:50:49)

PiXel94 napisał/a:

Tak właśnie robię, spotykamy się, nic na siłę, tylko nie wiem, czy czekać teraz na jej ruch, czy powoli tą znajomość do przodu kierować jeśli będę widział, że jest bardziej chętna. Ja z nią nie zerwałem, bo my nawet razem nie byliśmy.

Nie chciałbym być nigdy z nikim kto ze mną zerwał. Ona, jeżeli jest normalna też nie będzie chciała. Przyjmij to do wiadomości. Nawet, jeśli jakimś cudem ją przekonasz, smród pozostanie na cały związek.

PiXel94 napisał/a:

Mi bardziej zależało niż jej i przez to pewnie straciłem w jej oczach atrakcyjność. Ja dążyłem do związku bo byłem tego pewny a ona właśnie nie (możliwe, że przez były świeży związek), a zakończyliśmy tamtą relację bo gdy ja za bardzo naciskałem na związek to ona stawała się bardziej niedostępna, mniej uczuciowa itp.

Trzeba było odpuścić i czekać.

PiXel94 napisał/a:

Zakończyłem tą relację, gdy dowiedziałem się, że spotkała się z byłym na piwie, nie miała jak wrócić i zasnęła u niego. Powiedziała, że nie spali razem, tylko ją przenocował, w co wierzę, bo jest to osoba szczera i wiem, że to nie o niego chodzi.

Aha. Czyli jednak w międzyczasie zrobiła Cię w ***uja. Na pewno spali i śnili o różowych hipopotamkach. Wobec tego zerwanie było jednak dobrą decyzją.

PiXel94 napisał/a:

Spotykamy się normalnie jak koledzy, bez całusów itp, tylko zastanawiam się czy jest w ogóle sens sobie nadzieję robić, że możliwe jej potrzeba czasu i mam dać temu rozwinąć się swoim tempem, czy po prostu odpuścić, zapomnieć. Nie powiem, wolałbym opcje numer 1, ponieważ pierwszy raz tak dobrze dogaduję się z dziewczyną, wyczuwam dużo chemii, jednak ona cały czas jest zblokowana i trochę skryta.

Pierwszy raz tak dobrze się dogadujesz i chyba pierwszy raz chcesz żałować, że się urodziłeś, gdy dziewczyna będzie Tobą pomiatać w późniejszym związku albo zdradzać. Oszczędź sobie. Właśnie to, że ona tak na Ciebie działa i w zaledwie 3 miesiące doszło już do takich zwrotów akcji oraz dramatów jest przesłanką, żeby zwiewać z tego bagienka jak najdalej się da.

balin napisał/a:

Nie pytaj czy kocha, nie pytaj czy chce to czy owamto, Ty proponujesz i pokazujesz, że kochasz i ma się czuć przy Tobie bezpieczna, a nie walisz pytanie o seksie bez zobowiązań. Tak nie można do kobiety, która kochamy.

Przeciwnie, właśnie tak należy robić. Odmowę powinieneś traktować w dwóch kategoriach. Albo jako zepchnięcie do friendzone, albo jako zniewagę Twojej osoby i uczuć. Pomyśl, że to kobieta proponuje seks facetowi, a ten odmawia. Godzi to w jej uczucia, atrakcyjność, dumę. Nie pozwalaj sobie na coś takiego, nie daj sobą tak pomiatać, chyba, że zamierzacie zrobić z tej znajomości jakąś formę przyjaźni.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Dziwna relacja z dziewczyną, jak postąpić ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024