Czy jest możliwa ciąża w takiej sytuacji ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Czy jest możliwa ciąża w takiej sytuacji ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 19 ]

Temat: Czy jest możliwa ciąża w takiej sytuacji ?

Witajcie, mam od pewnego czasu problem.. Otóż zacznę od tego, że jestem dość młodą osobą (18 lat), może pojawić się krytyka na moje zachowanie, które zaraz opisze i po którym mam wątpliwości. Dokładniej w czwartek (24.08) "przytulałam się" z moim chłopakiem. Mam na myśli to, że nie było momentu wejścia członka do pochwy, ale było parę sytuacji, tzn: chłopak jednorazowo dotknął swojego członka, po czym wytarł ręce i robił mi przyjemność rękoma, dotknął delikatnie pare razy członkiem okolice warg sromowych i byłam naga na jego kroczu, a on w bokserkach. Chodzi mi o płyn preejakulacyjny, do wytrysku doszło pare godzin później na jego brzuch poprzez penetrację jego narządów moimi rękoma. Czy te sytuacje mogą prowadzić do ciąży? Okresy mam jak na złość nieregularne, potrafią być raz 28 dniowe, raz 22, raz 35.. taka moja uroda. Jednakże przed okresem mam różne objawy, raz wzdęcia brzucha, raz ból piersi, a innym razem zmęczenie. Od "stosunku" minelo raptem 6 dni, a ja w niedziele zaczęłam odczuwać ból i powiększenie w tylko jednej piersi (do teraz się utrzymuje), od niedawna zmęczenie, wzdęcie i częstomocz, w dodatku ból pleców, ale możliwe, ze jest to spowodowane powrotem na siłownie. Aktualnie jest mój 17 dzień cyklu, nie jestem pewna czy te objawy mogą wskazywać na ciąże w tak krótkim czasie (3/4 dni) czy jest to pms, proszę o pomoc.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy jest możliwa ciąża w takiej sytuacji ?

Powiem szczerze, że w Twoim przypadku w ogóle bym się nie martwiła. Te objawy możesz sobie wkręcać i są zapewne efektem "placebo".

blimka napisał/a:

Powiem szczerze, że w Twoim przypadku w ogóle bym się nie martwiła. Te objawy możesz sobie wkręcać i są zapewne efektem "placebo".

A jeśli ostatni cykl miałam jakoś 25 dniowy, a teraz mam 17 dzień cyklu i już te objawy, które powyżej wypisałam- one świadczą prędzej o pms, a nie o ciąży?

4

Nie wiem, jakie masz objawy miesiączki, ale prędzej to. Każda kobieta, która obawia się, że jest w ciązy ma jej obiawy, wiem to z autopsji smile

5

blimka napisał/a:

Nie wiem, jakie masz objawy miesiączki, ale prędzej to. Każda kobieta, która obawia się, że jest w ciązy ma jej obiawy, wiem to z autopsji smile

Potwierdzam, ja jak się bałam, to wręcz miałam "poranne mdłości", które sobie sama wmówiłam, że mi niedobrze, a ciąży nie było.

Olivka88 napisał/a:
blimka napisał/a:

Potwierdzam, ja jak się bałam, to wręcz miałam "poranne mdłości", które sobie sama wmówiłam, że mi niedobrze, a ciąży nie było.

Niestety bólu piersi sobie nie wmowie, najzwyczajniej w swiecie jedna z nich mnie boli i jest większa od drugiej. Bywamy cykle, gdzie bolały mnie piersi przed okresem w taki sam sposób, a teraz boli tylko jedna od kilku dni, to chyba normalne?

www.laura.mazij napisał/a:
Olivka88 napisał/a:
blimka napisał/a:

Niestety bólu piersi sobie nie wmowie, najzwyczajniej w swiecie jedna z nich mnie boli i jest większa od drugiej. Bywamy cykle, gdzie bolały mnie piersi przed okresem w taki sam sposób, a teraz boli tylko jedna od kilku dni, to chyba normalne? jeszcze ta ochota na słodkie+wzdęcia brzucha ..

Witajcie, mam pytanie. Otóż mam nieregularne cykle, czasem 28 dniowe, czasem 22 dniowe, różnie to bywa. I różne objawy miesiączki, ponieważ raz mnie bolą piersi, raz mam wysyp pryszczy, itd. Na dzień dzisiejszy jest to mój 20 dzień cyklu, a od kilku dni boli mnie jedna pierś, nieco swędzą (nie wiem czy to nie efekt placebo), mam wydęty brzuch (nie mogę go wciągnąć praktycznie), ochotę na słodkie oraz często się denerwuje. Co do śluzu- ciężko mi powiedzieć, raz wodnisty, innym razem taki niby płodny. Obawiam się nieco tego, czy jestem w ciąży, jednakże doszłam do wniosku, że owy "stosunek" raczej nie mógł sprezentować mi ciąży z tego względu, że ani do wytrysku ani włożenia członka do pochwy nie doszło. Dodam, że doszło do niego 24.08, a już 3 dni po pojawił się ból piersi, który trwa do dziś. Obawiam się, czy to objawy ciąży czy miesiączki..

Ile razy będziesz pytać w kółko o to samo?

Objawy ciąży nie występują po tygodniu od zapłodnienia, tylko później. Doczytaj, dokształć się, a nie nakręcaj.

10 Ostatnio edytowany przez chomik9911 (2017-09-02 09:33:48)

Laura niemożliwe jest mieć objawy ciąży po tygodniu, myślę że Twoja psychika Cię nakręca. Oczywiście powinnaś zrobić test ciążowy, zachęcam Cię do wykonania badania beta hcg z krwi, koszt przynajmniej u mnie ok 30 zł, nie potrzeba skierowania od lekarza, idzie się po prostu do laboratorium, prosi o wykonanie tego testu i masz 100 proc pewności czy jesteś w ciąży.

11

chomik9911 napisał/a:

Laura niemożliwe jest mieć objawy ciąży po tygodniu, myślę że Twoja psychika Cię nakręca. Oczywiście powinnaś zrobić test ciążowy, zachęcam Cię do wykonania badania beta hcg z krwi, koszt przynajmniej u mnie ok 30 zł, nie potrzeba skierowania od lekarza, idzie się po prostu do laboratorium, prosi o wykonanie tego testu i masz 100 proc pewności czy jesteś w ciąży.

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi, w dalszym ciągu czekam na miesiączkę

12

chomik9911 napisał/a:

Miesiączki nadal nie ma jednak nadal boli mnie ta jedna pierś, można zauważyć różnice miedzy jedna a druga, bo druga jest znacznie większa i obrzmiała od tygodnia. Ten ból trwał najprawdopodobniej od okolic owulacji, a sama owulacja chyba nastąpiła z tego względu, ze widziałam w jej okolicach śluz płodny, a teraz również go widzę czasami. To mój 22 dzień cyklu, może coś się zmieni niedługo.. bardzo się boje tego preejakulatu.

13

Jesteś chora a nie w ciąży.

14

Powtarzamy Ci, że po tyg nie ma możliwości takich objawów ciąży o jakich piszesz. Ja miałam jakiekolwiek w 10 tyg CIĄŻY. Zrób sobie test beta hcg z krwi a z bólem piersi udaj się do ginekologa i zrób usg.

15

Dziewczyny, proszę was o pomoc. Do tej pory nie dostałam okresu, natomiast objawy się nie zmieniły- mam nadal śluz i ta pierś jedna jest jedynie nabrzmiała. Dziś 28 dzień cyklu, jednak w poprzednim miesiącu miałam wiele stresujących sytuacji, jedna z nich spowodowała, że nie mogłam się doprowadzić do porządku przez kilka dni, rozpoczęłam również kurację antybiotykami, nieco podróżowałam i zmieniłam swoje nawyki żywieniowe. Jestem świadoma, że te rzeczy mogą być przyczyną mojego opóźnienia, okres parę razy już mi się tak spóźniał, ale z drugiej strony martwię się. Myślę sobie, powracam do tamtej sytuacji i nie widzę jako takiego zagrożenia, ponieważ nie było momentu włożenia członka do pochwy, ani wytrysku w okolice mojej pochwy.. A ejakulat podobno nie zawiera dużej ilości plemników, a nawet jeśli to w opisanych wyżej przeze mnie sytuacjach kontakt z ejakulatem jest znikomy.. bardzo się martwie, proszę o pomoc hmm

16 Ostatnio edytowany przez zatroskany internauta (2017-09-09 18:08:02)

W twoim wieku  takie "odchyły" są normalne . Im więcej się stresujesz tym bardziej się to przesuwa. Takie rzeczy to jakieś mikroskopijne szanse więc jak już tak masz się ciągle denerwować idź po test do apteki.

17

Dziewczyny, proszę was o pomoc. Do tej pory nie dostałam okresu, natomiast objawy się nie zmieniły- mam nadal śluz i ta pierś jedna jest jedynie nabrzmiała. Dziś 28 dzień cyklu, jednak w poprzednim miesiącu miałam wiele stresujących sytuacji, jedna z nich spowodowała, że nie mogłam się doprowadzić do porządku przez kilka dni, rozpoczęłam również kurację antybiotykami, nieco podróżowałam i zmieniłam swoje nawyki żywieniowe. Jestem świadoma, że te rzeczy mogą być przyczyną mojego opóźnienia, okres parę razy już mi się tak spóźniał, ale z drugiej strony martwię się. Myślę sobie, powracam do tamtej sytuacji i nie widzę jako takiego zagrożenia, ponieważ nie było momentu włożenia członka do pochwy, ani wytrysku w okolice mojej pochwy.. A ejakulat podobno nie zawiera dużej ilości plemników, a nawet jeśli to w opisanych wyżej przeze mnie sytuacjach kontakt z ejakulatem jest znikomy.. bardzo się martwie, proszę o pomoc hmm

Czy Ty umówisz się wreszcie do tego ginekologa?? zrobiłaś ten test? kolejny raz powtarzam : zrób test beta z krwi. Skąd mamy wiedzieć czy jesteś w ciąży?

18

zatroskany internauta napisał/a:

W twoim wieku  takie "odchyły" są normalne . Im więcej się stresujesz tym bardziej się to przesuwa. Takie rzeczy to jakieś mikroskopijne szanse więc jak już tak masz się ciągle denerwować idź po test do apteki.

Wynik testu negatywny, dalej czekam na miesiączkę wink

zatroskany internauta napisał/a:

Wynik testu negatywny, dalej czekam na miesiączkę wink

A nie było tak od razu zrobić? smile

Posty [ 19 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Czy jest możliwa ciąża w takiej sytuacji ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024